Artikel top billede

Samsung trækker smartphone-produktion ud af Kina

Sydkoreanske Samsung, der er verdens største smartphone-producent, har netop trukket produktionen ud af Kina. Det er den hårde konkurrence fra kinesiske brands, der nu har fået selskabet til at trække stikket.

Kineserne køber i stigende grad smartphones, der er produceret i hjemlandet.

Kinesiske Huawei og Xiaomi vinder markedsandele i et hastigt tempo.

Den hårde konkurrence har nu fået sydkoreanske Samsung til at trække produktionen ud af Kina.

Det skriver Reuters.

Samsung, der er verdens største producent af smartphones, har nu valgt at lukke den sidste smartphone-fabrik i Kina, der ligger i byen Huizhou.

Selskabets markedsandele i Kina tog et drastisk fald i årets første kvartal til en procent. TIlbage i midten af 2013 lød andelen på 15 procent.

Læs også: På trods af spionrygter: Huaweis smartphone-salg slår alle rekorder

Markedsandelene er primært blevet opslugt af Huawei, der har stærk medvind i hjemlandet og ligeså Xiaomi, endnu en kinesisk smartphone-producent, som også har solid vækst i Kina.

Derudover er de stigende lønninger i Kina samt den aftagende økonomiske vækst med til at forværre vilkårene i Kina.

"I Kina køber folk lavpris-smartphones fra indenlandske mærker og high-end telefoner fra Apple og Huawei. Samsung har meget lidt håb for at genvinde selskabets markedsandele i Kina," fortæller analytikeren Park Sung-soon fra Cape Investment & Securities til Reuters.

Flere tech-giganter trækker sig

For få måneder siden valgte japanske Sony også at trække stikket i Kina og i stedet starte produktionen op i Thailand.

Men listen af tech-selskaber, der forlader Kina, er endnu længere. Den verserende handelskrig mellem Kina og USA, hvor udfaldet er usikkert, har fået flere selskaber til at trække følehornene tilbage.

Apple har fortsat en stor produktion i Kina, men ifølge det kinesiske medie Nikkei Asian Review undersøger den amerikanske smartphone-producent prisen for at flytte 30 procent af produktionen ud af landet.

Men det er ikke kun smartphone-producenterne, der er på vej med et Kina-exit.

Ifølge mediet tæller rækken af firmaer blandt andet HP, Dell, Lenovo, Acer, Asustek, Microsoft, Alphabet, Amazon, Apple, Sony og Nintendo, der kigger på mulighederne for helt eller delvist af forlade Kina.

Det kan du læse mere om her: Dell, HP, Microsoft og andre tech-giganter trækker produktionen ud af Kina: Her søger de hen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere