Artikel top billede

Samsung trækker smartphone-produktion ud af Kina

Sydkoreanske Samsung, der er verdens største smartphone-producent, har netop trukket produktionen ud af Kina. Det er den hårde konkurrence fra kinesiske brands, der nu har fået selskabet til at trække stikket.

Kineserne køber i stigende grad smartphones, der er produceret i hjemlandet.

Kinesiske Huawei og Xiaomi vinder markedsandele i et hastigt tempo.

Den hårde konkurrence har nu fået sydkoreanske Samsung til at trække produktionen ud af Kina.

Det skriver Reuters.

Samsung, der er verdens største producent af smartphones, har nu valgt at lukke den sidste smartphone-fabrik i Kina, der ligger i byen Huizhou.

Selskabets markedsandele i Kina tog et drastisk fald i årets første kvartal til en procent. TIlbage i midten af 2013 lød andelen på 15 procent.

Læs også: På trods af spionrygter: Huaweis smartphone-salg slår alle rekorder

Markedsandelene er primært blevet opslugt af Huawei, der har stærk medvind i hjemlandet og ligeså Xiaomi, endnu en kinesisk smartphone-producent, som også har solid vækst i Kina.

Derudover er de stigende lønninger i Kina samt den aftagende økonomiske vækst med til at forværre vilkårene i Kina.

"I Kina køber folk lavpris-smartphones fra indenlandske mærker og high-end telefoner fra Apple og Huawei. Samsung har meget lidt håb for at genvinde selskabets markedsandele i Kina," fortæller analytikeren Park Sung-soon fra Cape Investment & Securities til Reuters.

Flere tech-giganter trækker sig

For få måneder siden valgte japanske Sony også at trække stikket i Kina og i stedet starte produktionen op i Thailand.

Men listen af tech-selskaber, der forlader Kina, er endnu længere. Den verserende handelskrig mellem Kina og USA, hvor udfaldet er usikkert, har fået flere selskaber til at trække følehornene tilbage.

Apple har fortsat en stor produktion i Kina, men ifølge det kinesiske medie Nikkei Asian Review undersøger den amerikanske smartphone-producent prisen for at flytte 30 procent af produktionen ud af landet.

Men det er ikke kun smartphone-producenterne, der er på vej med et Kina-exit.

Ifølge mediet tæller rækken af firmaer blandt andet HP, Dell, Lenovo, Acer, Asustek, Microsoft, Alphabet, Amazon, Apple, Sony og Nintendo, der kigger på mulighederne for helt eller delvist af forlade Kina.

Det kan du læse mere om her: Dell, HP, Microsoft og andre tech-giganter trækker produktionen ud af Kina: Her søger de hen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere