Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook investerer milliarder i armbånd, der læser dine tanker

Den tre år gamle virksomhed Ctrl Labs er blevet opkøbt af Facebook for svimlende milliardbeløb. Det er et af de største opkøb i Facebooks historie.

Den lille amerikanske startup Ctrl Labs er blevet købt af Facebook for svimlende én milliard dollar eller hvad der svarer til 6,8 milliarder danske kroner.

Selskabet udvikler teknologi, der kan læse tanker, og det er den Facebook nu har fået fingrene i.

Det skriver det amerikanske medie The Information.

Læs også: Efter kæmpehack: Facebook forsøger at købe 'stort' sikkerhedsfirma - har afgivet flere tilbud

Ctrl Labs er bare tre år gammel og har omkring 70 ansatte, men har altså tilsyneladende stort potentiale for verdens største sociale medie.

Ifølge The Information er opkøbet en del af Facebooks planer om at være i stand til at læse brugernes tanker gennem en armbåndsenhed. Facebooks sidste store hardware-opkøb skete i 2014.

Her købte mediegiganten virtual reality-selskabet Oculus VR for en pris på to milliarder dollar eller omkring 13,6 milliarder kroner.

Ctrl Labs har angiveligt tidligere rejst 67 millioner dollar fra investorer, der blandt andet tæller Googles moderselskab Alphabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere