Artikel top billede

(Foto: Photo by Venveo on Unsplash)

Mandlige iværksættere æder næsten al den danske venturekapital - kvinder får kun en enkelt procent

Kvindelige iværksætter får kun 1 procent af den danske venturekapital, og det er problem, lyder det fra forfatterne til en ny rapport.

Kvindelige iværksætteer får kun én procent af venturekapitalen i Danmark, mens 98 procent af kapitalen tilfalder virksomheder med mandlige stiftere. Den sidste procent tilfalder virksomheder med både mandlige og kvindelige stiftere.

Det skriver Børsen med henvisning til en rapport fra selskabet Unconventional Ventures.

Rapporten viser også, at danske virksomheder kun med kvindelige stiftere i perioden 2015 til 2018 kun fik 2,7 procent af alle ventureaftalerne, og samtidig snuppede kvinder kun 0,6 procent af den investerede venturekapital.

"De kvindelige stiftere rejser mindre kapital per fundingrunde end de mandlige stiftere gør. Det er et generelt problem i de nordiske lande, men problemet er størst i Danmark," siger Thea Messel, stifter af Unconventional Ventures, til Børsen.

Rolf Kjærgaard, der er administrerende direktør for Vækstfonden, vurderer ifølge Børsen, at ubalancen blandt andet skyldes, at mandlige venturekapitalfolk er tilbøjelige til at orientere sig mod virksomhed, der er stiftet af andre mænd.

Læs også: “Et nicheprodukt?” svarede jeg. “Halvdelen af verdens befolkning er kvinder, og det er et område, der relaterer sig til reproduktion og dermed også den anden halvdel af jordens befolkning. Det kan man da virkelig ikke kalde for en niche”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere