Google når milepæl med kvantecomputer: Løser opgave på 200 sekunder som 'normal' supercomputer ville tage 10.000 år om at løse (siger Google)

Et regulært gennembrud for kvantecomputere. Det hævder Google at have opnået. Men konkurrenten IBM sætter spørgsmålstegn ved resultaterne.

Søgegiganten Google hævder nu, at den har opnået et regulært kvantegennembrud.

For selskabets kvanteprocessor, der bærer navnet Sycamore, har ifølge Google på 200 sekunder været i stand til at udføre en specifik opgave, der vil tage en normal supercomputer 10.000 år at gennemføre.

Det fremgår af resultater, der er publiceret i det anerkendte videnskabelige tidskrift Nature.

Gennemført beregning
Det betyder, at man for første gang har gennemført en beregning på en kvantecomputer, der ikke kan gennemføres på en almindelig computer og dermed opnået det, der kaldes kvanteoverlegenhed eller quantum supremacy.

Historien om Googles kvanteherredømme kom dog allerede frem for en måned siden, da den britiske avis Financial Times fik fingrene i en videnskabelig rapport om Googles bedrift, der ved en fejl var blevet gjort tilgængeligt kortvarigt på den amerikanske rumfartsorganisation Nasas hjemmeside.

I øjeblikket kæmper verdens helt store it-giganter om at indtage førerpositionen på markedet for kvantecomputer, der kan skabe en decideret ny computer-revolution.

For udover Google arbejder IBM og Microsoft også indædt på at levere et kvantegennembrud.

IBM sår tvivl om resultater
IBM har for nylig sat spørgsmålstegn ved Googles påstand om, at den samme opgave vil tage 10.000 år at udføre på en almindelig super-computer.

”Det er vores opfattelse, at et traditionelt system vil kunne udføre en ideel simulation af de samme opgaver på 2,5 dage med langt større nøjagtighed. Og det er et konservativt estimat,” lyder det fra IBM

Dermed mener IBM ikke, at Googles supercomputer har udført en opgave, der ikke kan udføres på en traditionel super-computer.

Læs også: Google kan være på vej med computerrevolution: Kvantecomputer løste avanceret udregning på rekordtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.