Artikel top billede

Google er allerede ved at opføre parken i Morsø (Foto: Google)

Google bygger fem store solcelleparker i Danmark: Se hvor de skal ligge

Google vil opføre fem store solcelleparker i Danmark, som tilsammen vil komme til at levere 160MW. Se her, hvor de kommer til at ligge.

Google er på vej med fem store solcelleparker i Danmark, som skal bygges i den kommende tid.

De fem solcelleparker kommer til at ligge i henholdsvis Morsø, Gimming ved Randers, Norddjurs, Rødby Fjord på Lolland og ved Næstved.

Google meddeler, at de fem solcelleparker tilsammen vil komme til at levere 160 MW ved fuld kapacitet, som vil være nået i efteråret 2020.

Google er på vej med et stort datacenter lige uden for Frederica, som bliver storforbruger af strøm.

Det kan du læse mere om her: Google bygger datacenter til 4,5 milliarder kroner i Fredericia: Massevis af job på vej - se billeder her

Byggeriet af solcelleanlæggene ligger direkte i forlængelse af datacenter-planerne, da Google sigter efter at dæmme op for ressource-trækket på de eksisterende strøm-anlæg herhjemme.

“Det [produktionen i solcelle-anlæggene, red] svarer til cirka 32.000 hjem med soltage og mere end matcher forbruget af energi i Googles kommende datacenter ved Fredericia, når det åbner;” lyder det fra Google.

Ifølge Google skal datacenteret i Fredericia ifølge planen sættes i drift i slutningen af 2020.

“Der vil dermed være en Google-finansieret, danskproduceret solkapacitet, som opvejer energiforbruget i centret,” lyder det fra selskabet.

De fem solcelleanlæg i Danmark indgår i en samlet kæmpe-investering i vedvarende energi fra Googles side.

Den indeholder byggeri af solcelle-anlæg med samlet kapacitet på i alt 1.600 MW i USA, Chile, Sverige, Finland, Belgien og Danmark.

I alt vil Google investere en milliard dollar i anlæggene.

De seks anlæg skal herhjemme opføres af henholdsvis European Energy (Morsø og Rødby Fjord) og Better Energy (Randers, Norddjurs og Næstved)

Læs også:

Google bygger datacenter til 4,5 milliarder kroner i Fredericia: Massevis af job på vej - se billeder her

Google køber stor nordisk datacentergrund

Endnu et datacenter på vej til Esbjerg - nordmænd vil bygge teknologi-neutralt datacenter på fem hektar grund
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.