Artikel top billede

Frankrig åbner for 5G-auktion: Så høj bliver minimums-prisen

Frankrig åbner for den længe ventede auktion for landets 5G-licenser. Og prisen bliver høj.

Frankrig sætter gang i den længe ventede auktion over landets 5G-licenser for de store telefirmaer, der ønsker at være med på denne næste bølge af tele-infrastrukturen.

Og prisen bliver høj.

Frankrigs såkaldte junior økonomi-minister, Agnès Pannier-Runacher, fastsætter nemlig ifølge den franske avise Les Echos mindsteprisen på auktionen til 2,17 milliarder euro - omkring 16,5 milliarder kroner.

Det sker efter en del debat om netop pris-niveauet, som den franske telestyrelse Arcep har argumenteret for ikke skulle være højere end niveauet halvanden milliarder euro.

Telefstyrelsen er bekymret over, at 5G-udrulningen foruden licenserne kommer til at kræve massive investeringer i infrastruktur-udstyr, som teleselskaberne - og dermed i sidste ende de franske forbrugere - kommer til at betale.

Agnès Pannier-Runacher siger til Les Echo, at den franske regering mener, at mindsteprisen for bud på auktionen er ‘rimelig.’

Tyskland og Italien har ifølge Reuters hver landet omkring 6,5 milliarder europ på salg af 5G-licenser til tele-firmaerne.

Herhemme blev der i foråret solgt 5G-licenser til TDC, Telia/Telenor og Hi3G, der står bag mobileselskabet 3.

Det kan du læse mere om her: Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet.

Læs også:

Regeringen klar med 5G-handlingsplan: Se den her

Her er milliardprisen: Så meget betaler TDC for 5G-frekvensblokke

Telenor-direktør ‘godt tilfreds’ med netop afgjort frekvens-auktion: Telia og Telenor bød kun på udvalgte frekvenser

Telia-direktør ser positivt på udfald af frekvensauktionen: "Med de nye frekvenser kan vi fortsætte udviklingen af vores landsdækkende mobilnetværk"

Nye danske mobilfrekvenser kan tages i brug i 2020 trods aflyst frekvensauktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.