Artikel top billede

Socialdemokraterne og Venstre dybt uenige om særskat på tech-kæmper

Socialdemokraterne og Venstre er voldsomt uenige om, hvorvidt det er en god ide at indføre en særskat, der skal ramme de store tech-firmaer.

Danmarks to største politiske partier, Socialdemokraterne og Venstre, er voldsomt uenige om, hvorvidt det er en god ide at indføre en særskat, der skal ramme de store tech-firmaer som Google og Facebook, skriver Finans.

Regeringen har en klar plan om at beskatte de store multinationale selskaber, mens Venstre ifølge avisen frygter, at en særskat - der primært vil ramme store amerikanske selskaber - kan udløse en straffeaktion fra USA.

Venstre vil derfor hellere se tiden an, hedder det.

“Initiativerne på feltet er havnet i den store syltekrukke. Så det handler om at gå forrest for EU og Danmark. Det er vi klar til," siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) ifølge Finans.

OECD præsentede torsdag den første samlede plan for en modernisering af det internationale skattesystem.

Det kan du læse mere om her: Første plan for fælles international digital skat på virksomheder er klar: Se den her

Venstre er mere skeptisk.

“Vi tror, at der kan komme en gengældelsesaktion fra USA. Det går ud over danske virksomheder - givetvis medicinalindustrien, som fik så mange tæv i den amerikanske valgkamp og risikerer at blive pålagt straffeskatter. Det er jo ganske tydeligt, at præsident Trump ikke er bange for handelskrige," siger skatteordfører Louise Schack Elholm til avisen.

Læs også:

Mette Frederiksen vil gå hele vejen: Klar til at indføre en ny skat på tech-giganter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere