Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Milliarddyr copyright-sag mellem Google og Oracle på vej til højesteret / Huawei har udsigt til amerikansk håndsudrækning / Demant giver status på hackerangreb

Milliarddyr copyright-sag mellem Google og Oracle på vej til højesteret / Huawei har udsigt til amerikansk håndsudrækning / Demant giver status på hackerangreb / PayPal trækker sig fra samarbejde med Pornhub / Region Syddanmark indvier nyt datacenter / Nu kan du få 3D-printet din egen lampe

Godmorgen og velkommen ugens første morgen-briefing her fra Computerworld.

I denne mandagsversion samler vi op weekendens strabadser fra den fagre tech-verden og kigger frem mod ugens begivenheder.

Vi lægger ud en tur forbi USA, hvor Google og Oracle har et dyrt udestående, der er på vej til landets højeste retsinstans. Derudover er der også nyt fra rygtebørsen i sagen mod USA's Huawei-forbud.

På den lokale front har vi åbningen af et nyt datacenter og en status på et af de mest omfattende hacker-angreb på en dansk virksomhed i nyere tid.

rigtig god læselyst.

Milliarddyr copyright-sag mellem Google og Oracle på vej til højesteret

Den amerikanske højesteret, United States Supreme Court, har nu meldt ud, at en copyright-sag mellem Google og Oracle skal behandles.

Sagen går helt tilbage til 2010, hvor Oracle beskyldte Google for unfair brug af selskabets egenudviklede Java-software til Android.

Det skriver mediet Cnet.

I 2018 fastslog en amerikansk domstol, at Google uretmæssigt havde benyttet det Oracle-udviklede software. Herefter har Oracle forlangt 60 milliarder kroner i erstatning.

Google har nu appelleret sagen, som højesteret har valgt at tage op.

"Vi byder højesterettens beslutning velkommen om at gense sagen, og vi håber på, at retten på ny vil bekræfte vigtigheden af software-interoperabilitet i amerikansk konkurrence," siger Kent Walker, Googles senior vice president for global affairs, til mediet.

Huawei har udsigt til amerikansk håndsudrækning

USA er angiveligt på vej med en endnu en livline til kinesiske Huawei.

Den amerikanske regering vil ifølge Reuters udskyde handelsforbuddet mod Huawei med yderligere to uger.

Tilbage i maj 2019 sorlistede præsident Donald Trump selskabet, hvorefter forbuddet mod Huawei blev forlænget med to gang 90 dage.

Dette forbud skulle træde i kraft i dag, hvis ikke USA vælger at forlænge for tredje gang.

Nyhedsbureauet Reuters har fået den uofficielle information fra kilder, der er tæt på processen. Mediet skriver, at en officiel udmelding fra den amerikanske regering forventes i løbet af mandagen.

Demant giver status på hackerangreb

Den store, danske høreappatskoncern, Demant, kommer mandag morgen med en kvartalsmeddelelse.

Her vil selskabet efter alt at dømme redegøre for, hvordan det store hackerangreb, som Demant blev udsat for i september, har påvirket selskabet i oktober og ind i november måned.

Demant blev udsat for et hackerangreb, der forårsagede en nedlukning af flere kritiske forretningssystemet. Selskabet har selv meddelt, at "den kritiske hændlese" vil koste selskabt op mod 650 millioner kroner.

PayPal trækker sig fra samarbejde med Pornhub

Den amerikanske betalingsgigant PayPal, der i sin tid blev stiftet af Elon Musk, vil ikke længere arbejde sammen med pornohjemmesiden Pornhub.

PayPal vil ikke længere understøtte betalinger for hjemmesiden, det skriver Pornhub i et blogindlæg.

"Vi er alle ødelagte over PayPals beslutning om at stoppe udbetalinger til over hundrede tusinde 'performere', der er afhængige af dem, når det gælder deres levebrød," fremgår det af indlægget.

Betalingsgiganten har opsagt samarbejdet, da selskabet har opdaget, at Pornhub har foretaget betalinger gennem PayPal uden at søge om tilladelse, det fortæller en talsperson fra PayPal til mediet Vice Motherboard.

Region Syddanmark indvier nyt datacenter

Region Syddanmark slår i dag dørene op for et splinternyt datacenter i Kolding.

Pressen samt alle interesserede er inviterede til åbningen, der løber af staben 12.30-13.30, hvor det røde bånd vil blive klippet over.

Det nye datacenter er et it-miljø med servere, der kan køre alle regionens it-systemer på blandt andet sygehusede. Det nye 600 kvadratmeter store center vil erstatte de hidtige datacentre i Odense og Esbjerg, som endeligt lukked ned i 2020.

Læs mere om invitationen til åbningsarrangementet her.

Nu kan du få 3D-printet din egen lampe

Signify, det tidligere Philips Lightning, har netop lanceret et nyt koncept.

Nu kan kunderne designe en ny lampe online, hvorefter den bliver 3D-printet og sendt til ens hjemmeadresse.

Det skriver Signify i en pressemeddelelse.

Fra bestilling af lamperne, der produceres af genbrugsmateriale, tager det omkring 14 dage før, at den skræddersyede lampe lander i hjemmet.

I samme ombæring har selskabet løftet sløret for en ny intelligent pære, der er produceret af 24 brugte CD'er.

I første omgang kører pilotprojektet i Benelux-landede, hvorefter det vil udbredes til resten af Europa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere