Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Regeringen åbner døren på klem for at dødsdømt bredbåndspulje alligevel kan fortsætte

Det var udsigt til at bredbåndspuljen, der skal hurtigt internet til udkantsområder, skulle sløjfes. Men nu åbner regeringen alligevel for, at den kan fortsætte i 2020.

Det var udsigt til at regeringen helt ville sløjfe den såkaldte bredbåndspulje, der skal sikre hurtigere internet til danske udkantsområder.

Men nu åbner finansminister Nicolai Wammen (S) alligevel døren på klem for at puljen kan overleve, skriver Jyllands-Posten.

”Det skal evalueres, og hvis den evaluering viser, at det er en god idé at fortsætte indsatsen, så kan det være, at vi skal gøre det," siger Nicolai Wammen ifølge Jyllands-Posten.

Finansministeren oplyser desuden til avisen, at hvis evalueringen er positiv, så vil regeringen foreslå, at puljen fortsætter med 100 millioner kroner i 2020.

"Skal erstattes med noget bedre"

Bredbåndspuljen blev vedtaget af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens Venstre-regering i 2015, hvor den siden oprettelsen hver år har støtte bredbåndsprojekter med knap 100 millioner kroner om året. I alt har knap 12.000 adresser i Danmark fået støtte fra puljen.

Men da regeringen onsdag præsenterede sit finanslovsudspil var bredbåndspuljen ikke en del af udspillet.

Før udmeldingen fra finansministeren havde Socialdemokraternes it-ordfører Kasper Roug ellers til Sjællandske Medier forklaret, at puljen skal sløjfes, fordi den skal erstattes med en bedre løsning.

”Vi vil have en meget bedre løsning. Det står ikke i finansloven, men vi indkalder partiernes ordførere til forhandling om det. Bredbåndspuljen er noget firkantet skruet sammen, så der er nogle begrænsninger i den. I stedet for bredbåndspuljen vil vi gerne have en løsning, der inddrager lokalsamfundet bedre og forankrer bredbåndsløsninger sammen med kommunerne, lyder det fra Kasper Roug til Sjællandske Medier.

Læs også: Regeringen vil droppe bredbåndspuljen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere