Artikel top billede

Socialdemokraterne og Venstre dybt uenige om særskat på tech-kæmper

Socialdemokraterne og Venstre er voldsomt uenige om, hvorvidt det er en god ide at indføre en særskat, der skal ramme de store tech-firmaer.

Danmarks to største politiske partier, Socialdemokraterne og Venstre, er voldsomt uenige om, hvorvidt det er en god ide at indføre en særskat, der skal ramme de store tech-firmaer som Google og Facebook, skriver Finans.

Regeringen har en klar plan om at beskatte de store multinationale selskaber, mens Venstre ifølge avisen frygter, at en særskat - der primært vil ramme store amerikanske selskaber - kan udløse en straffeaktion fra USA.

Venstre vil derfor hellere se tiden an, hedder det.

“Initiativerne på feltet er havnet i den store syltekrukke. Så det handler om at gå forrest for EU og Danmark. Det er vi klar til," siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) ifølge Finans.

OECD præsentede torsdag den første samlede plan for en modernisering af det internationale skattesystem.

Det kan du læse mere om her: Første plan for fælles international digital skat på virksomheder er klar: Se den her

Venstre er mere skeptisk.

“Vi tror, at der kan komme en gengældelsesaktion fra USA. Det går ud over danske virksomheder - givetvis medicinalindustrien, som fik så mange tæv i den amerikanske valgkamp og risikerer at blive pålagt straffeskatter. Det er jo ganske tydeligt, at præsident Trump ikke er bange for handelskrige," siger skatteordfører Louise Schack Elholm til avisen.

Læs også:

Mette Frederiksen vil gå hele vejen: Klar til at indføre en ny skat på tech-giganter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere