Artikel top billede

Google når milepæl med kvantecomputer: Løser opgave på 200 sekunder som 'normal' supercomputer ville tage 10.000 år om at løse (siger Google)

Et regulært gennembrud for kvantecomputere. Det hævder Google at have opnået. Men konkurrenten IBM sætter spørgsmålstegn ved resultaterne.

Søgegiganten Google hævder nu, at den har opnået et regulært kvantegennembrud.

For selskabets kvanteprocessor, der bærer navnet Sycamore, har ifølge Google på 200 sekunder været i stand til at udføre en specifik opgave, der vil tage en normal supercomputer 10.000 år at gennemføre.

Det fremgår af resultater, der er publiceret i det anerkendte videnskabelige tidskrift Nature.

Gennemført beregning

Det betyder, at man for første gang har gennemført en beregning på en kvantecomputer, der ikke kan gennemføres på en almindelig computer og dermed opnået det, der kaldes kvanteoverlegenhed eller quantum supremacy.

Historien om Googles kvanteherredømme kom dog allerede frem for en måned siden, da den britiske avis Financial Times fik fingrene i en videnskabelig rapport om Googles bedrift, der ved en fejl var blevet gjort tilgængeligt kortvarigt på den amerikanske rumfartsorganisation Nasas hjemmeside.

I øjeblikket kæmper verdens helt store it-giganter om at indtage førerpositionen på markedet for kvantecomputer, der kan skabe en decideret ny computer-revolution.

For udover Google arbejder IBM og Microsoft også indædt på at levere et kvantegennembrud.

IBM sår tvivl om resultater

IBM har for nylig sat spørgsmålstegn ved Googles påstand om, at den samme opgave vil tage 10.000 år at udføre på en almindelig super-computer.

”Det er vores opfattelse, at et traditionelt system vil kunne udføre en ideel simulation af de samme opgaver på 2,5 dage med langt større nøjagtighed. Og det er et konservativt estimat,” lyder det fra IBM

Dermed mener IBM ikke, at Googles supercomputer har udført en opgave, der ikke kan udføres på en traditionel super-computer.

Læs også: Google kan være på vej med computerrevolution: Kvantecomputer løste avanceret udregning på rekordtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.