Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

New York Times: Vestager er big techs hårdeste modstander - og hun er først ved at gå i gang

Margrethe Vestager er ‘big techs’ største modstander, lyder det i den store amerikanske avis New York Times. Og hun er ved at være sætte i gang med en ‘mere agressiv dagsorden’ end tidligere.

Margrethe Vestager er ved at sætte i gang med en ‘mere agressiv dagsorden’, der kommer i kølvandet på de seneste fem år, hvor hun har etableret sig som den hårdeste modstander til de store primært amerikanske it-firmaer.

Sådan lyder det i anerkendte amerikanske avis New York Times i et stort interview, som du finder her.

Til avisen siger Margrethe Vestager, at de seneste fem år har åbenbaret nogle af de mørkere sider af den digitale industri.

Hun siger, at hun ikke er gået langt nok i hendes tidligere arbejde som konkurrencekommissær, selv om det udmøntede sig i milliard-udskrivninger til flere af de store amerikanske it-selskaber - herunder Google og Apple.

Avisen henviser til Margrethe Vestagers tidligere offentliggjorte arbejdsplan, som finder her.

Den ‘sigter alene efter tech-giganterne,’ skriver New York Times med henvisning til blandt andet Margrethe Vestagers plan om blandt skattereform, de store firmaers data-brug og indholds-ansvar.

Avisen beretter iøvrigt, at ‘Fru Vestagers manerer slet ikke matcher hendes ry som hård hund. Hun er vedholdende høflig, byder gæster på te og undskylder for en lurende forkølelse (hun forsikrer alle om, at hun lige har vasket hænder),’ skriver avisen.

Den nævner også de barske udfald mod Margrethe Vestager fra både TIm Cook og Donald Trump, der har kaldt hende den ‘nok værste person, som jeg nogensinde har mødt.’

Du kan læse hele artiklen i den amerikanske avis her: Big Tech’s Toughest Opponent Says She’s Just Getting Started.

Læs også:

Vestager retter søgelyset mod Apple Pay: Mistænkt for at bryde EU-regler

Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere