Vestager åbner ny undersøgelse mod Google efter bøder for 59 milliarder

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har åbner endnu en sag mod den amerikanske søgegigant Google, der allerede har betalt 59 milliarder kroner for at bryde EU's lovgivning.

Den nye EU-kommission har knap sat sig til rette i EU endnu inden den nyudnævnte ledende næstformand, Margrethe Vestager (R), er klar med endnu en sag mod Google.

Vestager er nemlig klar til at se nærmere på Googles brug af data, skriver det amerikanske nyhedsbureau Reuters.

Det sker efter, at Google ellers har fået flere kæmpebøder i millionklassen fra netop Margrethe Vestager. Men den danske konkurrencekommissær er tydeligvis ikke færdig med at lange ud efter den amerikanske søgegigant.

Læs også: New York Times: Vestager er big techs hårdeste modstander - og hun er først ved at gå i gang

Detaljerne i undersøgelsen mod Google er fortsat uklare, men Google skal eftersigende forklare sin brug af brugernes data, når vi søger på nettet.

“Kommissionen har sendt en række spørgsmål som en del af en forundersøgelse af Googles praksis med at indsamle og bruge data,” lyder det fra Vestagers kommissariat ifølge Reuters.

I løbet af de sidste to år har Google skulle betale mere end otte milliarder euro til EU. Eller hvad der svarer til omkring 59 milliarder kroner.

Læs også: Kina og USA bliver de vigtigste områder for Vestager: Her er reaktionerne på den danske kommissærs nye post

Den tidligere danske minister har allerede fået ry for at være benhård i USA, hvor den amerikanske præsident, Donald Trump, har kaldt hende for en 'evil tax lady' med reference til de milliardbøder amerikanske selskaber har modtaget.

"Hun hader USA måske mere end nogen anden person, jeg nogensinde har mødt," har præsidenten tidligere udtalt om Vestager.

Den amerikanske avis The New York Times har også kåret hende som de store tech-selskabers hårdste modstander.

De seneste fem år har hun været EU's konkurrencekommissær og er netop blevet genudnævnt til fem år mere på posten. Samtidig bliver hun en af to ledende næstformænd i EU-Kommissionen, hvor hun har ansvaret for det digitale område.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
CIO
CIO Lars Bo Hassinggaard: "Ud over alle de sensorer der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi også lavet et samarbejde med Aarhus Universitet hvor vi putter sensorer på vores net og trawlere."
Podcast: Royal Greenland har sin egen flåde af trawlere, sine egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed. Hør hvordan it binder det hele sammen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.