Artikel top billede

Regeringen vil droppe bredbåndspuljen

Bredbåndspuljen har gennem tre år givet støtte til at etablere hurtigt internet på 12.000 adresser i Danmark, men nu vil regeringen sløjfe puljen.

Regeringen vil ikke videreføre Bredbåndspuljen, der gør det muligt for boligejere og virksomheder i tyndt befolkede egne af Danmark at søge støtte til hurtigere internet.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau, der har haft adgang til regeringens finanslovsudspil.

Puljen, der i 2019 lyder på knap 100 millioner kroner, har eksisteret i tre år, og ifølge Ritzau har den i løbet af sin levetid givet støtte til 12.000 adresser i Danmark.

Læs også: Her er regeringens nye bredbånds-plan: Sådan skal 300 millioner sikre dig bedre bredbånd

Vedtaget af Løkke-regeringen

Bredbåndspuljen blev oprettet af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens Venstre-regering i 2015.

Formålet var at sikre, at der også blev udrullet hurtigt internet til de egne af Danmark, hvor det ikke var økonomisk rentabelt for teleselskaberne udrulle internetforbindelserne.

"Puljen vil være målrettet sammenhængende områder af boliger, virksomheder og sommerhuse i områder med meget dårlig bredbåndsdækning, hvor der er en reel efterspørgsel efter bedre dækning," lød det i den daværende regerings udspil: Vækst og udvikling i hele Danmark.

I forbindelse med valgkampen i foråret foreslog den daværende regering at øge puljen, så den årligt ville komme til at udgøre 150 millioner kroner.

Læs også:

Disse byer har søgt om penge fra bredbåndspuljen - især stort behov på Sjælland

Nu åbner Bredbåndspuljen igen for ansøgninger til støtte til danske bredbåndsprojekter: Her kan du få mere at vide

Bredbånd bliver del af valgkampen: Venstre vil øge bredsbåndspulje til 150 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.