Tech fra Toppen i San Francisco: Den danske tech-ambassadør Casper Klynge har adgang til direktionerne i verdens største techfirmaer - men det er ikke alle der lytter

Podcast: I to år har Casper Klynge være Danmarks tech-diplomat. Med kontorer i Palo Alto, i Kina og i København har han og hans team i to år drevet “technological diplomacy” eller #TechPlomacy. Computerworld er taget til Palo Alto for at høre, hvordan man får - nogle af - tech-giganterne til at lytte.

I 2017 indså den daværende danske regering, at teknologi og digitalisering var - og er - et område, der kræver særskilt opmærksomhed.

Resultatet blev,at Casper Klynge i 2017 blev udnævnt til verdens første tech-diplomat.

Og med et kontor i Palo Alto lidt syd for San Francisco, Kina og København har han de seneste knapt to år skulle bedrive det, som han selv kalder for “technological diplomacy” eller #TechPlomacy.

Siden har vi set Cambridge Analytica-skandalen, utallige Mark Zuckerberg-taler, der lover bod og bedring og ikke mindst balladen om Huawei både i USA og lige ved og næsten hjemme i Danmark på TDC's net.

Kort sagt: Et lidt mudret billede af en tech-sector, der kæmper med sig selv og resten af verden.

Computerworld er taget til Silicon Valley for at få en status
Derfor er Computerworld taget til Casper Klynges kontor i Palo Alto for at mødes med ambassadøren - og få en status på techplomaciet.

Men lytter techfirmaerne overhovedet til lilleputstaten Danmark?

Hvordan taler man om danske arbejdsmarkedsforhold med selvbevidste globale milliardvirksomheder?

Og er der overhovedet håb for og plads til den forsigtigt optimistiske dialoglinje som techplomacy repræsenter når handelskrig, embargoer og beskyldninger om politisk sabotage flyver gennem luften?

Det får du svaret på i denne episode af Tech fra Toppen, hvor Casper Klynge er gæst.

Vært på denne episode er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld Husk du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt til mere: Du kan finde alle episoder af podcasten her


mest debatterede artikler

Premium
Airtames medstifter og CEO Jonas Gyalokay stopper på posten: Indsætter CFO som ny direktør
Medstifter af Airtame, Jonas Gyalokay, stopper som topchef i selskabet. Han fortsætter i stedet som bestyrelsesformand, mens Airtames CFO bliver administrerende direktør. Få indblik i ledelsesrokaden her:
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.