Artikel top billede

Snart skæbnedag for Google ved EU-domstol: Internettets fremtid er på spil

En skælsættende dom denne uge vil kunne lave væsentligt om på, hvordan søgemaskinen fungerer globalt.

Søgegiganten og den europæiske domstol tørner sammen denne uge, hvor en afgørelse fra domstolen fremover kan diktere, hvordan søgemaskinen skal fungere på globalt plan.

Tirsdag 24. september bliver det afgjort, hvorvidt en tidligere kendelse kendt som ’retten til at blive glemt’, skal gælde udenfor EU’s grænser. Denne dom har siden 2014 betydet at EU-borgere kan kræve af søgiganten at links til personlige oplysninger kan fjernes fra søgeresultaterne.

Det skriver Bloomberg.

Sagen er bragt for retten af det franske datatilsyn, CNIL, som mener, at retten til at blive glemt på nettet skal gælde globalt. Samtidig vil organisationen få domstolen til at vurdere hvilke links der kan forblive af hensyn til offentlighedens interesse.

For Google, er det selve internettets fremtid der på spil, skriver mediet.

Google leverer i forvejen andre søgeresultater indenfor EU på grund af afgørelsen fra 2014. Google får støtte fra pressefrihedsgrupperinger, som er bekymrede for, at en global ret til at blive fjernet gør det muligt for autoritative regimer af censurere internettet.

Læs også: Google anker Vestagers kæmpebøde: Vil ikke betale milliard-bøde for AdSense

EU-domstolen vil med sin afgørelse vurdere hvordan en anmodning skal behandles: Hvorvidt en sidehenvisning skal fjernes i enkelte lande, i hele EU eller globalt. Samtidig skal der udstykkes retningslinjer for lokaliserede tjenester som 'google.fr' og det globale 'google.com' domæne.

Domstolen skal samtidig tage stilling til, hvorvidt Google kan nægte at fjerne et link af hensyn til offentlighedens interesse.

Siden 2014 har Google behandlet over 800.000 anmodninger om at få fjernet sidehenvisninger til over 3,3 millioner hjemmesider.

Se også: Google kommer til at betale 1,3 milliarder kroner i forlig om lovovertrædelser på YouTube
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere