Artikel top billede

Dyb uenighed: Stort offentligt it-projekt har været nødt til at nedsætte konfliktråd efter flere års forsinkelse

Det stærkt forsinkede sygesikrings-projekt Praksys har været så plaget af uenighed og ballade, at parterne nu har været nødt til at nedsætte et decideret konfliktråd.

Udviklingen af Danmarks kommende sygesikrings-system, Praksys, har været så plaget af uenigheder og ballade, at parterne nu har været nødt til at nedsætte et decideret konfliktråd, der skal løse problemerne.

Det fortæller centerdirektør på Rigshospitalet og Region Hovedstaden, Martin Magelund, til ITWatch.

Han fortæller, at et af de store stridspunkter er spørgsmålet om, hvad der er inden for eller uden for kontrakten, når det gælder test og specifikke krav til Praksys.

Parterne har forpligtet sig til at rette sig efter de beslutninger, som konfliktrådet kommer frem til. Det består af eksterne personer.

“Det er ikke noget, jeg personligt har prøvet før, men det er jo ikke unormalt at bruge en uafhængig tredje part til at afgøre uenigheder," siger Martin Magelund til mediet.

Praksys skal leveres af DXC.

Det er en uge siden, at det kom frem, at udviklingen af Praksys sejler.

Systemet skulle have været leveret helt tilbage i 2016, men regionerne aner endnu ikke, hvornår det bliver klart eller hvad den endelige pris bliver.

Det kan du læse mere om her: Trods fem års udvikling: Danmarks kommende sygesikringssystem har hverken tidsplan eller fast pris.

Læs også: Gammel it-kending vinder kontrakt på 200 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere