Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Amazons indtjening styrtdykker: Har ansat 100.000 medarbejdere i de seneste tre måneder - og det koster

Amazons indtjening for tredje kvartal dykker med hele 26 procent. Selskabet peger på ‘investeringer’ som årsagen.

Mægtige Amazons indtjening for selskabets tredje regnskabskvartal dykker med hele 26 procent i forhold til det samme kvartal i fjor samtidig med, at omsætningen stiger med 24 procent.

Det er store tal, og i kroner og øre bliver det enorme summer, når der er tale om et selskab af Amazons størrelse.

Salget er således steget til 70 milliarder dollar i tredje kvartal, mens indtjeningen er faldet til ‘blot’ 2,1 milliarder dollar for de tre måneder.

Det er første gang siden 2017, at Amazons indtjening ikke er vokset. Forrige kvartal var det første, hvor Amazon ikke slog sin egen indtjeningsrekord.

Den sløje indtjening har omgående fået aktiekursen til at dykke med syv procent.

Store investeringer

Selv peger Amazon på, at selskabet er i gang med at foretage meget store investeringer på ikke mindst logistik-området, hvor selskabet sigter efter at kunne levere varer samme dag, som de bliver bestilt, til dets Prime-kunder på det amerikanske marked.

Målet er konkurrenten Walmart, der i de senere år for alvor er begyndt at røre på sig som rival til Amazon på det amerikanske e-handelsmarked.

Amazons finansdirektør, Brian Olsavsky, siger ifølge Reuters, at selskabet over julesæsonen vil investere halvanden milliard dollar i samme-dags-leverings-programmet.

Han peger på, at den faldende indtjening desuden skyldes, at Amazon for at nå målet om samme-dags-levering er nødt til at flytte varelagrene tættere på kunderne og investere massivt i slut-udbringningen - altså det, som man kalder for ‘last-mile’-transporten.

Det har ført til ansættelse af flere medarbejdere. Det betyder, at Amazon i tredje kvartal har ansat hele 100.000 nye medarbejdere.

I alt har selskabet nu 400.000 medarbejdere alene i USA og 750.000 over hele verden.

“Den klart største udgiftspost denne gang er de mennesker, som vi har ansat for at nå vores mål,” siger finansdirektøren.

Amazon er helt overbevist om, at den hurtigere levering vil blive et effektivt konkurrenceparameter, der vil føre til vækst på sigt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere