Artikel top billede

Google når milepæl med kvantecomputer: Løser opgave på 200 sekunder som 'normal' supercomputer ville tage 10.000 år om at løse (siger Google)

Et regulært gennembrud for kvantecomputere. Det hævder Google at have opnået. Men konkurrenten IBM sætter spørgsmålstegn ved resultaterne.

Søgegiganten Google hævder nu, at den har opnået et regulært kvantegennembrud.

For selskabets kvanteprocessor, der bærer navnet Sycamore, har ifølge Google på 200 sekunder været i stand til at udføre en specifik opgave, der vil tage en normal supercomputer 10.000 år at gennemføre.

Det fremgår af resultater, der er publiceret i det anerkendte videnskabelige tidskrift Nature.

Gennemført beregning

Det betyder, at man for første gang har gennemført en beregning på en kvantecomputer, der ikke kan gennemføres på en almindelig computer og dermed opnået det, der kaldes kvanteoverlegenhed eller quantum supremacy.

Historien om Googles kvanteherredømme kom dog allerede frem for en måned siden, da den britiske avis Financial Times fik fingrene i en videnskabelig rapport om Googles bedrift, der ved en fejl var blevet gjort tilgængeligt kortvarigt på den amerikanske rumfartsorganisation Nasas hjemmeside.

I øjeblikket kæmper verdens helt store it-giganter om at indtage førerpositionen på markedet for kvantecomputer, der kan skabe en decideret ny computer-revolution.

For udover Google arbejder IBM og Microsoft også indædt på at levere et kvantegennembrud.

IBM sår tvivl om resultater

IBM har for nylig sat spørgsmålstegn ved Googles påstand om, at den samme opgave vil tage 10.000 år at udføre på en almindelig super-computer.

”Det er vores opfattelse, at et traditionelt system vil kunne udføre en ideel simulation af de samme opgaver på 2,5 dage med langt større nøjagtighed. Og det er et konservativt estimat,” lyder det fra IBM

Dermed mener IBM ikke, at Googles supercomputer har udført en opgave, der ikke kan udføres på en traditionel super-computer.

Læs også: Google kan være på vej med computerrevolution: Kvantecomputer løste avanceret udregning på rekordtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?