Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Kvanteteknologi ved at bane vejen for et nyt dansk erhvervseventyr

Invest in Denmark har udpeget det danske kvantemiljø som et område, der skal markedsføres i udlandet. Det sker på baggrund af et stærkt forskningsmiljø i Danmark.

Udviklingen mod en køreklar kvantecomputer kan være med til at skabe et helt nyt dansk erhvervseventyr.

På baggrund af Danmarks stærke kompetencer inden for kvanteteknologi har Invest in Denmark under Udenrigsministeriet udpeget det danske kvantemiljø som et område, der skal markedsføres i udlandet

Det skriver Finans.

"Vi holder løbende øje med, hvor Danmark har styrkepositioner, og på alle de markeder, hvor vi er tilstede, har vi oplevet en stigende efterspørgsel efter danske kompetencer inden for kvanteteknologi," lyder det fra Kristine Helen Falgren, specialkonsulent hos Invest in Denmark, til mediet.

Det danske kvantemiljø har blandt andet tiltrukket Microsoft, der har valgt at oprette et kvantelaboratorium i København.

Læs mere om det her: Microsoft i stor dansk satsning på revolutionerende kvantecomputer: Åbner nyt stort forskningscenter i Lyngby

Den danske kvantesektor tæller blandt andet også den danske startup Qdevil og industrivirksomheden NKT med NKT Photonics.

Der bliver for tiden investeret milliardbeløb i teknologien.

Finans skriver, at Kina har sat 70 milliarder kroner af til blot ét forskningscenter, der åbner næste år.

Der sker interessante ting for tiden på kvantemarkedet.

Søgegiganten Google hævder, at selskabet har opnået et regulært kvantegennembrud.

For selskabets kvanteprocessor, der bærer navnet Sycamore, har ifølge Google på 200 sekunder været i stand til at udføre en specifik opgave, der vil tage en normal supercomputer 10.000 år at gennemføre.

Læs også: Google når milepæl med kvantecomputer: Løser opgave på 200 sekunder som 'normal' supercomputer ville tage 10.000 år om at løse (siger Google)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere