Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Ny toptelefon fra Huawei får ikke adgang til Googles Android-apps: Vil i stedet promovere egne apps

Kinesiske Huawei er klar med sin nye lynhurtige topmodel Mate 30, der ikke får adgang til Google Play. I stedet vil Huawei satse på sin egen app-butik.

Huawei præsenterede torsdag sin helt nye topmodel Mate 30, der skal tage kampen op med Apples helt nye iPhone 11.

Telefonen lider dog kraftigt under, at den ifølge nyhedsbureauet Reuters ikke får adgang til Android-apps fra Googles officielle app-butik, Google Play.

Det skyldes, at Huawei som konsekvens af de amerikanske sanktioner mod kinesiske teknologivirksomheder er tvunget til at bruge den generiske open-source udgave af Android, som Huawei i forvejen bruger på det kinesiske marked.

Selvom det givetvis bliver en stor opgave af overbevise vestlige forbrugere om at købe en telefon, der ikke i første omgang giver dem adgang til deres favorit-apps, så har Huawei ikke smidt håndklædet i ringen.

Læs også: På trods af amerikanske sanktioner: Huawei vil i dag lancere verdens hurtigste 5G-telefon

Huawei vil promovere egen app-butik

I stedet vil Huawei ifølge Reuters satse stort på at promovere sin egen app-butik, som den kinesiske gigant ifølge Reuters den kommende tid vil investere én milliard dollar i at markedsføre over for app-udviklere.

Samtidig vil Huawei ifølge Reuters forsøge at lokke app-udviklere med, at selskabet blot tager 15 procent i kommission i sin egne app-butik. Til sammenligning tager Apple og Google 30 procent

Mate 30 vil blive udstyret med en oled-skærm på 6,53 tommer, og den vil blive udstyret med selskabets egen Kirin 990 processor, der, ifølge Huawei selv, er mere kraftfuld end de 5G-telefoner med Qualcomms processorer, som er på markedet i dag.

Danske forbrugere skal dog ikke forvente at få let adgang til den nye telefon. For Huawei har oplyst, at telefonen ikke bliver sat til salg på det danske marked.

Læs også: Til morgenmad med Huawei: Her er de tre vigtigste pointer, som jeg fik med fra mødet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere