Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

New York Times: Vestager er big techs hårdeste modstander - og hun er først ved at gå i gang

Margrethe Vestager er ‘big techs’ største modstander, lyder det i den store amerikanske avis New York Times. Og hun er ved at være sætte i gang med en ‘mere agressiv dagsorden’ end tidligere.

Margrethe Vestager er ved at sætte i gang med en ‘mere agressiv dagsorden’, der kommer i kølvandet på de seneste fem år, hvor hun har etableret sig som den hårdeste modstander til de store primært amerikanske it-firmaer.

Sådan lyder det i anerkendte amerikanske avis New York Times i et stort interview, som du finder her.

Til avisen siger Margrethe Vestager, at de seneste fem år har åbenbaret nogle af de mørkere sider af den digitale industri.

Hun siger, at hun ikke er gået langt nok i hendes tidligere arbejde som konkurrencekommissær, selv om det udmøntede sig i milliard-udskrivninger til flere af de store amerikanske it-selskaber - herunder Google og Apple.

Avisen henviser til Margrethe Vestagers tidligere offentliggjorte arbejdsplan, som finder her.

Den ‘sigter alene efter tech-giganterne,’ skriver New York Times med henvisning til blandt andet Margrethe Vestagers plan om blandt skattereform, de store firmaers data-brug og indholds-ansvar.

Avisen beretter iøvrigt, at ‘Fru Vestagers manerer slet ikke matcher hendes ry som hård hund. Hun er vedholdende høflig, byder gæster på te og undskylder for en lurende forkølelse (hun forsikrer alle om, at hun lige har vasket hænder),’ skriver avisen.

Den nævner også de barske udfald mod Margrethe Vestager fra både TIm Cook og Donald Trump, der har kaldt hende den ‘nok værste person, som jeg nogensinde har mødt.’

Du kan læse hele artiklen i den amerikanske avis her: Big Tech’s Toughest Opponent Says She’s Just Getting Started.

Læs også:

Vestager retter søgelyset mod Apple Pay: Mistænkt for at bryde EU-regler

Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere