Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal)

Tidligere topchef og formand Lars Mikkelgaard-Jensen forlader IBM

IBM Danmarks mangeårige topchef, Lars Mikkelgaard-Jensen, trækker sig fra IBM.

IBM Danmarks mangeårige topchef og senere bestyrelsesformand, Lars Mikkelgaard-Jensen, trækker sig helt ud af IBM, som han forlod endeligt med udgangen af september.

Til Finans fortæller den i dag 65-årige Lars Mikkelgaard-Jensen, at han vil skrue ned for arbejdstrykket - dog vil han fortsat beskæftige sig med forskellige bestyrelsesarbejde.

“Jeg glæder mig til også at få lov at fordybe mig i andre emner, uden at jeg skal tænke på, at jeg tager tid fra noget andet. Jeg har altid været historisk interesseret, så nu vil jeg dykke ned i Europas historie efter anden verdenskrig. Og så se på, hvor vi er på vej hen,” siger han til avisen.

Han giver desuden udtryk for bekymring over den teknologiske udvikling og den digitale revolution. Han mener, at det er nødvendigt, at der bliver sikret spilleregler, der gør, at udviklingen og brugen af moderne teknologi ikke løber af sporet.

11 år som topchef

Lars Mikkelgaard-Jensen var administrerende direktør for IBM Danmark i 11 år, indtil han fratrådte i januar 2015, hvor han blev afløst af Lars Erik Clausen.

Det kan du læse mere om her: Ny IBM-boss er et overraskende valg - men sender et klart signal

IBM Danmark gennemgik markante ændringer i den periode, hvor han stod i spidsen for selskabet i takt med, at selskabet i stort omfang begyndte at blive udfordret af netop den digitale udvikling, der førte til øget konkurrence og krav om omstilling.

Det fortalte Lars Mikkelgaard-Jensen os om i 2014, hvor den store transformation var blevet sat igang i IBM. Det interview kan du læse her.

I perioden skrumpede det danske selskab blandt andet kraftigt på medarbejderfronten, hvor der blev neddroslet kraftigt.

Det kan du læse mere om her: Derfor er der blevet 1.000 færre ansatte i IBM Danmark

IBM Danmark har i mange år været plaget af næsten konstant flammende underskud, der tilsammen er løbet op i tab på flere milliarder kroner.

Selskabet er først begyndt at tjene penge fornylig.

Det kan du læse mere om her: Derfor er IBM Danmark omsider begyndt at tjene penge: "Det er balancen i vores strategi, der begynder at give pote"

Lars Mikkelgaard-Jensen er fortsat bestyrelsesformand for Sydbank samt bestyrelsesmedlem i Industriens Pensionsforsikring og M.J. Grønbech og Sønner Holding.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere