Artikel top billede

Dansk fibergigant gør klar til at udskifte it-porteføljen efter fusion: Venter kæmpebesparelse

Danmarks nye bredbåndsgigant Norlys står overfor at skulle udskifte en stor del af it-porteføljen og sigter efter at kunne hente 100 millioner kroner i synergi-besparelser.

Inden for de kommende år skal Danmarks nye fiber- og energikæmpe Norlys i gang med at udskifte en stor del af sin it-portefølje, fortæller topchef Niels Duedahl til Energiwatch.

Norlys består af de fusionerede energi- og fiberselskaber Eniig og SE, som fornylig endelig fik grønt lys til fusionen under forudsætning af opfyldelsen af forskellige betingelser.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe fiberfusion på vej: Konkurrencerrådet giver grønt lys til fusion mellem SE og Eniig - men de skal makke ret.

Til mediet peger Niels Duedahl på, at integrationen mellem de to selskaber kommer til at tage to år. Den skal udløse samlede synergi-gevinster på op mod en kvart milliard kroner.

Og her kommer it-området til at spille en helt væsentlig rolle.

“En af de primære synergier ligger på it. Begge selskaber stod over for at skulle udskifte større dele af it-porteføljen, og ved at vi nu kun skal gøre det én gang, taler vi om cirka 100 millioner kroner, vi kan hente her,” siger Niels Duedahl til Energiwatch.

Norlys kommer til at have Danmarks største fibernet og er på tv- og bredbåndsmarkedet næstsstørst efter Yousee, da Norlys står bag Stofa og Boxer.

Læs også:

Fiberselskaberne Eniig og SE fusionerer: Det nye selskab skal servicere mere end en million tv- og internetkunder

Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren

Eniig ansætter ny it-direktør: Morten Mathiasen skal stå i spidsen for stor it-omlægning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere