Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Helt lukket: Google blokerer for smart genvej til at installere Google-apps på Huaweis nye top-telefon

Det er helt slut med muligheden for at installere Google-apps på Huaweis nye toptelefon, Mate 30 Pro. Google lukker for smart genvej.

Google lukker endegyldigt for muligheden for manuelt at installere Googles Android-apps på Huaweis nye toptelefon, Mate 30.

USA blokerede i foråret for amerikanske virksomheders handel med Huawei - inklusive Google.

Det kan du læse mere om her: Tidslinje over Huawei-forbuddet: Derfor kan din kommende Huawei-telefon blive uden Android

Men det er siden kommet frem, at der findes en bagdør hos Huawei, der gør det muligt manuelt at installere Google-apps som eksempelvis Google Maps, Gmail og lignende.

For et par dage siden blev metoden beskrevet af sikkerheds-manden John Wu i denne blogpost: Huaweis undocumented APIs - a backdoor til reinstall Google Services.

Nu skriver Bloomberg, at Google har reageret hurtigt på John Wus blogpost og lukket for genvejen.

Det betyder, at det ‘amerikanske forbud mod Google Services på Mate 30 Pro nu er sikret - og at mange brugere uden fro Kina, der måtte have anskaffet sig enheden, nu kun har adgang til den skrabede version af Android,” lyder det fra Blooomberg.

Efter nogen tvivl besluttede Huawei sig fornylig for at lancere Mate 30-serien i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Huaweis 5G-supermobil kommer alligevel til Danmark: Prisen bliver skarp, men det bliver uden Googles software

Læs også:

Til morgenmad med Huawei: Her er de tre vigtigste pointer, som jeg fik med fra mødet

Ny toptelefon fra Huawei får ikke adgang til Googles Android-apps: Vil i stedet promovere egne apps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere