Artikel top billede

Automaten til scanning af ansigter. (Foto: Nets/Frederikke Amalie Jensen).

Nets i gang med at teste betaling med ansigtet i København: Betal for en vare via ansigtsscanning

Nets går i gang med at teste en helt ny løsning til ‘ansigtsbetaling’ i København.

Betalingsselskabet Nets går i gang med at teste mulighederne for ‘ansigtsbetaling’ - altså en teknologi, hvor det er muligt at betale for en ydelse ved at lade sit ansigt fotografere.

I første omgang åbner Nets får et pilotforsøg i København, hvor kantinen i kontorfællesskabet Vibenshuset indfører teknologien.

Kantinen betjener omkring 1.000 mennesker, som arbejder i 25 virksomheder.

De vil fra torsdag kunne ‘betale deres mad med ansigtet,’ lyder det fra Nets.

Konkret vil brugernes ID-kort med løsningen blive forbundet med en scanning af deres ansigter.

Ifølge Nets-afdelingen Creation Lab, der står bag løsningen, har omkring 120 personer indtil videre signet op på løsningen.

Projektleder Bart Kuijers siger, at formålet med ansigtsbetalingen ikke er at lette ekspeditionsstiden eller lignende.

“Der er næsten ingen forskel i hastigheden, når vi sammenligner mobilbetaling med kontaktløs eller ansigtsbetaling,” siger han.

Til gengæld er der på sigt andre fordele, forestiller Nets sig.

Eksempelvis på restauranter, hvor ansigtsgenkendelsen gør det muligt at indhente oplysninger om, hvilken ret en konkret kunde bestilte, sidst han besøgte restauranten. Næste gang kunden besøger restauranten, vil han blive genkendt og spurgt, om han ønsker samme ret igen,” siger Bart Kuijers.

Ansigtsgenkendelsen er en af de mere kontroversielle teknologier for tiden, og det diskuteres blandt andet, om politiet skal have lov til at anvende teknologierne til dets arbejde.

Det kan du læse mere om her: Vil justitsminister Nick Hækkerup indføre ansigtsgenkendelse eller ej i Danmark? Se hans kryptiske svar her.

Nets peger da også på, at pilotprojektet - der kommer til at køre til nytår - skal være med til at afdække, om ansigtsgenkendelse er en vej frem for tiden.

“I dag har vi teknologien til at gennemføre betalinger, hvor du bare møder op og lader dig scanne – men spørgsmålet er, om vi er klar til det,” siger Jesper Kildegaard Poulsen, der er chef for Creation Lab hos Nets.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere