Artikel top billede

Blockbuster-topchef sagde nej til at købe Netflix for 50 millioner dollar - troede det var en joke

Tilbage i 2000 fik Blockbuster tilbuddet om at købe Netflix for 50 millioner dollars. Topchefen for Blockbuster antog dengang, at tilbuddet var en joke og afslog, fremgår det af en ny bog.

For 19 år siden var den tidligere topchef i Blockbuster, John Antioco, til et skæbnesvangert møde med Netflix-grundlæggerne Marc Randolph og Reed Hastings.

Her tilbød grundlæggerne af Netflix, at Blockbuster kunne købe selskabet for 50 millioner dollars, hvilket svarer til omkring 300 millioner kroner.

Det skriver mediet Inc.

Men på daværende tidspunkt i 2000, var Blockbuster-topchefen ikke i stand til at tage tilbuddet seriøst, da Netflix var en langt mindre spiller end Blockbuster, der havde 9000 butikker fordelt over hele verden.

Han så det som en joke og takkede pænt nej.

Det beretter Marc Randolph i sin nye bog "That Will Never Work," hvor han beskriver mødet, der fandt sted i Blockbusters hovedkvarter i Dallas, Texas.

Læs også: TDC køber Blockbuster-brandet: Har store planer

Netflix, der blev grundlagt i 1997, begyndte stille og roligt at vokse, og Blockbuster begyndte at skrumpe.

I 2010 måtte Blockbuster indgive konkursbegæring, og i 2014 lukkede den sidste butik, der var ejet af selskabet.

Netflix er i dag over en billion kroner værd, hvilket får tilbuddet fra 2000 på de 50 millioner dollar til at blegne.

I dag findes kun en enkelt Blockbuster-franchise i Oregon, USA, der slår sig op på at give en nostalgisk oplevelse med fortidslevn som VHS-bånd.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen