Artikel top billede

Dyb uenighed: Stort offentligt it-projekt har været nødt til at nedsætte konfliktråd efter flere års forsinkelse

Det stærkt forsinkede sygesikrings-projekt Praksys har været så plaget af uenighed og ballade, at parterne nu har været nødt til at nedsætte et decideret konfliktråd.

Udviklingen af Danmarks kommende sygesikrings-system, Praksys, har været så plaget af uenigheder og ballade, at parterne nu har været nødt til at nedsætte et decideret konfliktråd, der skal løse problemerne.

Det fortæller centerdirektør på Rigshospitalet og Region Hovedstaden, Martin Magelund, til ITWatch.

Han fortæller, at et af de store stridspunkter er spørgsmålet om, hvad der er inden for eller uden for kontrakten, når det gælder test og specifikke krav til Praksys.

Parterne har forpligtet sig til at rette sig efter de beslutninger, som konfliktrådet kommer frem til. Det består af eksterne personer.

“Det er ikke noget, jeg personligt har prøvet før, men det er jo ikke unormalt at bruge en uafhængig tredje part til at afgøre uenigheder," siger Martin Magelund til mediet.

Praksys skal leveres af DXC.

Det er en uge siden, at det kom frem, at udviklingen af Praksys sejler.

Systemet skulle have været leveret helt tilbage i 2016, men regionerne aner endnu ikke, hvornår det bliver klart eller hvad den endelige pris bliver.

Det kan du læse mere om her: Trods fem års udvikling: Danmarks kommende sygesikringssystem har hverken tidsplan eller fast pris.

Læs også: Gammel it-kending vinder kontrakt på 200 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere