Artikel top billede

Just Eat er endt midt i budkrig efter købstilbud: Modtager nyt bud på 42,6 milliarder kroner

Iværksætteren Jesper Buchs livsværk, take away portalen Just Eat, har fået endnu et købstilbud fra et udenlandsk investeringsfirma. Tilbuddet kommer mens Just Eat er midt i en sammenlægning med den hollandske konkurrent Takeaway.com.

Take away-portalen Just Eat er midt i en fusion med den hollandske konkurrent Takeaway.com.

Men nu er Danmarks største madportal endt midt i en budkrig efter endnu et hollandsk firma har afleveret et købstilbud til bestyrelsen.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Det er investeringsfirmaet Prosus NV, der også er interesseret i at købe sig ind i den danskstartede platform. Selskabet tilbyder 710 pence per aktie, og værdisætter dermed selskabet til 4,9 milliarder pund eller hvad der svarer til omkring 42,6 milliarder kroner.

Læs også: Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst

Bestyrelsen har allerede takket nej til det seneste bud fra Prosus NV, og derfor går selskabet nu ud med tilbuddet direkte til Just Eats aktionærer.

"Vi vil give aktionærerne muligheden for at overveje det her bud, fordi det er i deres bedste interesse. Det er derfor, vi fremlægger det her," siger Bob van Dijk, der er topchef i Prosus NV, ifølge avisen.

Tidligere har en af hovedaktionærerne bag Just Eat, Eminence Capital, meldt ud, at man mener at det igangværende købstilbud fra Takeaway.com er en grov undervurdering af selskabet.

Læs mere her: Storaktionær vil spænde ben for sammenlægning af Just Eat og Takeaway.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere