Artikel top billede

Dyb uenighed: Stort offentligt it-projekt har været nødt til at nedsætte konfliktråd efter flere års forsinkelse

Det stærkt forsinkede sygesikrings-projekt Praksys har været så plaget af uenighed og ballade, at parterne nu har været nødt til at nedsætte et decideret konfliktråd.

Udviklingen af Danmarks kommende sygesikrings-system, Praksys, har været så plaget af uenigheder og ballade, at parterne nu har været nødt til at nedsætte et decideret konfliktråd, der skal løse problemerne.

Det fortæller centerdirektør på Rigshospitalet og Region Hovedstaden, Martin Magelund, til ITWatch.

Han fortæller, at et af de store stridspunkter er spørgsmålet om, hvad der er inden for eller uden for kontrakten, når det gælder test og specifikke krav til Praksys.

Parterne har forpligtet sig til at rette sig efter de beslutninger, som konfliktrådet kommer frem til. Det består af eksterne personer.

“Det er ikke noget, jeg personligt har prøvet før, men det er jo ikke unormalt at bruge en uafhængig tredje part til at afgøre uenigheder," siger Martin Magelund til mediet.

Praksys skal leveres af DXC.

Det er en uge siden, at det kom frem, at udviklingen af Praksys sejler.

Systemet skulle have været leveret helt tilbage i 2016, men regionerne aner endnu ikke, hvornår det bliver klart eller hvad den endelige pris bliver.

Det kan du læse mere om her: Trods fem års udvikling: Danmarks kommende sygesikringssystem har hverken tidsplan eller fast pris.

Læs også: Gammel it-kending vinder kontrakt på 200 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere