Google vinder skæbnedom ved EU-ret: ’Retten til at blive glemt’ gælder ikke globalt

Søgegiganten får medhold i principiel sag ved den europæiske højesteret.

Søgegiganten kommer sejrrigt ud af en principiel dom ved den europæiske højesteret.

I en sag rejst af det franske datatilsyn, CNIL, kunne rettens dom diktere, hvordan Googles søgealgoritmer skal fungere på globalt plan, når det gælder retten til at blive glemt på internettet.

Retten, kendt som ’right to be forgotten’, giver EU-borgere ret til at få Google til at frasortere forældede eller falske oplysninger fra selskabets søgeresultater.

Denne ret blev stadfæstet i EU-retten i 2014, men fortolkningnen af hvorvidt retten skulle gælde søgeresultater udenfor EU’s grænser blev afvist af Google.

Googles standpunkt får i dag medhold af EU’s domstol, som giver søgegiganten hjemmel til at afvise retten til at blive glemt udenfor EU, skriver Bloomberg.

Dommen er bindende og kan ikke appelleres.

For Google er afgørelsen principiel, for det forlød, at ’det er selve internettets fremtid, der på spil’, som mediet skriver.

Ifølge rettens afgørelse bliver det alene op til Google at vurdere, hvorvidt en sidevisning skal bestå af hensyn til offentlighedens interesse opvejet mod individets ret til at blive glemt.

Her skal Google afveje hensyn mellem ’graden og naturen af en forseelse (der ønskes glemt, red.)’, ’involveringen af en offentlig person nu og tidligere’ samt ’konsekvenserne ved at henvise til en side med informationerne’, lyder det i afgørelsen.

Siden 2014 har Google behandlet over 800.000 anmodninger om at få fjernet sidehenvisninger til over 3,3 millioner hjemmesider.

Læs også: Snart skæbnedag for Google ved EU-domstol: Internettets fremtid er på spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.