Artikel top billede

Mandlige iværksættere æder næsten al den danske venturekapital - kvinder får kun en enkelt procent

Kvindelige iværksætter får kun 1 procent af den danske venturekapital, og det er problem, lyder det fra forfatterne til en ny rapport.

Kvindelige iværksætteer får kun én procent af venturekapitalen i Danmark, mens 98 procent af kapitalen tilfalder virksomheder med mandlige stiftere. Den sidste procent tilfalder virksomheder med både mandlige og kvindelige stiftere.

Det skriver Børsen med henvisning til en rapport fra selskabet Unconventional Ventures.

Rapporten viser også, at danske virksomheder kun med kvindelige stiftere i perioden 2015 til 2018 kun fik 2,7 procent af alle ventureaftalerne, og samtidig snuppede kvinder kun 0,6 procent af den investerede venturekapital.

"De kvindelige stiftere rejser mindre kapital per fundingrunde end de mandlige stiftere gør. Det er et generelt problem i de nordiske lande, men problemet er størst i Danmark," siger Thea Messel, stifter af Unconventional Ventures, til Børsen.

Rolf Kjærgaard, der er administrerende direktør for Vækstfonden, vurderer ifølge Børsen, at ubalancen blandt andet skyldes, at mandlige venturekapitalfolk er tilbøjelige til at orientere sig mod virksomhed, der er stiftet af andre mænd.

Læs også: “Et nicheprodukt?” svarede jeg. “Halvdelen af verdens befolkning er kvinder, og det er et område, der relaterer sig til reproduktion og dermed også den anden halvdel af jordens befolkning. Det kan man da virkelig ikke kalde for en niche”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.