Artikel top billede

Helt lukket: Google blokerer for smart genvej til at installere Google-apps på Huaweis nye top-telefon

Det er helt slut med muligheden for at installere Google-apps på Huaweis nye toptelefon, Mate 30 Pro. Google lukker for smart genvej.

Google lukker endegyldigt for muligheden for manuelt at installere Googles Android-apps på Huaweis nye toptelefon, Mate 30.

USA blokerede i foråret for amerikanske virksomheders handel med Huawei - inklusive Google.

Det kan du læse mere om her: Tidslinje over Huawei-forbuddet: Derfor kan din kommende Huawei-telefon blive uden Android

Men det er siden kommet frem, at der findes en bagdør hos Huawei, der gør det muligt manuelt at installere Google-apps som eksempelvis Google Maps, Gmail og lignende.

For et par dage siden blev metoden beskrevet af sikkerheds-manden John Wu i denne blogpost: Huaweis undocumented APIs - a backdoor til reinstall Google Services.

Nu skriver Bloomberg, at Google har reageret hurtigt på John Wus blogpost og lukket for genvejen.

Det betyder, at det ‘amerikanske forbud mod Google Services på Mate 30 Pro nu er sikret - og at mange brugere uden fro Kina, der måtte have anskaffet sig enheden, nu kun har adgang til den skrabede version af Android,” lyder det fra Blooomberg.

Efter nogen tvivl besluttede Huawei sig fornylig for at lancere Mate 30-serien i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Huaweis 5G-supermobil kommer alligevel til Danmark: Prisen bliver skarp, men det bliver uden Googles software

Læs også:

Til morgenmad med Huawei: Her er de tre vigtigste pointer, som jeg fik med fra mødet

Ny toptelefon fra Huawei får ikke adgang til Googles Android-apps: Vil i stedet promovere egne apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.