Nvidia giver populært grafikkort en effektiv turboladning: Her er GTX 1660 Super

Nvidias slipper et skarpt prissat grafikkort ud op til julehandlen med den spritnye Geforce GTX 1660 Super.

Grafikspecialisterne fra Nvidia slipper denne uge et prisstærkt grafikkort, til budgetbeviste gamere: Geforce GTX 1660 Super.

Som med selskabets tidligere ’Super-kort", tager kortet udgangspunkt i en eksisterende model, her GTX 1660 og udborer det i en sådan grad, at det nærmer sig det næste performance-trin i selskabets line-up. I dette tilfælde bliver det GTX 1660 Ti der bides i haserne.

GTX 1660 Super deler grafisk processor med GTC 1660, hvilket betyder at det får 1.408 CUDA-regnekerner med ombord. Frekvenserne er uændrede. Her byder GTX 1660 Ti på 1.536 regnekerner.

Den øgede performance hentes i stedet i de seks gb VRAM, som får lynhurtig GDDR6-teknologi at arbejde med. Det betyder at båndbredden øges med 75 procent til 336 gb/sekund. Til sammenligning nøjes GTX 1660 og GTX 1660 Ti med henholdsvis 192 og 288 gb/sekund.

Kombinationen af hurtigere video-RAM og GTX 1660’s processor er ifølge de første anmeldelser et hit.

I Computerworlds søstermedie PCWorld’s test viser GTX 1660 Super sig at være blot en håndfuld procent fra at matche den dyrere GTX 1660 Ti i ydelse, mens det i snit yder omtrent 10 procent højere end GTX 1660 kortet.

Læs også: Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort

Den hurtigere hukommelse betyder samtidig et lille spring opad i strømforbrug. Kortet oplyses til at trække op til 125 watt mod 120 watt i de to øvrige 1660-kort i Nvidias kollektion.

Den øgede ydelse tager Nvidia kun en beskeden merpris for, med en listepris der begynder ved 229 amerikanske dollar, blot 10 mere end GTX 1660.

Omsat til danske priser vil det svare til 1.540 kroner før eventuel moms og afgifter.

Se også: AMD offentliggør prisvenlige grafikkort til efteråret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset skattegæld ind for 10 milliarder kroner - 400 offentlige kreditorer koblet på
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu kradset 10 millioner kroner ind i offentlige gæld. Samtidig er knap 400 offentlige kreditorer nu koblet på systemet.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.