Artikel top billede

En bærbar der kan køre i over et døgn eller vejer under et kilo? HP’s nye stjerne-laptop vil gerne begge dele

Hvis du ikke vil tynges ned af din bærbar på din næste forretningsrejse, kan HP’s Elite Dragonfly være en oplagt maskine.

Der kan være langt til en stikkontakt på farten, hvor en tung maskine hurtigt kan tynge en ned, når der skal ræses fra lufthavnsgate til lufthavnsgate.

Rejselivets udfordringer synes at være taget in mente i amerikanske HP nyeste maskine til de forretningsrejsende: HP Elite Dragonfly.

Her er en maskine, hvis dødvægt lander under et enkelt kilo og hvor batteriet skulle kunne klare op til 24,5 timers mellem opladningerne – vel at mærke ifølge HP’s egen pressemeddelelse.

For at opnå den lave vægt er maskinen fræset ud af magnesium og genbrugsplast, mens skærmen strækker sig over 13,3 tommer.

Den letteste konfiguration er dog udstyret med et mindre 38 Wh batteri og er derfor kun i stand til at holde sig vågen i op til 16,5 timer.

Ønsker man en maskine, der kan køre i døgndrift, skal der vælges det større batteri på 56 Wh, hvilket dog vil puffe den samlede vægten op over de tusinde gram.

Se også: Vi tester klodens letteste laptop: Det her er maskinen, som du vil have med på din næste forretningsrejse

Her er samtidig tale om en to-i-en maskine, hvor hængslet mellem krop og skærm kan forvandle Elite Dragonfly til en småbuttet tablet.

I motorrummet er det Intel-processorer af lidt ældre dato der hersker: Den ottende generations Core-processorer i både dual-core i3 varianter samt quad-core i5 og i7 versioner.

Tilslutningsmuligheder er der en del af for så let en maskine. WiFi 6, en klassisk USB-port, HDMI og to gange Thunderbolt 3 porte er tilgængelige til eventuelle udvidelser og tilbehør. Maskinen kan også konfigureres med et 4G-mobilmodem.

HP Elite Dragonfly bliver tilgængelig fra november 2019 til en vejledende pris på 11.999 kroner eksklusive moms.

Læs også: Forretning eller fornøjelse? Bør man vælge den professionelle laptop eller den forbrugerrettede design-maskine?
Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.