Snart skæbnedag for Google ved EU-domstol: Internettets fremtid er på spil

En skælsættende dom denne uge vil kunne lave væsentligt om på, hvordan søgemaskinen fungerer globalt.

Søgegiganten og den europæiske domstol tørner sammen denne uge, hvor en afgørelse fra domstolen fremover kan diktere, hvordan søgemaskinen skal fungere på globalt plan.

Tirsdag 24. september bliver det afgjort, hvorvidt en tidligere kendelse kendt som ’retten til at blive glemt’, skal gælde udenfor EU’s grænser. Denne dom har siden 2014 betydet at EU-borgere kan kræve af søgiganten at links til personlige oplysninger kan fjernes fra søgeresultaterne.

Det skriver Bloomberg.

Sagen er bragt for retten af det franske datatilsyn, CNIL, som mener, at retten til at blive glemt på nettet skal gælde globalt. Samtidig vil organisationen få domstolen til at vurdere hvilke links der kan forblive af hensyn til offentlighedens interesse.

For Google, er det selve internettets fremtid der på spil, skriver mediet.

Google leverer i forvejen andre søgeresultater indenfor EU på grund af afgørelsen fra 2014. Google får støtte fra pressefrihedsgrupperinger, som er bekymrede for, at en global ret til at blive fjernet gør det muligt for autoritative regimer af censurere internettet.

Læs også: Google anker Vestagers kæmpebøde: Vil ikke betale milliard-bøde for AdSense

EU-domstolen vil med sin afgørelse vurdere hvordan en anmodning skal behandles: Hvorvidt en sidehenvisning skal fjernes i enkelte lande, i hele EU eller globalt. Samtidig skal der udstykkes retningslinjer for lokaliserede tjenester som 'google.fr' og det globale 'google.com' domæne.

Domstolen skal samtidig tage stilling til, hvorvidt Google kan nægte at fjerne et link af hensyn til offentlighedens interesse.

Siden 2014 har Google behandlet over 800.000 anmodninger om at få fjernet sidehenvisninger til over 3,3 millioner hjemmesider.

Se også: Google kommer til at betale 1,3 milliarder kroner i forlig om lovovertrædelser på YouTube
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.