Artikel top billede

Morgen-briefing: Dansk eksport sakker bagud online / Telenor indgår nyt partnerskab med Elgiganten / HP køber amerikansk startup

Dansk eksport sakker bagud online. Telenor indgår nyt partnerskab med Elgiganten. HP køber amerikansk startup. Microsoft: Den digitale chef skal gøre sig selv overflødig. Streamingtjeneste løber med 44 Emmy-priser.

Godmorgen her fra Computerworld med dagens første it-nyhedsoverblik denne tirsdag morgen.

Dansk eksport sakker bagud online

Danmark er kendt i det meste af verden for mange eksportvirksomheder, men på den digitale side halter eksporten voldsomt.

Faktisk så meget at den danske eksport gennem nettet ender på en bundplacering i Europa.

Det skriver dagbladet Børsen.

En opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at Danmarks salg over nettet til udlandet blot udgør to procent. Det placerer de danske virksomheder på en 26. plads ud af de 28 EU-lande.

"På eksportsiden kan vi virkelig se, at det halter, også når vi sammenligner os med udlandet. Det er noget af et paradoks, når vi nu er et stærkt eksportland på generelt salg. Men vi er ikke gode nok til at bruge de digitale salgkanaler til eksport," siger Sidsel Dyrholm Holst, branchedirektør hos DI til avisen.

DI karakteriserer situationen som "et kolosalt uudnyttet potentiale."

Telenor indgår nyt partnerskab med Elgiganten

Teleselskabet Telenor har indledt et samarbejde med Elgiganten, der betyder, at kunder i Elgiganten fremover kan købe Telenor-abonnementer når de kommer en ny mobiltelefon.

"Samarbejdet med Elgiganten gør os meget mere tilgængelighed for vores kunder, og vi får adgang til helt nye kundestrømme hos Elgigantens ca. 13 millioner besøgende årligt. Vi får mulighed for at nå ud til en ny kundegruppe, der måske ikke er vant til at komme i vores butikker, og derfor ikke er bekendt med vores produkter og Telenors stærke mobilnetværk, attraktive roamingpakker og gode samlerabatter," siger Tor-Arne Fosser, kundedirektør i Telenor, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet kommer dog ikke til at få betydning for Telenors eksisterende 57 fysiske butikker. Det er dermed en udvidelse af Telenors fysiske placeringer.

Ifølge erhvervsmediet Finans har Telenor tabt 160.000 danske mobilkunder siden toppunktet i starten af 2017, hvor selskabet havde 1,82 millioner kunder. Det skal det nye samarbejde tilsyneladende nu forsøge at vende om på.

HP køber amerikansk startup

Den amerikanske virksomhed HP sluser nu startup’en Bromium ind i selskabet. Bromium står allerede bag HP’s Sure Click-teknologi, men bliver altså nu en del af koncernen.

Det oplyser HP i en pressemeddelelse.

”Sikkerhed udgør en afgørende konkurrenceforskel for HP ved at levere de mest sikre PC’er og printere på markedet,” siger Andy Rhodes global head of commercial systems i meddelelsen.

Den amerikanske printer-producent oplyser ikke købsprisen i pressemeddelelsen.

Bromium leverer allerede Sure Sense, Sure View and Sure Start applikationer til HP, som selskabet fortsat kommer til at tilbyde.

Microsoft: Den digitale chef skal gøre sig selv overflødig

Dit nye job som digital chef i en virksomhed kan hurtigt blive en kort fornøjelse. Hvis du vel at mærke er dygtig til det.

Det måske lidt modstridende budskab er konklusionen på en ny undersøgelse foretaget af Microsoft.

Det skriver dagbladet Børsen.

"CDO'ens fornemeste opgave er at starte en proces, drive en kultur- og kompetenceagenda i organisationen og siden få den forankret i forretningen og derefter trække sig ud. De dygtigste CDO'er overflødiggør sig selv inden for to til tre år," siger administrerende direktør hos Microsoft Danmark, Nana Bule.

Hun har selv været med til at udarbejde undersøgelsen, og selvom den digitale chef kan være overflødig inden for tre år, så er det ikke noget 'quickfix' understreger hun over for avisen.

Streamingtjeneste løber med 44 Emmy-priser

Vi slutter dagens nyhedsoverblik i Hollywood, hvor man også mærker it-giganternes stigende popularitet.

Den amerikanske streaming-gigant kunne nemlig tælle 44 priser efter det amerikanske prisuddelingsshow løb af stablen søndag aften.

Dermed sætter HBO sig massivt på det internationale seriemarked, med den populære serie Game of Thrones i toppen som den mest vindende serie nogensinde.

Serien har i alt modtaget 59 emmy-statuetter som den eneste serie nogensinde.

 • Game of Thrones: 12
 • Chernobyl: 10
 • Last Week Tonight with John Oliver: 4
 • Vosse/Verdon: 4
 • The Handmaid’s Tale
 • Barry: 3
 • State of the Union: 3
 • Succession: 2
 • Pose: 1
 • Killing Eve: 1
 • The Act: 1
Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.