Artikel top billede

Morgen-briefing: Milliarddyr copyright-sag mellem Google og Oracle på vej til højesteret / Huawei har udsigt til amerikansk håndsudrækning / Demant giver status på hackerangreb

Milliarddyr copyright-sag mellem Google og Oracle på vej til højesteret / Huawei har udsigt til amerikansk håndsudrækning / Demant giver status på hackerangreb / PayPal trækker sig fra samarbejde med Pornhub / Region Syddanmark indvier nyt datacenter / Nu kan du få 3D-printet din egen lampe

Godmorgen og velkommen ugens første morgen-briefing her fra Computerworld.

I denne mandagsversion samler vi op weekendens strabadser fra den fagre tech-verden og kigger frem mod ugens begivenheder.

Vi lægger ud en tur forbi USA, hvor Google og Oracle har et dyrt udestående, der er på vej til landets højeste retsinstans. Derudover er der også nyt fra rygtebørsen i sagen mod USA's Huawei-forbud.

På den lokale front har vi åbningen af et nyt datacenter og en status på et af de mest omfattende hacker-angreb på en dansk virksomhed i nyere tid.

rigtig god læselyst.

Milliarddyr copyright-sag mellem Google og Oracle på vej til højesteret

Den amerikanske højesteret, United States Supreme Court, har nu meldt ud, at en copyright-sag mellem Google og Oracle skal behandles.

Sagen går helt tilbage til 2010, hvor Oracle beskyldte Google for unfair brug af selskabets egenudviklede Java-software til Android.

Det skriver mediet Cnet.

I 2018 fastslog en amerikansk domstol, at Google uretmæssigt havde benyttet det Oracle-udviklede software. Herefter har Oracle forlangt 60 milliarder kroner i erstatning.

Google har nu appelleret sagen, som højesteret har valgt at tage op.

"Vi byder højesterettens beslutning velkommen om at gense sagen, og vi håber på, at retten på ny vil bekræfte vigtigheden af software-interoperabilitet i amerikansk konkurrence," siger Kent Walker, Googles senior vice president for global affairs, til mediet.

Huawei har udsigt til amerikansk håndsudrækning

USA er angiveligt på vej med en endnu en livline til kinesiske Huawei.

Den amerikanske regering vil ifølge Reuters udskyde handelsforbuddet mod Huawei med yderligere to uger.

Tilbage i maj 2019 sorlistede præsident Donald Trump selskabet, hvorefter forbuddet mod Huawei blev forlænget med to gang 90 dage.

Dette forbud skulle træde i kraft i dag, hvis ikke USA vælger at forlænge for tredje gang.

Nyhedsbureauet Reuters har fået den uofficielle information fra kilder, der er tæt på processen. Mediet skriver, at en officiel udmelding fra den amerikanske regering forventes i løbet af mandagen.

Demant giver status på hackerangreb

Den store, danske høreappatskoncern, Demant, kommer mandag morgen med en kvartalsmeddelelse.

Her vil selskabet efter alt at dømme redegøre for, hvordan det store hackerangreb, som Demant blev udsat for i september, har påvirket selskabet i oktober og ind i november måned.

Demant blev udsat for et hackerangreb, der forårsagede en nedlukning af flere kritiske forretningssystemet. Selskabet har selv meddelt, at "den kritiske hændlese" vil koste selskabt op mod 650 millioner kroner.

PayPal trækker sig fra samarbejde med Pornhub

Den amerikanske betalingsgigant PayPal, der i sin tid blev stiftet af Elon Musk, vil ikke længere arbejde sammen med pornohjemmesiden Pornhub.

PayPal vil ikke længere understøtte betalinger for hjemmesiden, det skriver Pornhub i et blogindlæg.

"Vi er alle ødelagte over PayPals beslutning om at stoppe udbetalinger til over hundrede tusinde 'performere', der er afhængige af dem, når det gælder deres levebrød," fremgår det af indlægget.

Betalingsgiganten har opsagt samarbejdet, da selskabet har opdaget, at Pornhub har foretaget betalinger gennem PayPal uden at søge om tilladelse, det fortæller en talsperson fra PayPal til mediet Vice Motherboard.

Region Syddanmark indvier nyt datacenter

Region Syddanmark slår i dag dørene op for et splinternyt datacenter i Kolding.

Pressen samt alle interesserede er inviterede til åbningen, der løber af staben 12.30-13.30, hvor det røde bånd vil blive klippet over.

Det nye datacenter er et it-miljø med servere, der kan køre alle regionens it-systemer på blandt andet sygehusede. Det nye 600 kvadratmeter store center vil erstatte de hidtige datacentre i Odense og Esbjerg, som endeligt lukked ned i 2020.

Læs mere om invitationen til åbningsarrangementet her.

Nu kan du få 3D-printet din egen lampe

Signify, det tidligere Philips Lightning, har netop lanceret et nyt koncept.

Nu kan kunderne designe en ny lampe online, hvorefter den bliver 3D-printet og sendt til ens hjemmeadresse.

Det skriver Signify i en pressemeddelelse.

Fra bestilling af lamperne, der produceres af genbrugsmateriale, tager det omkring 14 dage før, at den skræddersyede lampe lander i hjemmet.

I samme ombæring har selskabet løftet sløret for en ny intelligent pære, der er produceret af 24 brugte CD'er.

I første omgang kører pilotprojektet i Benelux-landede, hvorefter det vil udbredes til resten af Europa.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Margrethe Vestager langer ud efter Apples monopol i App Store: “Hvorfor accepterer vi, at der kun er én app-store på vores telefon”
Interview: Apple kan ikke blive ved med at sidde på eneretten til at hente apps til iPhones. Det mener den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har indledt en sag mod selskabet. “Hvis først du har købt en iPhone, så har Apple monopol gennem sin App Store,” siger Vestager til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.