Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA vil betale telefirmaer for at fjerne Huawei og ZTE: Skal nu forbydes helt - udgør national sikkerhedsrisiko

De amerikanske telemyndigheder er på vej med forslag om at betale amerikanske telefirmaer for at fjerne al netværksudstyr fra kinesiske Huawei og ZTE, som de vil have stemplet som ‘national sikkerhedsrisiko.’

Den amerikanske telemyndighed FCC er på trapperne med et forslag om helt at forbyde amerikanske telefirmaer at anvende udstyr fra de to kinesiske netværk-producenter Huawei og ZTE.

Det skal ske ved at stemple de to kinesiske selskaber som en risiko for den amerikanske, nationale sikkerhed.

Bliver det tilfældet, vil de amerikanske teleselskaber blive udelukket fra at modtage offentlig støtte fra den såkaldte Universal Service Fund, som i dag anvendes til at betale for teleudrulning, til al udstyr fra de to kinesiske selskaber.

Til gengæld vil FCC åbne en særlig pulje, der skal betale for de amerikanske teleselskabers omkostninger ved at fjerne udstyr fra Huawei og ZTE fra deres netværk.

“Vi er nødt til at sikre, at vores netværk ikke skader den nationale sikkerhed, truer vores økonomiske sikkerhed og underminerer vores værdier,” lyder det fra FCC's formand, Ajit Pai.

“Den kinesiske regering har gentagne gange vist, at den er villig til at gå ekstraordinært langt for at gøre netop det,” lyder det fra ham.

FCC-formanden peger på, at USA 'ikke har råd til at tage nogen risiko,' når det gælder 5G og landets sikkerhed.

"I takt med at vi opgraderer vores netværk til 5G kan vi ikke ignorere risikoen for, at den kinesiske regering vil forsøge at udnytte netværks-sårbarheder til spionage, malware og virus eller på anden måde komprommitere vores kritiske kommunikations-netværk," lyder det fra FCC.

FCC meddeler, at flere mindre teleselskaber har anvendt midler fra Universal Service Fund til at købe udstyr fra Huawei.

Huawei og ZTE er i forvejen på den såkaldte entity-liste i USA. Det betyder, at amerikanske selskaber skal have særlig tilladelse til at handle med dem.

Med det kommende forslag sigter FCC imidlertid efter, at “etablere en proces til at udpege leverandører, der udgør en national sikkerheds-risiko.

Du kan læse mere om Universal Service Fund her.

De amerikanske lovgivere skal stemme om FCC-forslaget 19. november.

Læs også:

Nu er det lov: USA nedlægger forbud mod ledende kinesiske mobil- og netværksgiganter

USA bandlyser brug af Huawei-produkter hos amerikanske myndigheder

Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand

Huawei-topchef afviser spionanklager: Vi har fuld gennemsigtighed og giver fuld indsigt i software - USA's anklager handler om noget andet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere