Artikel top billede

(Foto: © EU 2016 / Lieven Creemers)

Apple angriber Vestagers skatte-afgørelse: "Den strider imod virkeligheden og sund fornuft"

Den danske konkurrencekommissærs afgørelse om, at Apple skal betale 13 milliarder euro i skat strider imod sund fornuft, siger selskabet, der har anket den tre år gamle EU-afgørelse.

EU-domstolen har taget hul på ankesagen, som Apple har krævet efter Margrethe Vestager i 2016 krævede, at det amerikanske selskab skulle betale 13 milliarder euro i skat.

Vestagers afgørelse kom efter, at man vurderede, at Irlands skatteaftale med den amerikanske iPhone-producent var i strid med loven.

Det skriver det amerikanske nyhedsbureau Reuters.

Læs også: Apple udfordrer Vestager-dom: Nægter at betale 13 milliarder euro i skat

Men den afgørelse er man langt fra enig i hos Apple, der angriber den måde Vestager og resten af EU-kommissionen har udregnet den skat, Apple mangler at betale.

"Kommissionen hævder, at hele Apples profit fra salg uden for USA skal tilskrives to irske afdelinger," lyder det fra Apples advokat Daniel Beard, der er en del af den seks mand store delegation, der skal forsvare Apple i Luxenborg.

Apple mener, at Kommissionens sag er forfejlet fordi blandt andet iPhonen, iPaden og App Store alle er udviklet i USA og ikke i Irland.

"De to afdelingers aktiviteter dækker ikke over udvikling af de rettigheder. Baseret på fakta i denne sag, så strider den primære linje imod virkeligehenden og sund fornuft," tilføjer han.

Læs også: Så er det officielt: Vestager åbner sag mod Amazon for mulig misbrug af data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere