Vestager åbner ny undersøgelse mod Google efter bøder for 59 milliarder

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har åbner endnu en sag mod den amerikanske søgegigant Google, der allerede har betalt 59 milliarder kroner for at bryde EU's lovgivning.

Den nye EU-kommission har knap sat sig til rette i EU endnu inden den nyudnævnte ledende næstformand, Margrethe Vestager (R), er klar med endnu en sag mod Google.

Vestager er nemlig klar til at se nærmere på Googles brug af data, skriver det amerikanske nyhedsbureau Reuters.

Det sker efter, at Google ellers har fået flere kæmpebøder i millionklassen fra netop Margrethe Vestager. Men den danske konkurrencekommissær er tydeligvis ikke færdig med at lange ud efter den amerikanske søgegigant.

Læs også: New York Times: Vestager er big techs hårdeste modstander - og hun er først ved at gå i gang

Detaljerne i undersøgelsen mod Google er fortsat uklare, men Google skal eftersigende forklare sin brug af brugernes data, når vi søger på nettet.

“Kommissionen har sendt en række spørgsmål som en del af en forundersøgelse af Googles praksis med at indsamle og bruge data,” lyder det fra Vestagers kommissariat ifølge Reuters.

I løbet af de sidste to år har Google skulle betale mere end otte milliarder euro til EU. Eller hvad der svarer til omkring 59 milliarder kroner.

Læs også: Kina og USA bliver de vigtigste områder for Vestager: Her er reaktionerne på den danske kommissærs nye post

Den tidligere danske minister har allerede fået ry for at være benhård i USA, hvor den amerikanske præsident, Donald Trump, har kaldt hende for en 'evil tax lady' med reference til de milliardbøder amerikanske selskaber har modtaget.

"Hun hader USA måske mere end nogen anden person, jeg nogensinde har mødt," har præsidenten tidligere udtalt om Vestager.

Den amerikanske avis The New York Times har også kåret hende som de store tech-selskabers hårdste modstander.

De seneste fem år har hun været EU's konkurrencekommissær og er netop blevet genudnævnt til fem år mere på posten. Samtidig bliver hun en af to ledende næstformænd i EU-Kommissionen, hvor hun har ansvaret for det digitale område.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.