Artikel top billede

Automaten til scanning af ansigter. (Foto: Nets/Frederikke Amalie Jensen).

Nets i gang med at teste betaling med ansigtet i København: Betal for en vare via ansigtsscanning

Nets går i gang med at teste en helt ny løsning til ‘ansigtsbetaling’ i København.

Betalingsselskabet Nets går i gang med at teste mulighederne for ‘ansigtsbetaling’ - altså en teknologi, hvor det er muligt at betale for en ydelse ved at lade sit ansigt fotografere.

I første omgang åbner Nets får et pilotforsøg i København, hvor kantinen i kontorfællesskabet Vibenshuset indfører teknologien.

Kantinen betjener omkring 1.000 mennesker, som arbejder i 25 virksomheder.

De vil fra torsdag kunne ‘betale deres mad med ansigtet,’ lyder det fra Nets.

Konkret vil brugernes ID-kort med løsningen blive forbundet med en scanning af deres ansigter.

Ifølge Nets-afdelingen Creation Lab, der står bag løsningen, har omkring 120 personer indtil videre signet op på løsningen.

Projektleder Bart Kuijers siger, at formålet med ansigtsbetalingen ikke er at lette ekspeditionsstiden eller lignende.

“Der er næsten ingen forskel i hastigheden, når vi sammenligner mobilbetaling med kontaktløs eller ansigtsbetaling,” siger han.

Til gengæld er der på sigt andre fordele, forestiller Nets sig.

Eksempelvis på restauranter, hvor ansigtsgenkendelsen gør det muligt at indhente oplysninger om, hvilken ret en konkret kunde bestilte, sidst han besøgte restauranten. Næste gang kunden besøger restauranten, vil han blive genkendt og spurgt, om han ønsker samme ret igen,” siger Bart Kuijers.

Ansigtsgenkendelsen er en af de mere kontroversielle teknologier for tiden, og det diskuteres blandt andet, om politiet skal have lov til at anvende teknologierne til dets arbejde.

Det kan du læse mere om her: Vil justitsminister Nick Hækkerup indføre ansigtsgenkendelse eller ej i Danmark? Se hans kryptiske svar her.

Nets peger da også på, at pilotprojektet - der kommer til at køre til nytår - skal være med til at afdække, om ansigtsgenkendelse er en vej frem for tiden.

“I dag har vi teknologien til at gennemføre betalinger, hvor du bare møder op og lader dig scanne – men spørgsmålet er, om vi er klar til det,” siger Jesper Kildegaard Poulsen, der er chef for Creation Lab hos Nets.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere