Artikel top billede

Frankrig åbner for 5G-auktion: Så høj bliver minimums-prisen

Frankrig åbner for den længe ventede auktion for landets 5G-licenser. Og prisen bliver høj.

Frankrig sætter gang i den længe ventede auktion over landets 5G-licenser for de store telefirmaer, der ønsker at være med på denne næste bølge af tele-infrastrukturen.

Og prisen bliver høj.

Frankrigs såkaldte junior økonomi-minister, Agnès Pannier-Runacher, fastsætter nemlig ifølge den franske avise Les Echos mindsteprisen på auktionen til 2,17 milliarder euro - omkring 16,5 milliarder kroner.

Det sker efter en del debat om netop pris-niveauet, som den franske telestyrelse Arcep har argumenteret for ikke skulle være højere end niveauet halvanden milliarder euro.

Telefstyrelsen er bekymret over, at 5G-udrulningen foruden licenserne kommer til at kræve massive investeringer i infrastruktur-udstyr, som teleselskaberne - og dermed i sidste ende de franske forbrugere - kommer til at betale.

Agnès Pannier-Runacher siger til Les Echo, at den franske regering mener, at mindsteprisen for bud på auktionen er ‘rimelig.’

Tyskland og Italien har ifølge Reuters hver landet omkring 6,5 milliarder europ på salg af 5G-licenser til tele-firmaerne.

Herhemme blev der i foråret solgt 5G-licenser til TDC, Telia/Telenor og Hi3G, der står bag mobileselskabet 3.

Det kan du læse mere om her: Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet.

Læs også:

Regeringen klar med 5G-handlingsplan: Se den her

Her er milliardprisen: Så meget betaler TDC for 5G-frekvensblokke

Telenor-direktør ‘godt tilfreds’ med netop afgjort frekvens-auktion: Telia og Telenor bød kun på udvalgte frekvenser

Telia-direktør ser positivt på udfald af frekvensauktionen: "Med de nye frekvenser kan vi fortsætte udviklingen af vores landsdækkende mobilnetværk"

Nye danske mobilfrekvenser kan tages i brug i 2020 trods aflyst frekvensauktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere