Artikel top billede

Yderligere fire kommuner udskyder Aula: “Systemet er ikke klart nok”

To uger inden Aula bliver taget i brug har yderligere otte kommuner valgt at udskyde det nye system, der skal afløse Skoleintra.

Alle landets folkeskoler skulle efter planen tage afløseren til Skoleintra, Aula, i brug om to uger.

Men nu har yderligere fire kommuner valgt at udskyde brugen af systemet, der skal implementeres af kommunernes IT-fællesskab Kombit.

Det skriver Berlingske.

"Nogle udskyder blot nogle få uger, en håndfuld vil gå på til årsskiftet og en enkel kommune ønsker at vente til næste sommer. Langt de fleste af landets skoler går i gang med Aula efter efterårsferien," oplyser chefkonsulent i Kombit, Susanne Rasmussen, i et skriftligt svar til avisen.

Læs også: Kommune: Skoler bør udskyde Aula - er bekymret over datasikkerheden

Dermed har i alt otte kommuner valgt at droppe den planlagte lancering efter efterårsferien, efter at systemet er blevet udskudt to gange.

Berlingske oplyser ikke præcis, hvad det er for kommuner, der har valgt at udskyde Aula yderligere.

Men Computerworld har tidligere fortalt, at Sorø, Køge, Horsens og Mariagerfjord Kommuner ikke kommer til at tage Aula i brug til den planlagte dato.

Til Berlingske siger Køge Kommune, at "systemet ikke er klart nok." Indtil videre har 24 skoler i 12 kommuner testet Aula som led i pilotprojekt.

Læs også: Endnu en kommune bremser planlagt lancering af Skoleintras afløser: Sorø Kommune tager først Aula i brug til næste år

Aula bliver udviklet af Netcompany, og det er blevet vurderet, at projektet koster mellem 350 og 400 millioner kroner.

Løber over fire år

Kontrakten om Aula løber over fire år. Herefter er der option på yderligere tre gange af to år.

Efter maksimalt 10 år skal systemet i udbud igen.

Kombit har tidligere advaret kommunerne mod at udskyde systemet mere end den planlagte lancering i midten af oktober.

Senest efter Køge Kommune meddelte at man ville vente med at implementere systemet.

"Køge Kommune kan naturligvis selv beslutte, hvornår de ønsker at
implementere Aula. Fra Aula-projektet har vi i den forbindelse gjort Køge Kommune opmærksom på de uhensigtsmæssigheder, en senere
implementering vil afstedkomme for dem lokalt - både hvad angår
implementering, datamigrering og økonomi," skrev markedsdirektør hos Kombit, Poul Ditlev Christiansen, i et brev til alle landets børne- og ungedirektører.

Læs også: Kombit forsøger at mane Aula-bekymringer i jorden: Se Kombits brev til kommunerne her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.