Artikel top billede

Så meget tjener software-udviklere i gennemsnit i USA: Lønniveau er steget solidt

De amerikanske software-udvikleres gennemsnitsløn er dobbelt så høj som den amerikanske gennemsnits-løn. Se her, hvad man kan scores om software-ansat i USA lige nu.

Software-udviklere har kronede dage i USA, hvor deres skills og kompetencer generelt står i høj kurs.

Det afspejler sig på størrelsen af lønposen, der for en software-udvikler på det amerikanske jobmarked er omtrent dobbelt så stor som den gennemsnitlige lønpose for en amerikaner.

Ifølge en ny undersøgelse fra Software.org: The BSA Foundation tjener en softwareudvikler på det amerikanske jobmarked i år i gennemsnit 114.000 dollar.

65.000 kroner om måneden

Det svarer med dagens kurs til 785.000 kroner - eller godt 65.000 kroner om måneden. Heraf betaler den typiske lønmodtager 24 procent i indkomstskat.

Den amerikanske gennemsnitsløn er 51.960 dollar om året - eller hvad der svarer til knap 30.000 kroner om måneden (hvoraf 22 procent skal betales i indkomstskat.)

Ifølge arbejder 3,1 millioner mennesker direkte i den amerikanske software-industri, hvilket svarer til en stigning på 7,3 procent i forhold til 2016.

Dermed er software-industrien vokset mere end dobbelt så hurtigt som amerikansk erhvervsliv generelt.

Californien er hovedområde, i det 557.000 mennesker i denne delstat arbejder direkte i software-industrien. Næststørst er Texas med 245.000 softwarefolk og dernæst Virginia med 189.000 software-folk.

Ifølge undersøgelsen har software-industrien haft vækst på mere end 30 procent inden for det seneste år i fire delstater, nemlig Nevada, Washington, South Dakota og Wyoming.

Læs også:

Disse it-stillinger giver den højeste løn i Danmark: Se hele listen her

Disse it-stillinger giver den laveste løn: Se listen her

Tjek tallene: Disse it-uddannelser sikrer dig den højeste løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere