Artikel top billede

Nvidia giver populært grafikkort en effektiv turboladning: Her er GTX 1660 Super

Nvidias slipper et skarpt prissat grafikkort ud op til julehandlen med den spritnye Geforce GTX 1660 Super.

Grafikspecialisterne fra Nvidia slipper denne uge et prisstærkt grafikkort, til budgetbeviste gamere: Geforce GTX 1660 Super.

Som med selskabets tidligere ’Super-kort", tager kortet udgangspunkt i en eksisterende model, her GTX 1660 og udborer det i en sådan grad, at det nærmer sig det næste performance-trin i selskabets line-up. I dette tilfælde bliver det GTX 1660 Ti der bides i haserne.

GTX 1660 Super deler grafisk processor med GTC 1660, hvilket betyder at det får 1.408 CUDA-regnekerner med ombord. Frekvenserne er uændrede. Her byder GTX 1660 Ti på 1.536 regnekerner.

Den øgede performance hentes i stedet i de seks gb VRAM, som får lynhurtig GDDR6-teknologi at arbejde med. Det betyder at båndbredden øges med 75 procent til 336 gb/sekund. Til sammenligning nøjes GTX 1660 og GTX 1660 Ti med henholdsvis 192 og 288 gb/sekund.

Kombinationen af hurtigere video-RAM og GTX 1660’s processor er ifølge de første anmeldelser et hit.

I Computerworlds søstermedie PCWorld’s test viser GTX 1660 Super sig at være blot en håndfuld procent fra at matche den dyrere GTX 1660 Ti i ydelse, mens det i snit yder omtrent 10 procent højere end GTX 1660 kortet.

Læs også: Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort

Den hurtigere hukommelse betyder samtidig et lille spring opad i strømforbrug. Kortet oplyses til at trække op til 125 watt mod 120 watt i de to øvrige 1660-kort i Nvidias kollektion.

Den øgede ydelse tager Nvidia kun en beskeden merpris for, med en listepris der begynder ved 229 amerikanske dollar, blot 10 mere end GTX 1660.

Omsat til danske priser vil det svare til 1.540 kroner før eventuel moms og afgifter.

Se også: AMD offentliggør prisvenlige grafikkort til efteråret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere