Artikel top billede

Morgen-briefing: 7N udvider bestyrelsen med tung profil / Vind 100.000 kroner for god ide om cybersikkerhed / Chryptomatic-direktør bliver CTO i Lars Seiers blockchain-projekt

7N udvider bestyrelsen med tung profil. Vind 100.000 kroner for god ide om cybersikkerhed. Chryptomatic-direktør bliver CTO i Lars Seiers blockchain-projekt. IT-Universitetet opretter forskningscenter for digital velfærd. MobilPay-profil bliver bestyrelsesmedlem hos JumpStory. Første drone-taxa kan være på trapperne i Singapore.

Velkommen til tirsdagens hurtige overblik over de korte nyheder fra it-verdenen. Dagens morgen-briefing er udvalgt og sammensat af Dan Jensen.

7N udvider bestyrelsen med tung profil

Det danske konsulenthus 7N udvider bestyrelsen: I dag tiltræder McKinsey-veteranen Michael Halbye nemlig som nyt bestyrelsesmedlem.

Han har tidligere siddet i McKinseys globale bestyrelse i 15 år, ligesom han har været EMEA-chef for McKinsey i en årrække.

“I 7N har vi udpræget fokus på at internationalisere virksomheden i takt med at en fortsat større andel af omsætningen sker uden for Danmarks grænser. Michael Halbyes erfaring med at lede og vokse et videnstungt konsulenthus på tværs af markeder er yderst relevant for 7N’s fortsatte udvikling, og vi ser selvsagt frem til at kunne trække på hans viden og ekspertise,” lyder det fra selskabet.

7N’s bestyrelsesformand er fortsat Navision-rigmanden Preben Damgaard.

Læs mere om 7N her: Konsulenthuset 7N's omsætning nærmer sig en milliard kroner - uddeler millioner til medarbejderne.

Vind 100.000 kroner for god ide om cybersikkerhed

I dag begynder som bekendt oktober, der er blevet udnævnt til cybersikkerheds-måned.

Måneden igennem vil en række danske organisationer afvikle arrangementer og lignende, der alle vil handle om it-sikkerhed.

De tæller blandt andet konferencer, netværks-møder, konkurrencer, workshops, møder, forelæsninger,demo-hackninger, roadshows og meget andet - herunder dysten om i alt 100.000 kroner i præmie for den bedste ide til bedre cybersikkerhed, som du kan læse mere om her.

Du kan få overblikket over månedens arrangementer på sikkerdigital.dk.

Chryptomatic-direktør bliver CTO i Lars Seiers blockchain-projekt

Krypterings-eksperten Torben Pryds Pedersen bliver CTO i den danske rigmand Lars Seiers Christensens blockchain-projekt, Concordium.

Torben Pryds Pedersen har siden 2006 været både CEO og CTO for krypterings-selskabet Chryptomatic.

Concordium-direktør Lone Fønss Schrøder meddeler, at Concordium er ‘beæret’ over at kunne ‘tiltrække en krypterings-kapacitet som Torben Pryds Pedersen.’

Hun betegner krypterings-manden som et ‘fantastisk match’ for selskabets udviklere.

Læs hele beskeden fra Concordium her.

IT-Universitetet opretter forskningscenter for digital velfærd

IT-Universitetet i København opretter et særligt forskningscenter, der skal dykke ned i emner vedrørende digital velfærd.

Centeret skal ‘undersøge effekterne af de digitale løsninger og skabe et grundlag for, at den fremtidige digitalisering harmonerer med velfærdssamfundets værdier,” lyder det fra IT-U.

Centeret kommer til at hedde ‘Center for Digital Velfærd,’ og det får professor Brit Ross Winthereik i spidsen, når det lanceres til næste år.

“Digitale løsninger ændrer arbejdsprocesserne for de offentligt ansatte, forandrer mødet mellem borgerne og det offentlige system, og griber ind i hele måden, hvorpå vi forstår og interagerer med velfærdsstaten. Det er vigtigt at undersøge konsekvenserne af digitaliseringen nærmere, så vi får et videnskabeligt grundlag for at kunne sikre den bedst mulige udvikling i fremtiden,” lyder det fra universitetet.

MobilPay-profil bliver bestyrelsesmedlem hos JumpStory

Software-ingeniøren Martin Korsgaard indtræder i bestyrelsen for danske Jumpstory, der er grundlagt af iværksætter og klummeskribent på nærværende medie, Jonathan Löw, samt Anders Thiim Harder.

Rasmus Korsgaard kaldes af Jumpstory for “manden bag MobilePay,’ i det han som project lead ifølge Jumpstory først fødte ideen og senere opbyggede et stort team til app-udviklingen hos Danske Bank.

“JumpStory er en vildt spændende virksomhed. Det er en typisk born-global, hvilket illustreres udmærket af, at man allerede har medarbejdere fra otte forskellige lande på kontoret. Jeg er derudover vild med ambitionen om at tage kampen op med de amerikanske giganter indenfor det visuelle område, og jeg glæder mig til at kunne bidrage med at bygge det helt rigtige team af udviklere samt skabe noget teknologi, der sætter nye standarder i industrien,” lyder det fra Rasmus Korsgaard i en udsendt meddelelse.

Første drone-taxa kan være på trapperne i Singapore

Det tyske drone-taxa-firma Volocopter mener, at Singapore kan blive det første land i verden, hvor det bliver muligt at tage en drone-taxa istedet for en almindelig taxa til korte ture.

Bag tyske Volocopter står selskaber som Daimler, Intel og Geely. Selskabet har udviklet en elektrisk drone-helikopter med 18 rotorer, som kan transportere personer.

De første offentlige testflyvninger i Singapore ventes i gang inden for de kommende måneder, hedder det, mens igangsættelse af egentlig kommerciel drift ventes i gang i løbet af et par år.

Prisen bliver på niveau med prisen for tur i en limousine.

Ifølge selskabet er Singapore, Dubai og Tyskland de steder, der har været mest åbne for drone-taxaer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.