Artikel top billede

Morten Bentzen, administrerende direktør i Telia Danmark. (Foto: Kristian Brasen / Kristian Brasen)

Telia-direktør ser positivt på udfald af frekvensauktionen: "Med de nye frekvenser kan vi fortsætte udviklingen af vores landsdækkende mobilnetværk"

Telias direktør er godt tilfreds med resultatet af den netop afsluttede frekvensauktion. TT-netværket, som er Telia og Telenors fælles infrastrukturselskab, betaler 107,6 millioner kroner for andelene af 5G-frekvenser.

Telias danske direktør ser positivt på udfaldet af auktionen om 5G-frekvenserne, der netop er blevet offentliggjort.

"Med de nye frekvenser kan vi fortsætte udviklingen af vores landsdækkende mobilnetværk, der med mere end 4.300 antennepositioner er Danmarks største," skriver Morten Bentzen, administrerende direktør i Telia Danmark, i en pressemeddelelse.

TDC kom ud som den helt store vinder af auktionen, hvilket du kan læse mere om her: Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet

Telia og Telenor er via et fællesejet infrastrukturselskab, TT-Netværket, blevet tildelt frekvenser i 700 Mhz- og 900 Mhz-frekvensbåndene.

Prisen for de nyerhvervede frekvenser ligger på 106,7 millioner kroner, fremgår det af meddelelsen.

Licenserne vil være gyldige i 20 år for 700-MHz-båndet og 15 år for 900 MHz-båndet.

Læs mere: Telenor-direktør ‘godt tilfreds’ med netop afgjort frekvens-auktion: Telia og Telenor bød kun på udvalgte frekvenser

TT-Netværket har valgt ikke at byde på 2300 MHz-frekvensbåndet i den nærværende auktion.

"Telia indleder livetest af 5G-teknologi i andet kvartal af 2019. Det vil give værdifuld indsigt frem mod vores kommercielle lancering af fremtidens mobilnetværk, som bliver markeds- og efterspørgselsstyret”, skriver Morten Bentzen yderligere i meddelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere