Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal)

Tidligere topchef og formand Lars Mikkelgaard-Jensen forlader IBM

IBM Danmarks mangeårige topchef, Lars Mikkelgaard-Jensen, trækker sig fra IBM.

IBM Danmarks mangeårige topchef og senere bestyrelsesformand, Lars Mikkelgaard-Jensen, trækker sig helt ud af IBM, som han forlod endeligt med udgangen af september.

Til Finans fortæller den i dag 65-årige Lars Mikkelgaard-Jensen, at han vil skrue ned for arbejdstrykket - dog vil han fortsat beskæftige sig med forskellige bestyrelsesarbejde.

“Jeg glæder mig til også at få lov at fordybe mig i andre emner, uden at jeg skal tænke på, at jeg tager tid fra noget andet. Jeg har altid været historisk interesseret, så nu vil jeg dykke ned i Europas historie efter anden verdenskrig. Og så se på, hvor vi er på vej hen,” siger han til avisen.

Han giver desuden udtryk for bekymring over den teknologiske udvikling og den digitale revolution. Han mener, at det er nødvendigt, at der bliver sikret spilleregler, der gør, at udviklingen og brugen af moderne teknologi ikke løber af sporet.

11 år som topchef

Lars Mikkelgaard-Jensen var administrerende direktør for IBM Danmark i 11 år, indtil han fratrådte i januar 2015, hvor han blev afløst af Lars Erik Clausen.

Det kan du læse mere om her: Ny IBM-boss er et overraskende valg - men sender et klart signal

IBM Danmark gennemgik markante ændringer i den periode, hvor han stod i spidsen for selskabet i takt med, at selskabet i stort omfang begyndte at blive udfordret af netop den digitale udvikling, der førte til øget konkurrence og krav om omstilling.

Det fortalte Lars Mikkelgaard-Jensen os om i 2014, hvor den store transformation var blevet sat igang i IBM. Det interview kan du læse her.

I perioden skrumpede det danske selskab blandt andet kraftigt på medarbejderfronten, hvor der blev neddroslet kraftigt.

Det kan du læse mere om her: Derfor er der blevet 1.000 færre ansatte i IBM Danmark

IBM Danmark har i mange år været plaget af næsten konstant flammende underskud, der tilsammen er løbet op i tab på flere milliarder kroner.

Selskabet er først begyndt at tjene penge fornylig.

Det kan du læse mere om her: Derfor er IBM Danmark omsider begyndt at tjene penge: "Det er balancen i vores strategi, der begynder at give pote"

Lars Mikkelgaard-Jensen er fortsat bestyrelsesformand for Sydbank samt bestyrelsesmedlem i Industriens Pensionsforsikring og M.J. Grønbech og Sønner Holding.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.