Artikel top billede

(Foto: Fona)

MobilePay stod for næsten halvdelen af netbetalingerne på black friday: Så vildt gik det for sig

Der var gang i internethandlen på black friday, som slog tidligere rekorder. Af alle netbetalingerne stod MobilePay for næsten halvdelen.

Mobiltelefonerne var rødglødende, da black friday skyllede ind over Danmark forleden.

Betalingstjenesten MobilePay stod for et mindre end tæt på halvdelen af alle netbetalinger.

Det er meldingen fra FDIH, der nu kan melde, at der fredag blev brugt mindst 750 millioner kroner på nettet.

"Black Friday er uden tvivl e-handlens største handelsdag nogensinde," lyder det fra direktør hos Foreningen for Dansk Internethandel Niels Ralund i en meddelelse.

Omsætningen er ifølge FDIH steget med 50 til 60 procent sammenlignet med 2018.

Mange af de penge røg igennem Mobilepay.

Mere præcist tog betalingsappen sig af 376 millioner kroner på Black Friday og hele 925 millioner kroner fra mandag til mandag.

Læs også: Nu begynder danskerne at betale med mobilen i butikkerne: Både Apple Pay og MobilePay vokser i Danmark

Ingen tegn på overforbrug

Trods det store millionforbrug black friday har der dog ikke været tale om et overforbrug, mener direktøren hos FIDH.

"Det har været en fest for netbutikkerne og forbrugerne. Der er dog ikke tale om overforbrug. Meldingerne fra butikkerne er, at kunderne har søgt efter varer og besøgt flere sites uden at købe i dagene op til Black Friday. De gik derefter målrettet efter de varer, da tilbuddene åbnede sidst på torsdagen og selvfølgelig fredag," lyder det Niels Ralund, der fortsætter:

"Vi ved, at e-handel er domineret af planlagte køb frem for impulskøb, og det mønster gentog sig på Black Friday. Kunderne har altså udskudt de køb, de ville gøre alligevel, og så har de samlet dem på Black Friday, hvor de sparer penge. Der er nok nogle, der er lokket til et ekstra køb, men det meste er planlagt."

Læs også: MobilePay indfører nyt gebyr
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere