Artikel top billede

(Foto: NNIT)

NNIT-aktien brager i vejret: Stiger med 10 procent i kølvandet på regnskab

NNIT's aktionærer kvitterer for det dugfriske kvartalsregnskab ved at sende aktien i vejret med 10 procent.

NNIT har ikke ligefrem armene i vejret over selskabet nyeste kvartalsregnskab. Men alligevel kan aktiemarkedet se gode takter i regnskabet.

Aktie-markedet kvitterer nemlig for regnskabet ved at sende NNIT’s aktiekurs i vejret.

Den er siden regnskabsmeddelelsen blev udsendt steget med 10 procent i forhold til kursen, da børshandelen lukkede onsdag eftermiddag.

Her blev NNIT-aktien handlet til 77,1 kroner, mens den i kølvandet på regnskabet omgående steg til 84,4.

Siden er den igen faldet en smule, og i skrivende stund handles aktien til 83,8 kroner.

Det nye regnskab viser, at NNIT har hævet omsætningen med 4,1 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, men at selskabets ubetinget største kunde, Novo Nordisk, står for en markant mindre del af omsætningen end tidligere.

Det kan du læse mere om her: NNIT ramt af drastisk fald i levering til storkunde: "NNIT befinder sig fortsat i en noget usikker situation"

Selskabet blev kastet ud i en alvorlig krise i sommerens løb, som siden har resulteret i fyringer og lanceringen af en større spareplan, der skal føre til besparelser for 200 millioner kroner og en reduktion af medarbejderstaben på 250 mand.

Omkring halvdelen af de 250 positioner, der skal nedlægges, skal findes i den danske forretning, mens resten skal findes uden for Danmarks grænser.

Det kan du læse mere om her: NNIT skal spare 250 stillinger væk: Her er topchefens plan for medarbejderne

NNIT har for tiden knap 3.200 medarbejdere samlet set.

Læs også:

NNIT vedtager spareplan på 200 millioner på grund af svigtende resultater: Skærer 250 stillinger

Efter tab af flere storkunder lander NNIT femårig aftale med stort energiselskab

NNIT's værdi fortsætter med at styrtdykke - når laveste niveau nogensinde: Se hvor meget ejerne har tabt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere