Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Copyright / Tarick Foteh / T FOTEH PHOTOGAPHER / Tarick Foteh / www.tfoteh.com)

En bærbar der kan køre i over et døgn eller vejer under et kilo? HP’s nye stjerne-laptop vil gerne begge dele

Hvis du ikke vil tynges ned af din bærbar på din næste forretningsrejse, kan HP’s Elite Dragonfly være en oplagt maskine.

Der kan være langt til en stikkontakt på farten, hvor en tung maskine hurtigt kan tynge en ned, når der skal ræses fra lufthavnsgate til lufthavnsgate.

Rejselivets udfordringer synes at være taget in mente i amerikanske HP nyeste maskine til de forretningsrejsende: HP Elite Dragonfly.

Her er en maskine, hvis dødvægt lander under et enkelt kilo og hvor batteriet skulle kunne klare op til 24,5 timers mellem opladningerne – vel at mærke ifølge HP’s egen pressemeddelelse.

For at opnå den lave vægt er maskinen fræset ud af magnesium og genbrugsplast, mens skærmen strækker sig over 13,3 tommer.

Den letteste konfiguration er dog udstyret med et mindre 38 Wh batteri og er derfor kun i stand til at holde sig vågen i op til 16,5 timer.

Ønsker man en maskine, der kan køre i døgndrift, skal der vælges det større batteri på 56 Wh, hvilket dog vil puffe den samlede vægten op over de tusinde gram.

Se også: Vi tester klodens letteste laptop: Det her er maskinen, som du vil have med på din næste forretningsrejse

Her er samtidig tale om en to-i-en maskine, hvor hængslet mellem krop og skærm kan forvandle Elite Dragonfly til en småbuttet tablet.

I motorrummet er det Intel-processorer af lidt ældre dato der hersker: Den ottende generations Core-processorer i både dual-core i3 varianter samt quad-core i5 og i7 versioner.

Tilslutningsmuligheder er der en del af for så let en maskine. WiFi 6, en klassisk USB-port, HDMI og to gange Thunderbolt 3 porte er tilgængelige til eventuelle udvidelser og tilbehør. Maskinen kan også konfigureres med et 4G-mobilmodem.

HP Elite Dragonfly bliver tilgængelig fra november 2019 til en vejledende pris på 11.999 kroner eksklusive moms.

Læs også: Forretning eller fornøjelse? Bør man vælge den professionelle laptop eller den forbrugerrettede design-maskine?