Artikel top billede

Morgen-briefing: Mette Frederiksen fjerner skattelettelser på telefoni / Morten Strunge ramt af nedtur / Ebay-topchef trækker sig efter ballade / Samuel L. Jackson skal ‘speake’ Alexa

Mette Frederiksen fjerner skattelettelser på telefoner. Morten Strunge ramt af nedtur. Ebay-topchef trækker sig efter ballade. Samuel L. Jackson skal ‘speake’ Alexa. Skagen-firmaer afvises af Google. Tidligere Nets-direktør investerer i Upodi. HP Inc i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden.

Godmorgen til Computerworlds morgen-briefing, der denne torsdag morgen er sammensat af Dan Jensen.

Mette Frederiksen fjerner lovede skattelettelser på arbejdsgiverbetalte telefoner

Statsminister Mette Frederiksen (S) annullerer den skattelettelse på arbejdsgiverbetalt telefon, som den forrige regering ellers havde stillet de hundredetusinder af danskere, der får deres telefon betalt, i udsigt.

Det meddeler hun i en video, som hun har postet på Facebook som optakt til det finanslovs-forslag, som regeringen vil præsentere onsdag i næste uge.

“Den tidligere regering planlagde en skattelettelse til dem, der får deres telefon betalt af deres arbejdsgiver. Den skattelettelse kommer jeg til at aflyse. Det bliver ikke dyrere for den enkelte. Men det bliver heller ikke billigere,” siger hun i videoen, som du finder her.

Morten Strunge ramt af nedtur

Iværksætteren Morten Strunge, der har stået bag Onfone og Mofibo, tabte i fjor 11 millioner i holdingselskabet Investru ApS, skriver Børsen.

Investru landede et år tidligere et overskud på 42 millioner kroner.

Tabet skyldes primært dårlig udvikling i kurserne i de aktier, som Morten Strunges holdingsselskab har investeret i.

Han vil til avisen ikke oplyse hvilke.

Ebay-topchef trækker sig efter ballade

Ebays topchef gennem de seneste fire år, Devin Wenig, trækker sig med omgående virkning fra posten og overlader nu posten til selskabets CFO, Scott Schenkel, der bliver midlertidig CEO, indtil eBays bestyrelse har fundet en permanent løsning.

Selskabet fik ny bestyrelse i foråret, som siden har været i gang med at gennemgå forretningen, som visse kræfter i bestyrelsen mener bør splittes op.

På Twitter skriver Devin Wenig, at det ‘i de seneste uger er blevet klart, at jeg ikke er på samme side [‘on the same page’, red] som min nye bestyrelse,” og at det ‘er bedst for alle parter,’ at bladet nu bliver vendt.

Samuel L. Jackson skal ‘speake’ Alexa

Ikke mange skuespillere har så let-genkendelig en stemme som Samuel L. Jackson, der har gjort sit særligt smældende, pågående og knaldende sprog til et slags varemærke.

Hans stemme bliver nu lagt ind i Amazons Alexa - men i en kunstig udgave.

Amazon meddeler, at selskabets ‘text to speech’-løsning fremover vil kunne imitere en række berømtheders stemmer - selvfølgelig med deres tilladelse. Indtil videre er Samuel L. Jackson-stemmen dog den eneste på hylden.

Løsningen kommer til at koste lige under en dollar, når den rulles ud senere på året, hvor du altså vil kunne få ‘Samuel L. Jackson’ til at svare dig, når du taler til Alexa.

"And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee".....

Skagen-firmaer afvises af Google

Flere Skagen-firmaer har i den seneste tid oplevet at få deres annoncer afvist af Google, lyder det i en udsendt meddelelse fra SEO-firmaet Bizon.

Ifølge selskabet sker det, fordi ‘ordet Skagen krænker varemærkelovgivningen, idet Skagen er et amerikansk mærke inden for ure og smykker.’

“I nogle tilfælde lykkes det at få annoncer med Skagen godkendt via en manuel vurdering, men det er en besværlig proces og dermed en unødvendig omkostning for annoncøren. Jeg synes ikke, det er rimeligt. Tvært imod mener jeg, at Google går så vidt i sin beskyttelse af et enkelt varemærke, at man krænker en stribe andre brands, fordi de hindres i at annoncere på en søgemaskine, som i realiteten har en monopolstilling,” lyder det direktør i Bizon, Per Allerup.

Tidligere Nets-direktør investerer i Upodi

Den tidligere Nets-direktør Susanne Brønnum lægger ‘million-investering’ i fintech-virksomheden Upodi, som står bag en cloud-platform til automatisering af virksomheders finansielle transaktioner, meddeler hun.

Hun får nu plads i bestyrelsen for Upodi, der også tæller den tidligere topchef for Bluegarden og e-conomic, Mogens Elsberg.

Upodi blev etableret i 2017 og har for tiden 10 medarbejdere og omkring 60 kunder.

”Danske virksomheder er helt i front når det gælder om at tilbyde abonnementsordninger, alt fra software til dagligvarer, men jeg går selvfølgelig også ind i det her, fordi jeg tror på, der er et stort internationalt potentiale – både i teknologien, forretningsmodellen og produktet,” lyder det fra Susanne Brønnum.

HP Inc i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden

HP Inc indgår samarbejde med WWF Verdensnaturfonden og vil i forbindelse hermed over de kommende år lægge 75 millioner kroner på bordet til bevarelse af truet regnskov, meddeler selskabet.

Samarbejdet skal ‘skabe en mere ansvarlig printindustri med bæredygtig udnyttelse af skovområder. I partnerskabet med miljøorganisationen WWF forpligter HP sig til at gendanne, beskytte og bevare 80.000 hektar skovområde svarende til størrelsen på New York City,” lyder det fra selskabet.

Desuden vil Hp Inc ‘hjælpe WWF med at udvikle videnskabeligt funderede målsætninger for skove ved blandt andet at estimere, hvordan gendannelse af skov og forbedret skovforvaltning bidrager positivt til naturens kulstofoptag,” lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.