Artikel top billede

(Foto: © EU 2016 / Lieven Creemers)

Apple angriber Vestagers skatte-afgørelse: "Den strider imod virkeligheden og sund fornuft"

Den danske konkurrencekommissærs afgørelse om, at Apple skal betale 13 milliarder euro i skat strider imod sund fornuft, siger selskabet, der har anket den tre år gamle EU-afgørelse.

EU-domstolen har taget hul på ankesagen, som Apple har krævet efter Margrethe Vestager i 2016 krævede, at det amerikanske selskab skulle betale 13 milliarder euro i skat.

Vestagers afgørelse kom efter, at man vurderede, at Irlands skatteaftale med den amerikanske iPhone-producent var i strid med loven.

Det skriver det amerikanske nyhedsbureau Reuters.

Læs også: Apple udfordrer Vestager-dom: Nægter at betale 13 milliarder euro i skat

Men den afgørelse er man langt fra enig i hos Apple, der angriber den måde Vestager og resten af EU-kommissionen har udregnet den skat, Apple mangler at betale.

"Kommissionen hævder, at hele Apples profit fra salg uden for USA skal tilskrives to irske afdelinger," lyder det fra Apples advokat Daniel Beard, der er en del af den seks mand store delegation, der skal forsvare Apple i Luxenborg.

Apple mener, at Kommissionens sag er forfejlet fordi blandt andet iPhonen, iPaden og App Store alle er udviklet i USA og ikke i Irland.

"De to afdelingers aktiviteter dækker ikke over udvikling af de rettigheder. Baseret på fakta i denne sag, så strider den primære linje imod virkeligehenden og sund fornuft," tilføjer han.

Læs også: Så er det officielt: Vestager åbner sag mod Amazon for mulig misbrug af data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere