Artikel top billede

MobilePay stod for næsten halvdelen af netbetalingerne på black friday: Så vildt gik det for sig

Der var gang i internethandlen på black friday, som slog tidligere rekorder. Af alle netbetalingerne stod MobilePay for næsten halvdelen.

Mobiltelefonerne var rødglødende, da black friday skyllede ind over Danmark forleden.

Betalingstjenesten MobilePay stod for et mindre end tæt på halvdelen af alle netbetalinger.

Det er meldingen fra FDIH, der nu kan melde, at der fredag blev brugt mindst 750 millioner kroner på nettet.

"Black Friday er uden tvivl e-handlens største handelsdag nogensinde," lyder det fra direktør hos Foreningen for Dansk Internethandel Niels Ralund i en meddelelse.

Omsætningen er ifølge FDIH steget med 50 til 60 procent sammenlignet med 2018.

Mange af de penge røg igennem Mobilepay.

Mere præcist tog betalingsappen sig af 376 millioner kroner på Black Friday og hele 925 millioner kroner fra mandag til mandag.

Læs også: Nu begynder danskerne at betale med mobilen i butikkerne: Både Apple Pay og MobilePay vokser i Danmark

Ingen tegn på overforbrug

Trods det store millionforbrug black friday har der dog ikke været tale om et overforbrug, mener direktøren hos FIDH.

"Det har været en fest for netbutikkerne og forbrugerne. Der er dog ikke tale om overforbrug. Meldingerne fra butikkerne er, at kunderne har søgt efter varer og besøgt flere sites uden at købe i dagene op til Black Friday. De gik derefter målrettet efter de varer, da tilbuddene åbnede sidst på torsdagen og selvfølgelig fredag," lyder det Niels Ralund, der fortsætter:

"Vi ved, at e-handel er domineret af planlagte køb frem for impulskøb, og det mønster gentog sig på Black Friday. Kunderne har altså udskudt de køb, de ville gøre alligevel, og så har de samlet dem på Black Friday, hvor de sparer penge. Der er nok nogle, der er lokket til et ekstra køb, men det meste er planlagt."

Læs også: MobilePay indfører nyt gebyr
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere