Artikel top billede

Amazons indtjening styrtdykker: Har ansat 100.000 medarbejdere i de seneste tre måneder - og det koster

Amazons indtjening for tredje kvartal dykker med hele 26 procent. Selskabet peger på ‘investeringer’ som årsagen.

Mægtige Amazons indtjening for selskabets tredje regnskabskvartal dykker med hele 26 procent i forhold til det samme kvartal i fjor samtidig med, at omsætningen stiger med 24 procent.

Det er store tal, og i kroner og øre bliver det enorme summer, når der er tale om et selskab af Amazons størrelse.

Salget er således steget til 70 milliarder dollar i tredje kvartal, mens indtjeningen er faldet til ‘blot’ 2,1 milliarder dollar for de tre måneder.

Det er første gang siden 2017, at Amazons indtjening ikke er vokset. Forrige kvartal var det første, hvor Amazon ikke slog sin egen indtjeningsrekord.

Den sløje indtjening har omgående fået aktiekursen til at dykke med syv procent.

Store investeringer

Selv peger Amazon på, at selskabet er i gang med at foretage meget store investeringer på ikke mindst logistik-området, hvor selskabet sigter efter at kunne levere varer samme dag, som de bliver bestilt, til dets Prime-kunder på det amerikanske marked.

Målet er konkurrenten Walmart, der i de senere år for alvor er begyndt at røre på sig som rival til Amazon på det amerikanske e-handelsmarked.

Amazons finansdirektør, Brian Olsavsky, siger ifølge Reuters, at selskabet over julesæsonen vil investere halvanden milliard dollar i samme-dags-leverings-programmet.

Han peger på, at den faldende indtjening desuden skyldes, at Amazon for at nå målet om samme-dags-levering er nødt til at flytte varelagrene tættere på kunderne og investere massivt i slut-udbringningen - altså det, som man kalder for ‘last-mile’-transporten.

Det har ført til ansættelse af flere medarbejdere. Det betyder, at Amazon i tredje kvartal har ansat hele 100.000 nye medarbejdere.

I alt har selskabet nu 400.000 medarbejdere alene i USA og 750.000 over hele verden.

“Den klart største udgiftspost denne gang er de mennesker, som vi har ansat for at nå vores mål,” siger finansdirektøren.

Amazon er helt overbevist om, at den hurtigere levering vil blive et effektivt konkurrenceparameter, der vil føre til vækst på sigt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.