Artikel top billede

Så meget tjener software-udviklere i gennemsnit i USA: Lønniveau er steget solidt

De amerikanske software-udvikleres gennemsnitsløn er dobbelt så høj som den amerikanske gennemsnits-løn. Se her, hvad man kan scores om software-ansat i USA lige nu.

Software-udviklere har kronede dage i USA, hvor deres skills og kompetencer generelt står i høj kurs.

Det afspejler sig på størrelsen af lønposen, der for en software-udvikler på det amerikanske jobmarked er omtrent dobbelt så stor som den gennemsnitlige lønpose for en amerikaner.

Ifølge en ny undersøgelse fra Software.org: The BSA Foundation tjener en softwareudvikler på det amerikanske jobmarked i år i gennemsnit 114.000 dollar.

65.000 kroner om måneden

Det svarer med dagens kurs til 785.000 kroner - eller godt 65.000 kroner om måneden. Heraf betaler den typiske lønmodtager 24 procent i indkomstskat.

Den amerikanske gennemsnitsløn er 51.960 dollar om året - eller hvad der svarer til knap 30.000 kroner om måneden (hvoraf 22 procent skal betales i indkomstskat.)

Ifølge arbejder 3,1 millioner mennesker direkte i den amerikanske software-industri, hvilket svarer til en stigning på 7,3 procent i forhold til 2016.

Dermed er software-industrien vokset mere end dobbelt så hurtigt som amerikansk erhvervsliv generelt.

Californien er hovedområde, i det 557.000 mennesker i denne delstat arbejder direkte i software-industrien. Næststørst er Texas med 245.000 softwarefolk og dernæst Virginia med 189.000 software-folk.

Ifølge undersøgelsen har software-industrien haft vækst på mere end 30 procent inden for det seneste år i fire delstater, nemlig Nevada, Washington, South Dakota og Wyoming.

Læs også:

Disse it-stillinger giver den højeste løn i Danmark: Se hele listen her

Disse it-stillinger giver den laveste løn: Se listen her

Tjek tallene: Disse it-uddannelser sikrer dig den højeste løn
IT-JOB

Netcompany A/S

Test Specialist

SporingsGruppen ApS

Frontend-udvikler

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere