Artikel top billede

Vestager åbner ny undersøgelse mod Google efter bøder for 59 milliarder

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har åbner endnu en sag mod den amerikanske søgegigant Google, der allerede har betalt 59 milliarder kroner for at bryde EU's lovgivning.

Den nye EU-kommission har knap sat sig til rette i EU endnu inden den nyudnævnte ledende næstformand, Margrethe Vestager (R), er klar med endnu en sag mod Google.

Vestager er nemlig klar til at se nærmere på Googles brug af data, skriver det amerikanske nyhedsbureau Reuters.

Det sker efter, at Google ellers har fået flere kæmpebøder i millionklassen fra netop Margrethe Vestager. Men den danske konkurrencekommissær er tydeligvis ikke færdig med at lange ud efter den amerikanske søgegigant.

Læs også: New York Times: Vestager er big techs hårdeste modstander - og hun er først ved at gå i gang

Detaljerne i undersøgelsen mod Google er fortsat uklare, men Google skal eftersigende forklare sin brug af brugernes data, når vi søger på nettet.

“Kommissionen har sendt en række spørgsmål som en del af en forundersøgelse af Googles praksis med at indsamle og bruge data,” lyder det fra Vestagers kommissariat ifølge Reuters.

I løbet af de sidste to år har Google skulle betale mere end otte milliarder euro til EU. Eller hvad der svarer til omkring 59 milliarder kroner.

Læs også: Kina og USA bliver de vigtigste områder for Vestager: Her er reaktionerne på den danske kommissærs nye post

Den tidligere danske minister har allerede fået ry for at være benhård i USA, hvor den amerikanske præsident, Donald Trump, har kaldt hende for en 'evil tax lady' med reference til de milliardbøder amerikanske selskaber har modtaget.

"Hun hader USA måske mere end nogen anden person, jeg nogensinde har mødt," har præsidenten tidligere udtalt om Vestager.

Den amerikanske avis The New York Times har også kåret hende som de store tech-selskabers hårdste modstander.

De seneste fem år har hun været EU's konkurrencekommissær og er netop blevet genudnævnt til fem år mere på posten. Samtidig bliver hun en af to ledende næstformænd i EU-Kommissionen, hvor hun har ansvaret for det digitale område.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere