Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA vil betale telefirmaer for at fjerne Huawei og ZTE: Skal nu forbydes helt - udgør national sikkerhedsrisiko

De amerikanske telemyndigheder er på vej med forslag om at betale amerikanske telefirmaer for at fjerne al netværksudstyr fra kinesiske Huawei og ZTE, som de vil have stemplet som ‘national sikkerhedsrisiko.’

Den amerikanske telemyndighed FCC er på trapperne med et forslag om helt at forbyde amerikanske telefirmaer at anvende udstyr fra de to kinesiske netværk-producenter Huawei og ZTE.

Det skal ske ved at stemple de to kinesiske selskaber som en risiko for den amerikanske, nationale sikkerhed.

Bliver det tilfældet, vil de amerikanske teleselskaber blive udelukket fra at modtage offentlig støtte fra den såkaldte Universal Service Fund, som i dag anvendes til at betale for teleudrulning, til al udstyr fra de to kinesiske selskaber.

Til gengæld vil FCC åbne en særlig pulje, der skal betale for de amerikanske teleselskabers omkostninger ved at fjerne udstyr fra Huawei og ZTE fra deres netværk.

“Vi er nødt til at sikre, at vores netværk ikke skader den nationale sikkerhed, truer vores økonomiske sikkerhed og underminerer vores værdier,” lyder det fra FCC's formand, Ajit Pai.

“Den kinesiske regering har gentagne gange vist, at den er villig til at gå ekstraordinært langt for at gøre netop det,” lyder det fra ham.

FCC-formanden peger på, at USA 'ikke har råd til at tage nogen risiko,' når det gælder 5G og landets sikkerhed.

"I takt med at vi opgraderer vores netværk til 5G kan vi ikke ignorere risikoen for, at den kinesiske regering vil forsøge at udnytte netværks-sårbarheder til spionage, malware og virus eller på anden måde komprommitere vores kritiske kommunikations-netværk," lyder det fra FCC.

FCC meddeler, at flere mindre teleselskaber har anvendt midler fra Universal Service Fund til at købe udstyr fra Huawei.

Huawei og ZTE er i forvejen på den såkaldte entity-liste i USA. Det betyder, at amerikanske selskaber skal have særlig tilladelse til at handle med dem.

Med det kommende forslag sigter FCC imidlertid efter, at “etablere en proces til at udpege leverandører, der udgør en national sikkerheds-risiko.

Du kan læse mere om Universal Service Fund her.

De amerikanske lovgivere skal stemme om FCC-forslaget 19. november.

Læs også:

Nu er det lov: USA nedlægger forbud mod ledende kinesiske mobil- og netværksgiganter

USA bandlyser brug af Huawei-produkter hos amerikanske myndigheder

Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand

Huawei-topchef afviser spionanklager: Vi har fuld gennemsigtighed og giver fuld indsigt i software - USA's anklager handler om noget andet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Humac-direktør Michael Bech: "Vi kommer til at se prisstigninger på elektronik i fremtiden"
Interview: Den globale chip-tørke vil få elektronikpriserne til at stige, lyder det fra Michael Bech, CEO i Apple-forhandleren Humac. De hyppige knaldtilbud giver nemlig ikke mening, når der ikke er varer nok på hylderne, og kunderne samtidig er villige til at betale fuld pris.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.