Samsung investerer 11 milliarder dollar: På vej med splinternye QD-skærme

Samsung vil over de kommende år investere 11 milliarder dollar på produktion af vilde QD-skærme.

Samsung vil over de kommende fem år investere 11 milliarder dollar - 76 milliarder kroner - i udvikling og produktion af den næste generation af flintrende skarpe skærme.

De såkaldte QD-skærme - ‘quantum dot’ - skal produceres på helt nye produktionslinier, som Samsung nu skal til at opsætte på selskabets enorme fabrik i sydkoreanske Chungcheong-provins.

Produktionen går for alvor i gang i 2021, hvor fabrikken vil begynde at levere de første 65-tommer QD-skærme.

Det er planen, at Samsung over de kommende år vil ombygge de produktionslinier, der i dag anvendes til LCD-produktion, til QD-produktion.

Selskabet meddeler desuden, at alle udviklingsafdelinger, der i dag arbejder med at udvikle teknologier til LCD, over de kommende år skal omskoles til alene at fokusere på QD.

Flere amerikanske tech-medier spekulerer i, at Samsung meget vel vil bygge skærme af en kombination af QD og OLED-teknologi, altså QD-OLED.

Udviklingen af denne teknologi er fortsat i gang, men ventes klar, når Samsungs produktions-faciliteter nærmer sig den tid, hvor samlebåndene kan tændes.

De opskruede investeringsplaner er et direkte resultat af, at Samsungs vækst-rater på smartphone-markedet er begyndt at stagnere.

Og samtidig bliver selskabet udfordret på markedet for AMOLED-skærme til smartphone-markedet, som Samsung ellers har domineret kraftigt som stor-leverandør til Apple, Samsung og Huawei.

Samtidig buldrer kinesiske selskaber i dag frem på markedet for LCD-skærme.

Læs også:

En skærmrevolution er på vej: Her er alt du bør vide om fremtidens mini-LED og micro-LED-skærme


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.