Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen (Foto: Lars Jacobsen)

Facebook smider mere end 10.000 apps på porten: "Folk har brug for at vide, at app-udviklerne beskytter deres privatliv"

I et forsøg på at beskytte brugernes privatliv har Facebooks smidt titusindvis af apps af selskabets platform.

Titusindvis af apps har nu fået det røde kort af Facebook, der har valgt at smide de mange apps af platformen for at beskytte brugernes privatliv.

Det oplyser Facebook i et blogindlæg.

De mange apps er alle tilknyttet en mindre skare på i alt 400 forskellige app-udviklere.

”App-udviklerne er en vital del af Facebooks økosystem. De er med til at gøre vores verden mere social og skabe større engagement, men folk har brug for at vide, at app-udviklerne beskytter deres privatliv,” skriver Facebook.

Læs også: Netflix-filmen The Great Hack er forbrugeroplysning i særklasse

Som led i Cambridge Analytica-skandale

Suspenderingen af de mange apps sker som et led i den undersøgelse af Facebooks app-udviklere, som selskabet selv iværksatte i marts 2018 efter Cambridge Analytica-skandalen brød ud.

I Cambridge Analytica-skandalen videresolgte firmaet Cambridge Analytica brugerdata fra Facebooks platform, hvilket var i strid med Facebooks regler.

Skandalen betød, at 2,7 millioner europæiske borgere – heraf 41.820 danskere – på uretmæssig vis fik delt deres brugerdata med Cambridge Analytica.

I sommer valgte den amerikanske konkurrence- og forbrugerstyrrelse FTC, at uddele en historisk stor bøde på 33 milliarder kroner (fem milliarder dollar, red.) til Facebook som følge en række privacy-skandaler, her i blandt Cambridge Analytica.

Læs også: Facebook-aktien tordnede i vejret efter rekordbøde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere