Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Overlæger i Region Sjælland kræver Sundhedsplatformen skrottet

Sundhedsplatformen er farlig for patienterne og bør skrottes, mener Overlægerådet i Region Sjælland.

Det omstridfte EPJ-system Sundhedsplatformen er så farlig for patienterne, at det bør skrottes, mener overlægerne på sygehusene i Region Sjælland i en samlet udtalelse, som de har sendt til TV2 Øst.

De skriver i udtalelsen, at Sundhedsplatformen fortsat er grund til fejl i medicinering, visitering, bestillinger af blodprøver, henvisninger og meget andet, selv om regionen i nu i flere år har forsøgt at få systemet til at fungere ordentligt.

Region Sjælland har anvendt systemet i knapt to år,

Ifølge lægerne er der mange ‘risikofyldte og potentielt livsfarlige situationer,” der skyldes Sundhedsplatformen.

De kræver derfor nu, at systemet skrottes.

“Sundhedsplatformen er belastende for læger, sygeplejersker og sekretærer, fordi systemet er så usmidigt og tidsrøvende. Det stjæler arbejdsglæden i en grad, hvor læger giver udtryk for, at de overvejer at forlade deres job i regionen. Frustrationen bliver ikke mindre af, at vi før Sundhedsplatformen havde et system, der fungerede.
Det er desuden bekymrende, at Sundhedsplatformen er meget omkostningstung, ikke mindst i drift. Store summer bruges på it-hjælpepersonale i Region Sjælland og hos SP-leverandøren EPIC. De mange penge, som i dag bruges på it-personale, burde stå til rådighed til medicin og sygehuspersonale til glæde for patienterne;” skriver de.

Det er få dage siden, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) gav Region Sjælland 'sidste advarsel' i forbindelse med Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Sundhedsminister: Regioner har fået sidste advarsel for Sundhedsplatformen

Læs også:

Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer

Region Sjælland pumper millioner ind i det udskældte Sundhedsplatformen: Vi 'sætter alle sejl'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere