Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Google opdager alvorligt sikkerhedshul i Android: Se om din smartphone er ramt

Google har netop opdaget et sikkerhedshul i Android-styresystemet. Hullet, der blev lappet for to år siden, er genopstået igen i nye versioner af styresystemet. Se om din telefon er ramt:

Google har netop fundet bevis på, at et sikkerhedshul er blevet fundet i selskabets Android-styresystem.

Det drejer sig om et sikkerhedshul, der blev lappet tilbage i december 2017, men som er genopstået i nyere Android OS-opdateringer.

Hullet er blevet udnyttet til at få adgang til smartphones, hvilket gør det til et såkaldt 'zero-day'-sårbarhed, da hackerne har opdaget og udnyttet hullet til forbrydelser i den virkelige verden før, at selskabet selv opdagede det.

Det skriver Zdnet.

Googles' hold af researchere mener, at sårbarheden findes i følgende Android-smartphones, der kører på Android 8.x eller nyere versioner:

  • Pixel 2 med Android 9 og Android 10 preview.
  • Huawei P20.
  • Xiaomi Redmi 5A.
  • Xiaomi Redmi Note 5.
  • Xiaomi A1.
  • Oppo A3.
  • Moto Z3.
  • Oreo LG phones.
  • Samsung S7, S8, S9.
Google beretter, at denne sårbarhed bør fungere på en bred vifte af telefoner, selvom der ikke er udført manuelle tests af andre modeller end dem, der fremgår af listen.

"Vi har givet besked til Android-partnerne, at patchen er tilgængelige på Android Common Kernel. Pixel 3 og 3a-enheder er ikke sårbare, imens Pixel 1 og 2-enheder vil få opdateringer mod sårbarheden i oktober-opadteringen," lyder meldingen fra Android.

Læs også: Patch-veteran angriber Windows-opdateringer i opsigtvækkende brev til Microsofts topledelse: "Alt dette er ikke acceptabelt - vi kan ikke fortsætte med status quo"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere