Samsung trækker smartphone-produktion ud af Kina

Sydkoreanske Samsung, der er verdens største smartphone-producent, har netop trukket produktionen ud af Kina. Det er den hårde konkurrence fra kinesiske brands, der nu har fået selskabet til at trække stikket.

Kineserne køber i stigende grad smartphones, der er produceret i hjemlandet.

Kinesiske Huawei og Xiaomi vinder markedsandele i et hastigt tempo.

Den hårde konkurrence har nu fået sydkoreanske Samsung til at trække produktionen ud af Kina.

Det skriver Reuters.

Samsung, der er verdens største producent af smartphones, har nu valgt at lukke den sidste smartphone-fabrik i Kina, der ligger i byen Huizhou.

Selskabets markedsandele i Kina tog et drastisk fald i årets første kvartal til en procent. TIlbage i midten af 2013 lød andelen på 15 procent.

Læs også: På trods af spionrygter: Huaweis smartphone-salg slår alle rekorder

Markedsandelene er primært blevet opslugt af Huawei, der har stærk medvind i hjemlandet og ligeså Xiaomi, endnu en kinesisk smartphone-producent, som også har solid vækst i Kina.

Derudover er de stigende lønninger i Kina samt den aftagende økonomiske vækst med til at forværre vilkårene i Kina.

"I Kina køber folk lavpris-smartphones fra indenlandske mærker og high-end telefoner fra Apple og Huawei. Samsung har meget lidt håb for at genvinde selskabets markedsandele i Kina," fortæller analytikeren Park Sung-soon fra Cape Investment & Securities til Reuters.

Flere tech-giganter trækker sig
For få måneder siden valgte japanske Sony også at trække stikket i Kina og i stedet starte produktionen op i Thailand.

Men listen af tech-selskaber, der forlader Kina, er endnu længere. Den verserende handelskrig mellem Kina og USA, hvor udfaldet er usikkert, har fået flere selskaber til at trække følehornene tilbage.

Apple har fortsat en stor produktion i Kina, men ifølge det kinesiske medie Nikkei Asian Review undersøger den amerikanske smartphone-producent prisen for at flytte 30 procent af produktionen ud af landet.

Men det er ikke kun smartphone-producenterne, der er på vej med et Kina-exit.

Ifølge mediet tæller rækken af firmaer blandt andet HP, Dell, Lenovo, Acer, Asustek, Microsoft, Alphabet, Amazon, Apple, Sony og Nintendo, der kigger på mulighederne for helt eller delvist af forlade Kina.

Det kan du læse mere om her: Dell, HP, Microsoft og andre tech-giganter trækker produktionen ud af Kina: Her søger de hen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.