Artikel top billede

Regeringen åbner døren på klem for at dødsdømt bredbåndspulje alligevel kan fortsætte

Det var udsigt til at bredbåndspuljen, der skal hurtigt internet til udkantsområder, skulle sløjfes. Men nu åbner regeringen alligevel for, at den kan fortsætte i 2020.

Det var udsigt til at regeringen helt ville sløjfe den såkaldte bredbåndspulje, der skal sikre hurtigere internet til danske udkantsområder.

Men nu åbner finansminister Nicolai Wammen (S) alligevel døren på klem for at puljen kan overleve, skriver Jyllands-Posten.

”Det skal evalueres, og hvis den evaluering viser, at det er en god idé at fortsætte indsatsen, så kan det være, at vi skal gøre det," siger Nicolai Wammen ifølge Jyllands-Posten.

Finansministeren oplyser desuden til avisen, at hvis evalueringen er positiv, så vil regeringen foreslå, at puljen fortsætter med 100 millioner kroner i 2020.

"Skal erstattes med noget bedre"

Bredbåndspuljen blev vedtaget af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens Venstre-regering i 2015, hvor den siden oprettelsen hver år har støtte bredbåndsprojekter med knap 100 millioner kroner om året. I alt har knap 12.000 adresser i Danmark fået støtte fra puljen.

Men da regeringen onsdag præsenterede sit finanslovsudspil var bredbåndspuljen ikke en del af udspillet.

Før udmeldingen fra finansministeren havde Socialdemokraternes it-ordfører Kasper Roug ellers til Sjællandske Medier forklaret, at puljen skal sløjfes, fordi den skal erstattes med en bedre løsning.

”Vi vil have en meget bedre løsning. Det står ikke i finansloven, men vi indkalder partiernes ordførere til forhandling om det. Bredbåndspuljen er noget firkantet skruet sammen, så der er nogle begrænsninger i den. I stedet for bredbåndspuljen vil vi gerne have en løsning, der inddrager lokalsamfundet bedre og forankrer bredbåndsløsninger sammen med kommunerne, lyder det fra Kasper Roug til Sjællandske Medier.

Læs også: Regeringen vil droppe bredbåndspuljen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.