Artikel top billede

Gladsaxe Kommune bliver slæbt i retten efter større datalæk

Gladsaxe Kommune er nu blevet slæbt i retten af en række borgere, som har fået lækket deres data tilbage i december 2018. Sigter efter godtgørelse på op til 45.000 kroner.

Gladsaxe Kommune er blevet sagtsøgt med et krav om godtgørelse på op til 45.000 kroner.

Kommunen slæbes i retten af Persondatalæk ApS, der repræsenterer en række borgere, der har fået lækket deres data tilbage i december 2018.

Lækket blev dengang forårsaget af, at en computer blev stjålet fra Gladsaxe Rådhus, der indeholdt et regneark personfølsomme oplysninger på omkring 20.000 borgere.

Det skriver Gladsaxe Bladet.

Peraondatalæk ApS mener, at Gladsaxe Kommune har overtrådt persondataforordningen. Argumentet lyder nemlig, at ifølge GDPR, så er eksponering af følsomme oplysninger forbudt uden samtykke.

Det ser dog ikke ud til, at sagen kommer for retten lige med det samme, skriver mediet. Der kan gå op til et år, forklarer advokatfirmaet Concilio & Co, der skal føre sagen.

"Vi har valgt tre sager ud som testsager. Gladsaxe Kommune vil ikke betale og siger at folk ikke har lidt nogen skade. Men vi mener, at der er grundlag for erstatning, fordi at der er noget på spil for de mennesker, som får lækket deres data," lyder det fra direktør for Persondatalæk ApS, Johan Fugmann, som i forvejen driver firmaet Flyforsinkelse.dk, til bladet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.