Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Astralis vil børsnoteres / Tidligere direktør for Microsoft Danmark bliver bestyrelsesformand / Digitaliseringsstyrelsen vil have input til digitalt overblik

Astralis vil børsnoteres. Tidligere direktør for Microsoft Danmark bliver bestyrelsesformand. Digitaliseringsstyrelsen vil have input til digitalt overblik. Facebook-aktien stiger fem procent efter nyt regnskab. ITU udnævner tre nye professorer i datalogi.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing, der endnu engang giver dig dagens it-nyhedsoverblik inden det bliver weekend.

Astralis vil børsnoteres

Selskabet bag det danske e-sportshold Astralis går nu efter at blive børsnoteret på First North børsen. Det oplyser selskabet, Astralis Group, i en pressemeddelse.

Astralis skriver ikke, hvornår man planlægger at gå på børsen, men skriver i meddelelsen, at det vil blive offentliggjort inden længe.

"Vi har i Astralis Group skabt et stærkt fundament og en førerposition på mange områder og vi ønsker med noteringen at konsolidere os," lyder det fra selskabets CEO Nikolaj Nyholm i meddelelsen og fortsætter:

"Vi vil investere i både faciliteter, performance-værktøjer, organisation, mediekanaler og kommercielle platforme, så vi kan bibeholde og udvikle vores position."

Astralis Group er særligt kendt for sit CS:GO-hold med flere såkaldte mayor leauge sejrer i bagagen, og dermed er blandt verdens bedste.

Tidligere direktør for Microsoft Danmark bliver bestyrelsesformand

Jørgen Bardenfleth, der tidligere har været direktør i Microsoft i Danmark, bliver bestyrelsesformand for medtech-konsordiet MTIC.

Det oplyser MTIC i en pressemeddelelse.

Her peger selskabet på, at Bardenfleth er valgt for sin erfaring inden for den kommercielle verden.

"Jeg glæder mig til arbejdet som formand for MTIC. Jeg ser markedet for ny sundhedsløsninger og produkter i en spændende udvikling, hvor Danmark har noget at byde med. Det gælder både i forhold til bedre behandlingsmuligheder for patienter samt skabelse af flere jobs her. Vi har mange gode samarbejdspartnere i MTIC og gode initiativer, som jeg glæder mig til at lære at kende," siger Jørgen Bardenfleth i meddelelsen.

Jørgen Bardenfleth er desuden bestyrelseformand for Lyngsoe Systems, Dubex, Symbion.

Digitaliseringsstyrelsen vil have input til digitalt overblik

Myndigheder og leverandører bliver opfordret til at komme med ideer til den fremtidige referencearkitektur for digitalt overblik.

"God dialog med markedet, myndigheder og organisationer om den fremtidige referencearkitektur for digitalt overblik er vigtig for at skabe det bedste resultat," skriver digitaliseringsstyrelsen i en meddelse.

Her opfordrer man alle til at komme med input, og afholder i den forbindelse en høring, hvor alle kan give deres besyv med.

Interessenter kan sende skriftlige kommentarer til materialet ved at udfylde skabelonen til kommentarer.

Du kan læse mere på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Facebook-aktien stiger fem procent efter nyt regnskab

Facebooks investorer tog godt i mod regnskabet for verdens største sociale netværk.

Efter selskabet havde fremlagt sit resultat for tredje kvartal, steg aktien nemlig med fem procent.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det var også et positivt regnskab, der blev fremlagt for investorerne, der er drevet af selskabets salg af annoncer. Facebook er verdens næststørste annoncedistributør.

Facebook er ellers i strid modvind fra flere sider i den politiske verden, hvor selskabet kæmper med lanceringen af sin kommende kryptovaluta. Den har fået en hård medfart fra både samarbejdspartnere og politikere i både USA og Europa.

ITU udnævner tre nye professorer i datalogi

Thore Husfeldt, Carsten Schürmann og Yvonne Dittrich er blevet udnævnt som professorer i datalogi på IT-universitetet.

De tre nyudklæggede professorer har indtil nu og kommer fortsat til at beskæftige sig med Sikkerhed i digitale demokratier, det menneskelige aspekt af softwareudvikling og algoritmer.

Schürmann er tidligere blevet kendt i flere dele af verden, fordi han, på verdens største hacker-konference, hackede en amerikansk valgmaskine.

Thore Husfeldt Carsten Schürmann har været ansat på ITU 2008 og 2005, mens Dittrich er ny på IT-Universitetet.