Samsung trækker smartphone-produktion ud af Kina

Sydkoreanske Samsung, der er verdens største smartphone-producent, har netop trukket produktionen ud af Kina. Det er den hårde konkurrence fra kinesiske brands, der nu har fået selskabet til at trække stikket.

Kineserne køber i stigende grad smartphones, der er produceret i hjemlandet.

Kinesiske Huawei og Xiaomi vinder markedsandele i et hastigt tempo.

Den hårde konkurrence har nu fået sydkoreanske Samsung til at trække produktionen ud af Kina.

Det skriver Reuters.

Samsung, der er verdens største producent af smartphones, har nu valgt at lukke den sidste smartphone-fabrik i Kina, der ligger i byen Huizhou.

Selskabets markedsandele i Kina tog et drastisk fald i årets første kvartal til en procent. TIlbage i midten af 2013 lød andelen på 15 procent.

Læs også: På trods af spionrygter: Huaweis smartphone-salg slår alle rekorder

Markedsandelene er primært blevet opslugt af Huawei, der har stærk medvind i hjemlandet og ligeså Xiaomi, endnu en kinesisk smartphone-producent, som også har solid vækst i Kina.

Derudover er de stigende lønninger i Kina samt den aftagende økonomiske vækst med til at forværre vilkårene i Kina.

"I Kina køber folk lavpris-smartphones fra indenlandske mærker og high-end telefoner fra Apple og Huawei. Samsung har meget lidt håb for at genvinde selskabets markedsandele i Kina," fortæller analytikeren Park Sung-soon fra Cape Investment & Securities til Reuters.

Flere tech-giganter trækker sig
For få måneder siden valgte japanske Sony også at trække stikket i Kina og i stedet starte produktionen op i Thailand.

Men listen af tech-selskaber, der forlader Kina, er endnu længere. Den verserende handelskrig mellem Kina og USA, hvor udfaldet er usikkert, har fået flere selskaber til at trække følehornene tilbage.

Apple har fortsat en stor produktion i Kina, men ifølge det kinesiske medie Nikkei Asian Review undersøger den amerikanske smartphone-producent prisen for at flytte 30 procent af produktionen ud af landet.

Men det er ikke kun smartphone-producenterne, der er på vej med et Kina-exit.

Ifølge mediet tæller rækken af firmaer blandt andet HP, Dell, Lenovo, Acer, Asustek, Microsoft, Alphabet, Amazon, Apple, Sony og Nintendo, der kigger på mulighederne for helt eller delvist af forlade Kina.

Det kan du læse mere om her: Dell, HP, Microsoft og andre tech-giganter trækker produktionen ud af Kina: Her søger de hen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sådan vil Rigspolitiet rette op på omfattende fejl i it-system: Sætter gang i en række nye tiltag
Rigspolitiet er nu kommet til bunds i fejlen i politiets sagsbehandlingsystem POLSAS, der betød, at hundredvis af danskere er blevet knytte sammen med sager, der intet har med dem at gøre. Nu har Rigspolitiet sat en række tiltag i søen, der skal sikre, at lignende fejl ikke sker igen.
Computerworld
Garmin åbner for sine systemer efter ransomware-angreb: Forventer at være tilbage til normal drift i løbet af få dage
Garmin er gradvist begyndt at åbne for sine systemer igen efter ransomware-angreb i sidste uge. Se hvilke systemer, der allerede nu er tilbage i fuld drift.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.