Artikel top billede

Kvanteteknologi ved at bane vejen for et nyt dansk erhvervseventyr

Invest in Denmark har udpeget det danske kvantemiljø som et område, der skal markedsføres i udlandet. Det sker på baggrund af et stærkt forskningsmiljø i Danmark.

Udviklingen mod en køreklar kvantecomputer kan være med til at skabe et helt nyt dansk erhvervseventyr.

På baggrund af Danmarks stærke kompetencer inden for kvanteteknologi har Invest in Denmark under Udenrigsministeriet udpeget det danske kvantemiljø som et område, der skal markedsføres i udlandet

Det skriver Finans.

"Vi holder løbende øje med, hvor Danmark har styrkepositioner, og på alle de markeder, hvor vi er tilstede, har vi oplevet en stigende efterspørgsel efter danske kompetencer inden for kvanteteknologi," lyder det fra Kristine Helen Falgren, specialkonsulent hos Invest in Denmark, til mediet.

Det danske kvantemiljø har blandt andet tiltrukket Microsoft, der har valgt at oprette et kvantelaboratorium i København.

Læs mere om det her: Microsoft i stor dansk satsning på revolutionerende kvantecomputer: Åbner nyt stort forskningscenter i Lyngby

Den danske kvantesektor tæller blandt andet også den danske startup Qdevil og industrivirksomheden NKT med NKT Photonics.

Der bliver for tiden investeret milliardbeløb i teknologien.

Finans skriver, at Kina har sat 70 milliarder kroner af til blot ét forskningscenter, der åbner næste år.

Der sker interessante ting for tiden på kvantemarkedet.

Søgegiganten Google hævder, at selskabet har opnået et regulært kvantegennembrud.

For selskabets kvanteprocessor, der bærer navnet Sycamore, har ifølge Google på 200 sekunder været i stand til at udføre en specifik opgave, der vil tage en normal supercomputer 10.000 år at gennemføre.

Læs også: Google når milepæl med kvantecomputer: Løser opgave på 200 sekunder som 'normal' supercomputer ville tage 10.000 år om at løse (siger Google)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere