Det store offentlige Praksys-projekt bremses af ballade om 17 fejl

Det stærkt forsinkede sygesikrings-projekt Praksys bremses af uenighed og ballade om 17 fejl. Parterne skændes om, hvem der har ansvaret for hver af fejlene.

Skænderier og ballade om ansvarsfordelingen af 17 fejl sætter en kæp i hjulet for det store sygesikrings-projekt Praksys, der i forvejen er forsinket, viser aktindsigt, som ITWatch har fået.

Parterne bag Praksys - som er regionerne samt leverandøren DXC Technology - nedsatte fornylig et decideret konfliktråd for at forsøge at nå til enighed.

Det kan du læse mere om her: Dyb uenighed: Stort offentligt it-projekt har været nødt til at nedsætte konfliktråd efter flere års forsinkelse

Ifølge den seneste statusrapport har konfliktrådet netop de 17 fejl på dagsordenen.

“Der bruges tid og ressourcer på at afklare, hvorvidt løsning af de enkelte fejl er indeholdt i scope eller ikke, uden at der er nået en endelig afklaring. Det kan blive nødvendigt at indgå kompromis i forhold til startkriterierne for start af test, således at testen startes uden alle fejl er løst,” lyder det i statusrapporten.

Sygesikringssystemet skulle have været leveret helt tilbage i 2016, men regionerne aner endnu ikke, hvornår det bliver klart eller hvad systemet vil ende med at koste.

Praksys skal anvendes af omkring 11.500 læger speciallæger, tandlæger og andre behandlere med et ydernummer i praksissektoren, og systemet skal bruges til opsamling af oplysninger, afregninger og planlægning.

Det skal afløse et gammel Notes-system.

Læs også:

Trods fem års udvikling: Danmarks kommende sygesikringssystem har hverken tidsplan eller fast pris

Gammel it-kending vinder kontrakt på 200 millioner kroner

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.