Artikel top billede

Google når milepæl med kvantecomputer: Løser opgave på 200 sekunder som 'normal' supercomputer ville tage 10.000 år om at løse (siger Google)

Et regulært gennembrud for kvantecomputere. Det hævder Google at have opnået. Men konkurrenten IBM sætter spørgsmålstegn ved resultaterne.

Søgegiganten Google hævder nu, at den har opnået et regulært kvantegennembrud.

For selskabets kvanteprocessor, der bærer navnet Sycamore, har ifølge Google på 200 sekunder været i stand til at udføre en specifik opgave, der vil tage en normal supercomputer 10.000 år at gennemføre.

Det fremgår af resultater, der er publiceret i det anerkendte videnskabelige tidskrift Nature.

Gennemført beregning

Det betyder, at man for første gang har gennemført en beregning på en kvantecomputer, der ikke kan gennemføres på en almindelig computer og dermed opnået det, der kaldes kvanteoverlegenhed eller quantum supremacy.

Historien om Googles kvanteherredømme kom dog allerede frem for en måned siden, da den britiske avis Financial Times fik fingrene i en videnskabelig rapport om Googles bedrift, der ved en fejl var blevet gjort tilgængeligt kortvarigt på den amerikanske rumfartsorganisation Nasas hjemmeside.

I øjeblikket kæmper verdens helt store it-giganter om at indtage førerpositionen på markedet for kvantecomputer, der kan skabe en decideret ny computer-revolution.

For udover Google arbejder IBM og Microsoft også indædt på at levere et kvantegennembrud.

IBM sår tvivl om resultater

IBM har for nylig sat spørgsmålstegn ved Googles påstand om, at den samme opgave vil tage 10.000 år at udføre på en almindelig super-computer.

”Det er vores opfattelse, at et traditionelt system vil kunne udføre en ideel simulation af de samme opgaver på 2,5 dage med langt større nøjagtighed. Og det er et konservativt estimat,” lyder det fra IBM

Dermed mener IBM ikke, at Googles supercomputer har udført en opgave, der ikke kan udføres på en traditionel super-computer.

Læs også: Google kan være på vej med computerrevolution: Kvantecomputer løste avanceret udregning på rekordtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere