Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal)

Tidligere topchef og formand Lars Mikkelgaard-Jensen forlader IBM

IBM Danmarks mangeårige topchef, Lars Mikkelgaard-Jensen, trækker sig fra IBM.

IBM Danmarks mangeårige topchef og senere bestyrelsesformand, Lars Mikkelgaard-Jensen, trækker sig helt ud af IBM, som han forlod endeligt med udgangen af september.

Til Finans fortæller den i dag 65-årige Lars Mikkelgaard-Jensen, at han vil skrue ned for arbejdstrykket - dog vil han fortsat beskæftige sig med forskellige bestyrelsesarbejde.

“Jeg glæder mig til også at få lov at fordybe mig i andre emner, uden at jeg skal tænke på, at jeg tager tid fra noget andet. Jeg har altid været historisk interesseret, så nu vil jeg dykke ned i Europas historie efter anden verdenskrig. Og så se på, hvor vi er på vej hen,” siger han til avisen.

Han giver desuden udtryk for bekymring over den teknologiske udvikling og den digitale revolution. Han mener, at det er nødvendigt, at der bliver sikret spilleregler, der gør, at udviklingen og brugen af moderne teknologi ikke løber af sporet.

11 år som topchef

Lars Mikkelgaard-Jensen var administrerende direktør for IBM Danmark i 11 år, indtil han fratrådte i januar 2015, hvor han blev afløst af Lars Erik Clausen.

Det kan du læse mere om her: Ny IBM-boss er et overraskende valg - men sender et klart signal

IBM Danmark gennemgik markante ændringer i den periode, hvor han stod i spidsen for selskabet i takt med, at selskabet i stort omfang begyndte at blive udfordret af netop den digitale udvikling, der førte til øget konkurrence og krav om omstilling.

Det fortalte Lars Mikkelgaard-Jensen os om i 2014, hvor den store transformation var blevet sat igang i IBM. Det interview kan du læse her.

I perioden skrumpede det danske selskab blandt andet kraftigt på medarbejderfronten, hvor der blev neddroslet kraftigt.

Det kan du læse mere om her: Derfor er der blevet 1.000 færre ansatte i IBM Danmark

IBM Danmark har i mange år været plaget af næsten konstant flammende underskud, der tilsammen er løbet op i tab på flere milliarder kroner.

Selskabet er først begyndt at tjene penge fornylig.

Det kan du læse mere om her: Derfor er IBM Danmark omsider begyndt at tjene penge: "Det er balancen i vores strategi, der begynder at give pote"

Lars Mikkelgaard-Jensen er fortsat bestyrelsesformand for Sydbank samt bestyrelsesmedlem i Industriens Pensionsforsikring og M.J. Grønbech og Sønner Holding.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere