Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Skat afskaffer tastselv-koden efter 25 år: 400.000 danskere skal i fremtiden bruge NemID

Fremover er alle danskere tvunget til at bruge NemID, når de skal logge på Skattesstyrelsens it-systemer for at ændre sin forskudsopgørelse eller tjekke årsopgørelsen.

Siden 1995 har danskerne kunne logge på Skattestyrelsens it-systemer ved hjælpe af en TastSelv-kode.

Men fra 1. januar er det ikke længere muligt og dermed skal 400.000, der i dag bruger TastSelv-koden fremover finde papkortet frem, skriver Ekstra Bladet.

Læs også: Samlet pris for NemID-afløser steget med 46 procent: Alle tilbud var langt dyrere end forventet

“Det har været et fint redskab, og der er knap 400.000 danskere, der har den stadigvæk. Men i takt med, at man har udviklet andre metoder, og det er blevet muligt for alle borgere over 15 år at få et NemID, så er vi gået over til det. NemID har en højere sikkerhed, fordi man har et nøglekort,” siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen tila visen.

Hos brancheforeningen FSR - danske revisorer, mener man at 400.000 er 'et meget højt tal.'

Men Karoline Klaksvig mener ikke, at det bliver et problem, selvom flere hundrede tusind danskere skal til at skifte loginmetode, fordi metoderne i bund og grund er ens.

Læs også: Brugere brokker sig: Hvorfor virker NemID ikke på rootede Android-telefoner?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere