Artikel top billede

Gladsaxe Kommune bliver slæbt i retten efter større datalæk

Gladsaxe Kommune er nu blevet slæbt i retten af en række borgere, som har fået lækket deres data tilbage i december 2018. Sigter efter godtgørelse på op til 45.000 kroner.

Gladsaxe Kommune er blevet sagtsøgt med et krav om godtgørelse på op til 45.000 kroner.

Kommunen slæbes i retten af Persondatalæk ApS, der repræsenterer en række borgere, der har fået lækket deres data tilbage i december 2018.

Lækket blev dengang forårsaget af, at en computer blev stjålet fra Gladsaxe Rådhus, der indeholdt et regneark personfølsomme oplysninger på omkring 20.000 borgere.

Det skriver Gladsaxe Bladet.

Peraondatalæk ApS mener, at Gladsaxe Kommune har overtrådt persondataforordningen. Argumentet lyder nemlig, at ifølge GDPR, så er eksponering af følsomme oplysninger forbudt uden samtykke.

Det ser dog ikke ud til, at sagen kommer for retten lige med det samme, skriver mediet. Der kan gå op til et år, forklarer advokatfirmaet Concilio & Co, der skal føre sagen.

"Vi har valgt tre sager ud som testsager. Gladsaxe Kommune vil ikke betale og siger at folk ikke har lidt nogen skade. Men vi mener, at der er grundlag for erstatning, fordi at der er noget på spil for de mennesker, som får lækket deres data," lyder det fra direktør for Persondatalæk ApS, Johan Fugmann, som i forvejen driver firmaet Flyforsinkelse.dk, til bladet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere