Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

New York Times: Vestager er big techs hårdeste modstander - og hun er først ved at gå i gang

Margrethe Vestager er ‘big techs’ største modstander, lyder det i den store amerikanske avis New York Times. Og hun er ved at være sætte i gang med en ‘mere agressiv dagsorden’ end tidligere.

Margrethe Vestager er ved at sætte i gang med en ‘mere agressiv dagsorden’, der kommer i kølvandet på de seneste fem år, hvor hun har etableret sig som den hårdeste modstander til de store primært amerikanske it-firmaer.

Sådan lyder det i anerkendte amerikanske avis New York Times i et stort interview, som du finder her.

Til avisen siger Margrethe Vestager, at de seneste fem år har åbenbaret nogle af de mørkere sider af den digitale industri.

Hun siger, at hun ikke er gået langt nok i hendes tidligere arbejde som konkurrencekommissær, selv om det udmøntede sig i milliard-udskrivninger til flere af de store amerikanske it-selskaber - herunder Google og Apple.

Avisen henviser til Margrethe Vestagers tidligere offentliggjorte arbejdsplan, som finder her.

Den ‘sigter alene efter tech-giganterne,’ skriver New York Times med henvisning til blandt andet Margrethe Vestagers plan om blandt skattereform, de store firmaers data-brug og indholds-ansvar.

Avisen beretter iøvrigt, at ‘Fru Vestagers manerer slet ikke matcher hendes ry som hård hund. Hun er vedholdende høflig, byder gæster på te og undskylder for en lurende forkølelse (hun forsikrer alle om, at hun lige har vasket hænder),’ skriver avisen.

Den nævner også de barske udfald mod Margrethe Vestager fra både TIm Cook og Donald Trump, der har kaldt hende den ‘nok værste person, som jeg nogensinde har mødt.’

Du kan læse hele artiklen i den amerikanske avis her: Big Tech’s Toughest Opponent Says She’s Just Getting Started.

Læs også:

Vestager retter søgelyset mod Apple Pay: Mistænkt for at bryde EU-regler

Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere