Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA vil betale telefirmaer for at fjerne Huawei og ZTE: Skal nu forbydes helt - udgør national sikkerhedsrisiko

De amerikanske telemyndigheder er på vej med forslag om at betale amerikanske telefirmaer for at fjerne al netværksudstyr fra kinesiske Huawei og ZTE, som de vil have stemplet som ‘national sikkerhedsrisiko.’

Den amerikanske telemyndighed FCC er på trapperne med et forslag om helt at forbyde amerikanske telefirmaer at anvende udstyr fra de to kinesiske netværk-producenter Huawei og ZTE.

Det skal ske ved at stemple de to kinesiske selskaber som en risiko for den amerikanske, nationale sikkerhed.

Bliver det tilfældet, vil de amerikanske teleselskaber blive udelukket fra at modtage offentlig støtte fra den såkaldte Universal Service Fund, som i dag anvendes til at betale for teleudrulning, til al udstyr fra de to kinesiske selskaber.

Til gengæld vil FCC åbne en særlig pulje, der skal betale for de amerikanske teleselskabers omkostninger ved at fjerne udstyr fra Huawei og ZTE fra deres netværk.

“Vi er nødt til at sikre, at vores netværk ikke skader den nationale sikkerhed, truer vores økonomiske sikkerhed og underminerer vores værdier,” lyder det fra FCC's formand, Ajit Pai.

“Den kinesiske regering har gentagne gange vist, at den er villig til at gå ekstraordinært langt for at gøre netop det,” lyder det fra ham.

FCC-formanden peger på, at USA 'ikke har råd til at tage nogen risiko,' når det gælder 5G og landets sikkerhed.

"I takt med at vi opgraderer vores netværk til 5G kan vi ikke ignorere risikoen for, at den kinesiske regering vil forsøge at udnytte netværks-sårbarheder til spionage, malware og virus eller på anden måde komprommitere vores kritiske kommunikations-netværk," lyder det fra FCC.

FCC meddeler, at flere mindre teleselskaber har anvendt midler fra Universal Service Fund til at købe udstyr fra Huawei.

Huawei og ZTE er i forvejen på den såkaldte entity-liste i USA. Det betyder, at amerikanske selskaber skal have særlig tilladelse til at handle med dem.

Med det kommende forslag sigter FCC imidlertid efter, at “etablere en proces til at udpege leverandører, der udgør en national sikkerheds-risiko.

Du kan læse mere om Universal Service Fund her.

De amerikanske lovgivere skal stemme om FCC-forslaget 19. november.

Læs også:

Nu er det lov: USA nedlægger forbud mod ledende kinesiske mobil- og netværksgiganter

USA bandlyser brug af Huawei-produkter hos amerikanske myndigheder

Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand

Huawei-topchef afviser spionanklager: Vi har fuld gennemsigtighed og giver fuld indsigt i software - USA's anklager handler om noget andet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere