Artikel top billede

Nvidia giver populært grafikkort en effektiv turboladning: Her er GTX 1660 Super

Nvidias slipper et skarpt prissat grafikkort ud op til julehandlen med den spritnye Geforce GTX 1660 Super.

Grafikspecialisterne fra Nvidia slipper denne uge et prisstærkt grafikkort, til budgetbeviste gamere: Geforce GTX 1660 Super.

Som med selskabets tidligere ’Super-kort", tager kortet udgangspunkt i en eksisterende model, her GTX 1660 og udborer det i en sådan grad, at det nærmer sig det næste performance-trin i selskabets line-up. I dette tilfælde bliver det GTX 1660 Ti der bides i haserne.

GTX 1660 Super deler grafisk processor med GTC 1660, hvilket betyder at det får 1.408 CUDA-regnekerner med ombord. Frekvenserne er uændrede. Her byder GTX 1660 Ti på 1.536 regnekerner.

Den øgede performance hentes i stedet i de seks gb VRAM, som får lynhurtig GDDR6-teknologi at arbejde med. Det betyder at båndbredden øges med 75 procent til 336 gb/sekund. Til sammenligning nøjes GTX 1660 og GTX 1660 Ti med henholdsvis 192 og 288 gb/sekund.

Kombinationen af hurtigere video-RAM og GTX 1660’s processor er ifølge de første anmeldelser et hit.

I Computerworlds søstermedie PCWorld’s test viser GTX 1660 Super sig at være blot en håndfuld procent fra at matche den dyrere GTX 1660 Ti i ydelse, mens det i snit yder omtrent 10 procent højere end GTX 1660 kortet.

Læs også: Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort

Den hurtigere hukommelse betyder samtidig et lille spring opad i strømforbrug. Kortet oplyses til at trække op til 125 watt mod 120 watt i de to øvrige 1660-kort i Nvidias kollektion.

Den øgede ydelse tager Nvidia kun en beskeden merpris for, med en listepris der begynder ved 229 amerikanske dollar, blot 10 mere end GTX 1660.

Omsat til danske priser vil det svare til 1.540 kroner før eventuel moms og afgifter.

Se også: AMD offentliggør prisvenlige grafikkort til efteråret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere