Artikel top billede

Google er allerede ved at opføre parken i Morsø (Foto: Google)

Google bygger fem store solcelleparker i Danmark: Se hvor de skal ligge

Google vil opføre fem store solcelleparker i Danmark, som tilsammen vil komme til at levere 160MW. Se her, hvor de kommer til at ligge.

Google er på vej med fem store solcelleparker i Danmark, som skal bygges i den kommende tid.

De fem solcelleparker kommer til at ligge i henholdsvis Morsø, Gimming ved Randers, Norddjurs, Rødby Fjord på Lolland og ved Næstved.

Google meddeler, at de fem solcelleparker tilsammen vil komme til at levere 160 MW ved fuld kapacitet, som vil være nået i efteråret 2020.

Google er på vej med et stort datacenter lige uden for Frederica, som bliver storforbruger af strøm.

Det kan du læse mere om her: Google bygger datacenter til 4,5 milliarder kroner i Fredericia: Massevis af job på vej - se billeder her

Byggeriet af solcelleanlæggene ligger direkte i forlængelse af datacenter-planerne, da Google sigter efter at dæmme op for ressource-trækket på de eksisterende strøm-anlæg herhjemme.

“Det [produktionen i solcelle-anlæggene, red] svarer til cirka 32.000 hjem med soltage og mere end matcher forbruget af energi i Googles kommende datacenter ved Fredericia, når det åbner;” lyder det fra Google.

Ifølge Google skal datacenteret i Fredericia ifølge planen sættes i drift i slutningen af 2020.

“Der vil dermed være en Google-finansieret, danskproduceret solkapacitet, som opvejer energiforbruget i centret,” lyder det fra selskabet.

De fem solcelleanlæg i Danmark indgår i en samlet kæmpe-investering i vedvarende energi fra Googles side.

Den indeholder byggeri af solcelle-anlæg med samlet kapacitet på i alt 1.600 MW i USA, Chile, Sverige, Finland, Belgien og Danmark.

I alt vil Google investere en milliard dollar i anlæggene.

De seks anlæg skal herhjemme opføres af henholdsvis European Energy (Morsø og Rødby Fjord) og Better Energy (Randers, Norddjurs og Næstved)

Læs også:

Google bygger datacenter til 4,5 milliarder kroner i Fredericia: Massevis af job på vej - se billeder her

Google køber stor nordisk datacentergrund

Endnu et datacenter på vej til Esbjerg - nordmænd vil bygge teknologi-neutralt datacenter på fem hektar grund
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere