Artikel top billede

Automaten til scanning af ansigter. (Foto: Nets/Frederikke Amalie Jensen).

Nets i gang med at teste betaling med ansigtet i København: Betal for en vare via ansigtsscanning

Nets går i gang med at teste en helt ny løsning til ‘ansigtsbetaling’ i København.

Betalingsselskabet Nets går i gang med at teste mulighederne for ‘ansigtsbetaling’ - altså en teknologi, hvor det er muligt at betale for en ydelse ved at lade sit ansigt fotografere.

I første omgang åbner Nets får et pilotforsøg i København, hvor kantinen i kontorfællesskabet Vibenshuset indfører teknologien.

Kantinen betjener omkring 1.000 mennesker, som arbejder i 25 virksomheder.

De vil fra torsdag kunne ‘betale deres mad med ansigtet,’ lyder det fra Nets.

Konkret vil brugernes ID-kort med løsningen blive forbundet med en scanning af deres ansigter.

Ifølge Nets-afdelingen Creation Lab, der står bag løsningen, har omkring 120 personer indtil videre signet op på løsningen.

Projektleder Bart Kuijers siger, at formålet med ansigtsbetalingen ikke er at lette ekspeditionsstiden eller lignende.

“Der er næsten ingen forskel i hastigheden, når vi sammenligner mobilbetaling med kontaktløs eller ansigtsbetaling,” siger han.

Til gengæld er der på sigt andre fordele, forestiller Nets sig.

Eksempelvis på restauranter, hvor ansigtsgenkendelsen gør det muligt at indhente oplysninger om, hvilken ret en konkret kunde bestilte, sidst han besøgte restauranten. Næste gang kunden besøger restauranten, vil han blive genkendt og spurgt, om han ønsker samme ret igen,” siger Bart Kuijers.

Ansigtsgenkendelsen er en af de mere kontroversielle teknologier for tiden, og det diskuteres blandt andet, om politiet skal have lov til at anvende teknologierne til dets arbejde.

Det kan du læse mere om her: Vil justitsminister Nick Hækkerup indføre ansigtsgenkendelse eller ej i Danmark? Se hans kryptiske svar her.

Nets peger da også på, at pilotprojektet - der kommer til at køre til nytår - skal være med til at afdække, om ansigtsgenkendelse er en vej frem for tiden.

“I dag har vi teknologien til at gennemføre betalinger, hvor du bare møder op og lader dig scanne – men spørgsmålet er, om vi er klar til det,” siger Jesper Kildegaard Poulsen, der er chef for Creation Lab hos Nets.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere