Artikel top billede

Datatilsynet sætter ind over for manglende kontrol hos teleselskaber

Der skal vises billede-ID når danske teleselskaber udleverer simkort. Det slår Datatilsynet fast, der samtidig indkalder Telebranchen til et møde om sagen.

Flere danske teleselskaber har gentagende gange udleveret aktive sim-kort uden at se billedlegitimation.

Det får nu Datatilsynet til at indkalde Telebranchen til et møde, hvor man vil gøre det klart, at teleselskaberne skal håndhæve billedlegitimations-kravet.

Det skriver it-mediet Version2, der selv har påvist teleselskabernes simkorts-praksis.

"Det er bekymrende, at I (Version2, red.) igen kan vise, det stadig kan lade sig gøre at sim-swappe i danske butikker og derfor har vi nu valgt at gå ind i sagen ved at sætte et møde op med Teleindustrien i starten af oktober," siger Frederik Siegumfeldt, der er tilsynschef hos Datatilsynet.

Læs også: 2019 bliver året for sim-jacking: It-kriminelle misbruger telefonnumre til at stjæle data og undgå to-faktor sikkerhed

Tilsynet har ellers tidligere afvist at gå ind i sagen med henvisning til, at det er op til teleselskaberne selv at overholde reglerne.

Udleveringen af sim-kort til forkerte er særligt risikable, fordi de udsætter ejeren for såkaldte sim-swaping angreb.

Når de kriminelle har fået udleveret et nyt sim-kort, har vedkommende adgang til dit telefon nummer og dermed også mulighed for at trænge igennem typiske to faktor godkendelser, hvor sms-beskeder fungerer som den anden godkendelse.

Læs også: Danske telebutikker udleverer dit sim-kort til fremmede brugere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere