Artikel top billede

Det store offentlige Praksys-projekt bremses af ballade om 17 fejl

Det stærkt forsinkede sygesikrings-projekt Praksys bremses af uenighed og ballade om 17 fejl. Parterne skændes om, hvem der har ansvaret for hver af fejlene.

Skænderier og ballade om ansvarsfordelingen af 17 fejl sætter en kæp i hjulet for det store sygesikrings-projekt Praksys, der i forvejen er forsinket, viser aktindsigt, som ITWatch har fået.

Parterne bag Praksys - som er regionerne samt leverandøren DXC Technology - nedsatte fornylig et decideret konfliktråd for at forsøge at nå til enighed.

Det kan du læse mere om her: Dyb uenighed: Stort offentligt it-projekt har været nødt til at nedsætte konfliktråd efter flere års forsinkelse

Ifølge den seneste statusrapport har konfliktrådet netop de 17 fejl på dagsordenen.

“Der bruges tid og ressourcer på at afklare, hvorvidt løsning af de enkelte fejl er indeholdt i scope eller ikke, uden at der er nået en endelig afklaring. Det kan blive nødvendigt at indgå kompromis i forhold til startkriterierne for start af test, således at testen startes uden alle fejl er løst,” lyder det i statusrapporten.

Sygesikringssystemet skulle have været leveret helt tilbage i 2016, men regionerne aner endnu ikke, hvornår det bliver klart eller hvad systemet vil ende med at koste.

Praksys skal anvendes af omkring 11.500 læger speciallæger, tandlæger og andre behandlere med et ydernummer i praksissektoren, og systemet skal bruges til opsamling af oplysninger, afregninger og planlægning.

Det skal afløse et gammel Notes-system.

Læs også:

Trods fem års udvikling: Danmarks kommende sygesikringssystem har hverken tidsplan eller fast pris

Gammel it-kending vinder kontrakt på 200 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere