Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Region Sjælland kræver handling nu: Sundhedsplatformen skal rettes op nu med ny plan

Region Sjælland vil efter voldsom kritik have formuleret en konkret, tydelig og prioriteret plan for at løse problemerne i den udskældte Sundhedsplatformen. Overlæger tager godt imod meldingen.

Nu skal problemerne med den stærkt kritiserede Sundhedsplatformen løses, lyder det fra et enigt forretningsudvalg i Region Sjælland, skriver sn.dk.

Det sker efter omfattende kritik af Sundhedsplatformen, som regionen sammen med Region Hovedstaden har valgt som EPJ-system.

Systemet er i begge regioner blevet udsat for massiv kritik fra sundhedspersonale, der anvender systemet.

Regionen anerkender nu, at der ikke har været formuleret tydelige retningslinier for løsning af de fejl, der har vist sig.

Det skal der nu laves om på.

“Vi er [...] enige om, at der skal iværksættes en konkret, tydelig og prioriteret plan for, hvordan vi løser de problemer og udfordringer, der er. Og der skal fart på,” siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) til avisen.

Hård kritik

Et uafhængigt ekspertråd under Region Hovedstaden rettede i midten af august omfattende kritik af Sundhedsplatformen og krævede ‘markante forbedringer.’

Det kan du læse mere om her: Ekspertråd retter hård kritik mod Region Hovedstaden: "Sundhedsplatformen er en hastesag".

Kritikken blev fulgt af Overlægerådet i Region Sjælland, der med henvisning til blandt andet patientsikkerheden krævede Sundhedsplatformen skrottet.

Det kan du læse mere om her: Overlæger i Region Sjælland kræver Sundhedsplatformen skrottet

Overlægerådet i Region Sjælland tager nu godt imod meldingerne, skriver SN.

Formand Anne Jung siger til avisen, at rådet har fået til opgave at spørge medlemmerne om, hvad de mener, der skal prioriteres i genopretningsplanen, hvilket hun finder ‘positivt.’

Læs også:

Trods skrotningskrav fra overlæger: Regionsrådsformand vil beholde Sundhedsplatformen

Sundhedsminister revser regioners styring af Sundhedsplatformen: "Det er ledelsen i regionerne, der skal påtage sig et markant større fælles ansvar"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere