Regeringen vil udskyde stort it-system med tre år efter problemer: Kommer først i 2024

Regeringen udskyder lanceringen af det nye boligskattesystem med tre år på grund af problemer.

Regeringen vil udskyde lanceringen af det længe ventede boligskattesystem med tre år, så det nu først vil blive igangsat i 2024, erfarer TV 2.

Meldingen kommer op til skatteminister Morten Bødskovs præsentation af resultaterne af et stort eftersyn af skattevæsenets problematiske it-projekter.

Den kan du læse mere om her: Nyt it-tilsyn på vej til Skat: Minister vil have overvåget alle it-projekter på grund af 'akutte it-problemer'

Ifølge TV 2 - der ikke citerer kilder - ‘[går] processen med at få vurderet landets omkring 700.000 ejerboliger så langsom, at man ikke kan nå at blive færdig til 2021, som ellers oprindeligt var planen,’ som det hedder.

Ejendomsvurderingerne i Danmark har været fastfrosset siden 2013 på grund af unøjagtighed og uigennemsigtighed, og der har siden været arbejdet på at udforme et mere retsvisende system.

Ejendomsvurderingssystemet er blevet udskudt flere gange. Prisen er ligeledes blevet kraftigt forhøjet flere gange.

I november meddelte Skatteministeriet således, at prisen var steget med 259 millioner kroner i forhold til den foregående beregning.

Det fik da prisen til at stige til sammenlagt knap 1,1 miliarder kroner. Men den endelige pris kan sagtens vise sig at blive endnu højere.

Det kan du læse mere om her: Prisen på forsinket it-system bag ejendomsvurderinger runder en milliard kroner.

Læs også:

Gigantisk it-udskiftning på vej i Skat: Vitale it-systemer er dybt forældede, slidte og præget af kompliceret knopskydning


Statens It-råd har i fire år forgæves efterlyst budget og tidsplan fra problemfyldt og milliard-dyrt offentligt it-projekt

Forsinket it-projekt udskyder danskernes nye ejendomsvurderinger med et år

Statslige it-problemer kan forsinke ny boligskat

IT-Branchen: Beslutningen om at Skat skal udvikle egen it i ny it-styrelse er skadelig og forkert

Fejl i gammelt it-system hos Skat: 1.200 danskere slap for boligskat i årevis
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?