Vestager åbner ny undersøgelse mod Google efter bøder for 59 milliarder

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har åbner endnu en sag mod den amerikanske søgegigant Google, der allerede har betalt 59 milliarder kroner for at bryde EU's lovgivning.

Den nye EU-kommission har knap sat sig til rette i EU endnu inden den nyudnævnte ledende næstformand, Margrethe Vestager (R), er klar med endnu en sag mod Google.

Vestager er nemlig klar til at se nærmere på Googles brug af data, skriver det amerikanske nyhedsbureau Reuters.

Det sker efter, at Google ellers har fået flere kæmpebøder i millionklassen fra netop Margrethe Vestager. Men den danske konkurrencekommissær er tydeligvis ikke færdig med at lange ud efter den amerikanske søgegigant.

Læs også: New York Times: Vestager er big techs hårdeste modstander - og hun er først ved at gå i gang

Detaljerne i undersøgelsen mod Google er fortsat uklare, men Google skal eftersigende forklare sin brug af brugernes data, når vi søger på nettet.

“Kommissionen har sendt en række spørgsmål som en del af en forundersøgelse af Googles praksis med at indsamle og bruge data,” lyder det fra Vestagers kommissariat ifølge Reuters.

I løbet af de sidste to år har Google skulle betale mere end otte milliarder euro til EU. Eller hvad der svarer til omkring 59 milliarder kroner.

Læs også: Kina og USA bliver de vigtigste områder for Vestager: Her er reaktionerne på den danske kommissærs nye post

Den tidligere danske minister har allerede fået ry for at være benhård i USA, hvor den amerikanske præsident, Donald Trump, har kaldt hende for en 'evil tax lady' med reference til de milliardbøder amerikanske selskaber har modtaget.

"Hun hader USA måske mere end nogen anden person, jeg nogensinde har mødt," har præsidenten tidligere udtalt om Vestager.

Den amerikanske avis The New York Times har også kåret hende som de store tech-selskabers hårdste modstander.

De seneste fem år har hun været EU's konkurrencekommissær og er netop blevet genudnævnt til fem år mere på posten. Samtidig bliver hun en af to ledende næstformænd i EU-Kommissionen, hvor hun har ansvaret for det digitale område.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.