Artikel top billede

Google vinder skæbnedom ved EU-ret: ’Retten til at blive glemt’ gælder ikke globalt

Søgegiganten får medhold i principiel sag ved den europæiske højesteret.

Søgegiganten kommer sejrrigt ud af en principiel dom ved den europæiske højesteret.

I en sag rejst af det franske datatilsyn, CNIL, kunne rettens dom diktere, hvordan Googles søgealgoritmer skal fungere på globalt plan, når det gælder retten til at blive glemt på internettet.

Retten, kendt som ’right to be forgotten’, giver EU-borgere ret til at få Google til at frasortere forældede eller falske oplysninger fra selskabets søgeresultater.

Denne ret blev stadfæstet i EU-retten i 2014, men fortolkningnen af hvorvidt retten skulle gælde søgeresultater udenfor EU’s grænser blev afvist af Google.

Googles standpunkt får i dag medhold af EU’s domstol, som giver søgegiganten hjemmel til at afvise retten til at blive glemt udenfor EU, skriver Bloomberg.

Dommen er bindende og kan ikke appelleres.

For Google er afgørelsen principiel, for det forlød, at ’det er selve internettets fremtid, der på spil’, som mediet skriver.

Ifølge rettens afgørelse bliver det alene op til Google at vurdere, hvorvidt en sidevisning skal bestå af hensyn til offentlighedens interesse opvejet mod individets ret til at blive glemt.

Her skal Google afveje hensyn mellem ’graden og naturen af en forseelse (der ønskes glemt, red.)’, ’involveringen af en offentlig person nu og tidligere’ samt ’konsekvenserne ved at henvise til en side med informationerne’, lyder det i afgørelsen.

Siden 2014 har Google behandlet over 800.000 anmodninger om at få fjernet sidehenvisninger til over 3,3 millioner hjemmesider.

Læs også: Snart skæbnedag for Google ved EU-domstol: Internettets fremtid er på spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere