Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Fotograf Sine Fiig Læssøesgade 14,bagh.3sal 2200 København N. mail:fotograf@sinefiig.dk mobil:21492627 / Sine Fiig)

Datatilsynet sætter ind over for manglende kontrol hos teleselskaber

Der skal vises billede-ID når danske teleselskaber udleverer simkort. Det slår Datatilsynet fast, der samtidig indkalder Telebranchen til et møde om sagen.

Flere danske teleselskaber har gentagende gange udleveret aktive sim-kort uden at se billedlegitimation.

Det får nu Datatilsynet til at indkalde Telebranchen til et møde, hvor man vil gøre det klart, at teleselskaberne skal håndhæve billedlegitimations-kravet.

Det skriver it-mediet Version2, der selv har påvist teleselskabernes simkorts-praksis.

"Det er bekymrende, at I (Version2, red.) igen kan vise, det stadig kan lade sig gøre at sim-swappe i danske butikker og derfor har vi nu valgt at gå ind i sagen ved at sætte et møde op med Teleindustrien i starten af oktober," siger Frederik Siegumfeldt, der er tilsynschef hos Datatilsynet.

Læs også: 2019 bliver året for sim-jacking: It-kriminelle misbruger telefonnumre til at stjæle data og undgå to-faktor sikkerhed

Tilsynet har ellers tidligere afvist at gå ind i sagen med henvisning til, at det er op til teleselskaberne selv at overholde reglerne.

Udleveringen af sim-kort til forkerte er særligt risikable, fordi de udsætter ejeren for såkaldte sim-swaping angreb.

Når de kriminelle har fået udleveret et nyt sim-kort, har vedkommende adgang til dit telefon nummer og dermed også mulighed for at trænge igennem typiske to faktor godkendelser, hvor sms-beskeder fungerer som den anden godkendelse.

Læs også: Danske telebutikker udleverer dit sim-kort til fremmede brugere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere