Artikel top billede

Just Eat er endt midt i budkrig efter købstilbud: Modtager nyt bud på 42,6 milliarder kroner

Iværksætteren Jesper Buchs livsværk, take away portalen Just Eat, har fået endnu et købstilbud fra et udenlandsk investeringsfirma. Tilbuddet kommer mens Just Eat er midt i en sammenlægning med den hollandske konkurrent Takeaway.com.

Take away-portalen Just Eat er midt i en fusion med den hollandske konkurrent Takeaway.com.

Men nu er Danmarks største madportal endt midt i en budkrig efter endnu et hollandsk firma har afleveret et købstilbud til bestyrelsen.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Det er investeringsfirmaet Prosus NV, der også er interesseret i at købe sig ind i den danskstartede platform. Selskabet tilbyder 710 pence per aktie, og værdisætter dermed selskabet til 4,9 milliarder pund eller hvad der svarer til omkring 42,6 milliarder kroner.

Læs også: Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst

Bestyrelsen har allerede takket nej til det seneste bud fra Prosus NV, og derfor går selskabet nu ud med tilbuddet direkte til Just Eats aktionærer.

"Vi vil give aktionærerne muligheden for at overveje det her bud, fordi det er i deres bedste interesse. Det er derfor, vi fremlægger det her," siger Bob van Dijk, der er topchef i Prosus NV, ifølge avisen.

Tidligere har en af hovedaktionærerne bag Just Eat, Eminence Capital, meldt ud, at man mener at det igangværende købstilbud fra Takeaway.com er en grov undervurdering af selskabet.

Læs mere her: Storaktionær vil spænde ben for sammenlægning af Just Eat og Takeaway.com
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.