Artikel top billede

Apple angriber Vestagers skatte-afgørelse: "Den strider imod virkeligheden og sund fornuft"

Den danske konkurrencekommissærs afgørelse om, at Apple skal betale 13 milliarder euro i skat strider imod sund fornuft, siger selskabet, der har anket den tre år gamle EU-afgørelse.

EU-domstolen har taget hul på ankesagen, som Apple har krævet efter Margrethe Vestager i 2016 krævede, at det amerikanske selskab skulle betale 13 milliarder euro i skat.

Vestagers afgørelse kom efter, at man vurderede, at Irlands skatteaftale med den amerikanske iPhone-producent var i strid med loven.

Det skriver det amerikanske nyhedsbureau Reuters.

Læs også: Apple udfordrer Vestager-dom: Nægter at betale 13 milliarder euro i skat

Men den afgørelse er man langt fra enig i hos Apple, der angriber den måde Vestager og resten af EU-kommissionen har udregnet den skat, Apple mangler at betale.

"Kommissionen hævder, at hele Apples profit fra salg uden for USA skal tilskrives to irske afdelinger," lyder det fra Apples advokat Daniel Beard, der er en del af den seks mand store delegation, der skal forsvare Apple i Luxenborg.

Apple mener, at Kommissionens sag er forfejlet fordi blandt andet iPhonen, iPaden og App Store alle er udviklet i USA og ikke i Irland.

"De to afdelingers aktiviteter dækker ikke over udvikling af de rettigheder. Baseret på fakta i denne sag, så strider den primære linje imod virkeligehenden og sund fornuft," tilføjer han.

Læs også: Så er det officielt: Vestager åbner sag mod Amazon for mulig misbrug af data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere