Artikel top billede

(Foto: Foto: ‘Court of Justice of the European Union’;.)

Google vinder skæbnedom ved EU-ret: ’Retten til at blive glemt’ gælder ikke globalt

Søgegiganten får medhold i principiel sag ved den europæiske højesteret.

Søgegiganten kommer sejrrigt ud af en principiel dom ved den europæiske højesteret.

I en sag rejst af det franske datatilsyn, CNIL, kunne rettens dom diktere, hvordan Googles søgealgoritmer skal fungere på globalt plan, når det gælder retten til at blive glemt på internettet.

Retten, kendt som ’right to be forgotten’, giver EU-borgere ret til at få Google til at frasortere forældede eller falske oplysninger fra selskabets søgeresultater.

Denne ret blev stadfæstet i EU-retten i 2014, men fortolkningnen af hvorvidt retten skulle gælde søgeresultater udenfor EU’s grænser blev afvist af Google.

Googles standpunkt får i dag medhold af EU’s domstol, som giver søgegiganten hjemmel til at afvise retten til at blive glemt udenfor EU, skriver Bloomberg.

Dommen er bindende og kan ikke appelleres.

For Google er afgørelsen principiel, for det forlød, at ’det er selve internettets fremtid, der på spil’, som mediet skriver.

Ifølge rettens afgørelse bliver det alene op til Google at vurdere, hvorvidt en sidevisning skal bestå af hensyn til offentlighedens interesse opvejet mod individets ret til at blive glemt.

Her skal Google afveje hensyn mellem ’graden og naturen af en forseelse (der ønskes glemt, red.)’, ’involveringen af en offentlig person nu og tidligere’ samt ’konsekvenserne ved at henvise til en side med informationerne’, lyder det i afgørelsen.

Siden 2014 har Google behandlet over 800.000 anmodninger om at få fjernet sidehenvisninger til over 3,3 millioner hjemmesider.

Læs også: Snart skæbnedag for Google ved EU-domstol: Internettets fremtid er på spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere