Artikel top billede

Blockbuster-topchef sagde nej til at købe Netflix for 50 millioner dollar - troede det var en joke

Tilbage i 2000 fik Blockbuster tilbuddet om at købe Netflix for 50 millioner dollars. Topchefen for Blockbuster antog dengang, at tilbuddet var en joke og afslog, fremgår det af en ny bog.

For 19 år siden var den tidligere topchef i Blockbuster, John Antioco, til et skæbnesvangert møde med Netflix-grundlæggerne Marc Randolph og Reed Hastings.

Her tilbød grundlæggerne af Netflix, at Blockbuster kunne købe selskabet for 50 millioner dollars, hvilket svarer til omkring 300 millioner kroner.

Det skriver mediet Inc.

Men på daværende tidspunkt i 2000, var Blockbuster-topchefen ikke i stand til at tage tilbuddet seriøst, da Netflix var en langt mindre spiller end Blockbuster, der havde 9000 butikker fordelt over hele verden.

Han så det som en joke og takkede pænt nej.

Det beretter Marc Randolph i sin nye bog "That Will Never Work," hvor han beskriver mødet, der fandt sted i Blockbusters hovedkvarter i Dallas, Texas.

Læs også: TDC køber Blockbuster-brandet: Har store planer

Netflix, der blev grundlagt i 1997, begyndte stille og roligt at vokse, og Blockbuster begyndte at skrumpe.

I 2010 måtte Blockbuster indgive konkursbegæring, og i 2014 lukkede den sidste butik, der var ejet af selskabet.

Netflix er i dag over en billion kroner værd, hvilket får tilbuddet fra 2000 på de 50 millioner dollar til at blegne.

I dag findes kun en enkelt Blockbuster-franchise i Oregon, USA, der slår sig op på at give en nostalgisk oplevelse med fortidslevn som VHS-bånd.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere