Artikel top billede

Vestager åbner ny undersøgelse mod Google efter bøder for 59 milliarder

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har åbner endnu en sag mod den amerikanske søgegigant Google, der allerede har betalt 59 milliarder kroner for at bryde EU's lovgivning.

Den nye EU-kommission har knap sat sig til rette i EU endnu inden den nyudnævnte ledende næstformand, Margrethe Vestager (R), er klar med endnu en sag mod Google.

Vestager er nemlig klar til at se nærmere på Googles brug af data, skriver det amerikanske nyhedsbureau Reuters.

Det sker efter, at Google ellers har fået flere kæmpebøder i millionklassen fra netop Margrethe Vestager. Men den danske konkurrencekommissær er tydeligvis ikke færdig med at lange ud efter den amerikanske søgegigant.

Læs også: New York Times: Vestager er big techs hårdeste modstander - og hun er først ved at gå i gang

Detaljerne i undersøgelsen mod Google er fortsat uklare, men Google skal eftersigende forklare sin brug af brugernes data, når vi søger på nettet.

“Kommissionen har sendt en række spørgsmål som en del af en forundersøgelse af Googles praksis med at indsamle og bruge data,” lyder det fra Vestagers kommissariat ifølge Reuters.

I løbet af de sidste to år har Google skulle betale mere end otte milliarder euro til EU. Eller hvad der svarer til omkring 59 milliarder kroner.

Læs også: Kina og USA bliver de vigtigste områder for Vestager: Her er reaktionerne på den danske kommissærs nye post

Den tidligere danske minister har allerede fået ry for at være benhård i USA, hvor den amerikanske præsident, Donald Trump, har kaldt hende for en 'evil tax lady' med reference til de milliardbøder amerikanske selskaber har modtaget.

"Hun hader USA måske mere end nogen anden person, jeg nogensinde har mødt," har præsidenten tidligere udtalt om Vestager.

Den amerikanske avis The New York Times har også kåret hende som de store tech-selskabers hårdste modstander.

De seneste fem år har hun været EU's konkurrencekommissær og er netop blevet genudnævnt til fem år mere på posten. Samtidig bliver hun en af to ledende næstformænd i EU-Kommissionen, hvor hun har ansvaret for det digitale område.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere