Artikel top billede

Samsung investerer 11 milliarder dollar: På vej med splinternye QD-skærme

Samsung vil over de kommende år investere 11 milliarder dollar på produktion af vilde QD-skærme.

Samsung vil over de kommende fem år investere 11 milliarder dollar - 76 milliarder kroner - i udvikling og produktion af den næste generation af flintrende skarpe skærme.

De såkaldte QD-skærme - ‘quantum dot’ - skal produceres på helt nye produktionslinier, som Samsung nu skal til at opsætte på selskabets enorme fabrik i sydkoreanske Chungcheong-provins.

Produktionen går for alvor i gang i 2021, hvor fabrikken vil begynde at levere de første 65-tommer QD-skærme.

Det er planen, at Samsung over de kommende år vil ombygge de produktionslinier, der i dag anvendes til LCD-produktion, til QD-produktion.

Selskabet meddeler desuden, at alle udviklingsafdelinger, der i dag arbejder med at udvikle teknologier til LCD, over de kommende år skal omskoles til alene at fokusere på QD.

Flere amerikanske tech-medier spekulerer i, at Samsung meget vel vil bygge skærme af en kombination af QD og OLED-teknologi, altså QD-OLED.

Udviklingen af denne teknologi er fortsat i gang, men ventes klar, når Samsungs produktions-faciliteter nærmer sig den tid, hvor samlebåndene kan tændes.

De opskruede investeringsplaner er et direkte resultat af, at Samsungs vækst-rater på smartphone-markedet er begyndt at stagnere.

Og samtidig bliver selskabet udfordret på markedet for AMOLED-skærme til smartphone-markedet, som Samsung ellers har domineret kraftigt som stor-leverandør til Apple, Samsung og Huawei.

Samtidig buldrer kinesiske selskaber i dag frem på markedet for LCD-skærme.

Læs også:

En skærmrevolution er på vej: Her er alt du bør vide om fremtidens mini-LED og micro-LED-skærme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Derfor har TDC udpeget ny topchef for Nuuday
Den nye topchef for Nuuday, har adskillige vellykkede transformationer i bagagen, lyder det fra TDC's ledelse som begrundelse for direktørskiftet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.