Artikel top billede

Airbnb går efter børsnotering i 2020

Udlejningstjenesten Airbnb sigter nu efter en børsnotering til næste år. I løbet af årets første seks måneder tjente selskabet én milliard dollar.

Fra 2020 vil boligudlejningstjenesten Airbnb børsnoteres.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse på viksomhedens hjemmeside.

"Airbnb annoncerer i dag, at det forventer at blive handlet offentligt i løbet af 2020," skriver Airbnb på sin hjemmeside.

Der har længe været spekuleret i, om den digitale tjeneste vil blive til slag på aktiemarkedet, men nu ser det altså ud til at blive virkelighed fra næste år.

Læs også: Slut med beskyldninger om sort deleøkonomi: Nu vil Airbnb indberette dine lejeindtægter til Skat

Selskabet er tidligere blevet vurderet til at have en værdi på 31 milliarder dollar af det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg. Det svarer til omkring 209 milliarder kroner.

Tidligere på ugen lød det fra Airbnb, at selskabet havde en omsætning på én milliard dollar i første halvår af 2019. Det svarer til 6,7 milliarder kroner.

Selskabet er tidligere blevet kritiseret for sine skatteforhold og særligt i Danmark har der været fokus på, om brugerne af tjenesten oplyser det, de tjener til Skat.

Det fik Airbnb til sidste år at meddele, at man fra 2019 ville indberette alle udelejere, der er bosiddende i Danmark til Skat.

Læs mere her:Til næste år vil Airbnb indberette alle sine danske brugere til Skat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere