Artikel top billede

Forælder advarer kommuner mod Aula: "Jeg håber resten af kommunerne udskyder"

It-systemet Aula får hårde ord med på vejen fra en test-forælder, der allerede har taget systemet i brug. Han advarer direkte andre kommuner mod at udrulle systemet som planlagt om mindre end 14 dage.

Om under 14 dage skal det omdiskuterede it-system Aula overtage efter Skoleintra.

Men flere skoler har allerede taget systemet i brug, og det er ikke blevet godt modtaget alle steder.

Det har da heller ikke været nogen positiv oplevelse for Jonas Hauge Klingenberg, der er pilot-bruger af Aula på Vallensbæk Skole. Det skriver it-mediet Digitech.

"Vi er pilotkommune, så der er ingen vej tilbage for os. Men jeg synes, det virker meget, meget ufærdigt," siger han til mediet Digitech.

Læs også: Aula får elendige anmeldelser få uger før lancering: "Ufatteligt fyldt med fejl. Dem, der har udviklet den, burde skamme sig"

Han peger på, at systemet er fyldt med designfejl for brugerne, der blandt andet besværlligør kontakten mellem forældre og lærer. Eksempelvis er det en default instilling, at hvis man svarer på en fælles besked fra læreren, så får klassens øvrige forældre ogsaå beskeden.

Derfor kommer man ifølge Jonas Hauge Klingenberg let til at spamme de andre forældre med unødige beskeder.

Læs også: Endnu en kommune bremser planlagt lancering af Skoleintras afløser: Sorø Kommune tager først Aula i brug til næste år

Det får ham til direkte at advare landets øvrige kommuner om at tage systemet i brug endnu. I stedet siger han til Digitech, at pilot-kommunerne bør teste systemet et halvt år mere før det bliver rullet ud.

Otte kommuner har allerede valgt at udskyde den planlagte udrulning af Aula. Det gælder blandt andet Sorø, Køge, Horsens og Mariagerfjord Kommuner.

De øvrige 90 kommuner tager systemet i brug efter skolernes efterårsferie. Det vil sige om mindre end 14 dage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.