Blockbuster-topchef sagde nej til at købe Netflix for 50 millioner dollar - troede det var en joke

Tilbage i 2000 fik Blockbuster tilbuddet om at købe Netflix for 50 millioner dollars. Topchefen for Blockbuster antog dengang, at tilbuddet var en joke og afslog, fremgår det af en ny bog.

For 19 år siden var den tidligere topchef i Blockbuster, John Antioco, til et skæbnesvangert møde med Netflix-grundlæggerne Marc Randolph og Reed Hastings.

Her tilbød grundlæggerne af Netflix, at Blockbuster kunne købe selskabet for 50 millioner dollars, hvilket svarer til omkring 300 millioner kroner.

Det skriver mediet Inc.

Men på daværende tidspunkt i 2000, var Blockbuster-topchefen ikke i stand til at tage tilbuddet seriøst, da Netflix var en langt mindre spiller end Blockbuster, der havde 9000 butikker fordelt over hele verden.

Han så det som en joke og takkede pænt nej.

Det beretter Marc Randolph i sin nye bog "That Will Never Work," hvor han beskriver mødet, der fandt sted i Blockbusters hovedkvarter i Dallas, Texas.

Læs også: TDC køber Blockbuster-brandet: Har store planer

Netflix, der blev grundlagt i 1997, begyndte stille og roligt at vokse, og Blockbuster begyndte at skrumpe.

I 2010 måtte Blockbuster indgive konkursbegæring, og i 2014 lukkede den sidste butik, der var ejet af selskabet.

Netflix er i dag over en billion kroner værd, hvilket får tilbuddet fra 2000 på de 50 millioner dollar til at blegne.

I dag findes kun en enkelt Blockbuster-franchise i Oregon, USA, der slår sig op på at give en nostalgisk oplevelse med fortidslevn som VHS-bånd.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Premium
Nordea flytter 267 it-stillinger til Indien: 125 danske it-ansatte mister jobbet
Nordea og Finansforbundet har nu indgået en endelig aftale om, hvor mange it-ansatte der bliver nedlagt i Danmark. Det samlede antal er dermed reduceret med 100 i forhold til det oprindelige oplæg.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.