Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Ny toptelefon fra Huawei får ikke adgang til Googles Android-apps: Vil i stedet promovere egne apps

Kinesiske Huawei er klar med sin nye lynhurtige topmodel Mate 30, der ikke får adgang til Google Play. I stedet vil Huawei satse på sin egen app-butik.

Huawei præsenterede torsdag sin helt nye topmodel Mate 30, der skal tage kampen op med Apples helt nye iPhone 11.

Telefonen lider dog kraftigt under, at den ifølge nyhedsbureauet Reuters ikke får adgang til Android-apps fra Googles officielle app-butik, Google Play.

Det skyldes, at Huawei som konsekvens af de amerikanske sanktioner mod kinesiske teknologivirksomheder er tvunget til at bruge den generiske open-source udgave af Android, som Huawei i forvejen bruger på det kinesiske marked.

Selvom det givetvis bliver en stor opgave af overbevise vestlige forbrugere om at købe en telefon, der ikke i første omgang giver dem adgang til deres favorit-apps, så har Huawei ikke smidt håndklædet i ringen.

Læs også: På trods af amerikanske sanktioner: Huawei vil i dag lancere verdens hurtigste 5G-telefon

Huawei vil promovere egen app-butik

I stedet vil Huawei ifølge Reuters satse stort på at promovere sin egen app-butik, som den kinesiske gigant ifølge Reuters den kommende tid vil investere én milliard dollar i at markedsføre over for app-udviklere.

Samtidig vil Huawei ifølge Reuters forsøge at lokke app-udviklere med, at selskabet blot tager 15 procent i kommission i sin egne app-butik. Til sammenligning tager Apple og Google 30 procent

Mate 30 vil blive udstyret med en oled-skærm på 6,53 tommer, og den vil blive udstyret med selskabets egen Kirin 990 processor, der, ifølge Huawei selv, er mere kraftfuld end de 5G-telefoner med Qualcomms processorer, som er på markedet i dag.

Danske forbrugere skal dog ikke forvente at få let adgang til den nye telefon. For Huawei har oplyst, at telefonen ikke bliver sat til salg på det danske marked.

Læs også: Til morgenmad med Huawei: Her er de tre vigtigste pointer, som jeg fik med fra mødet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere